Ilves vei tuskaisten taiston

LIIGA / Raportti
Kahden tappioputkessa tarpovan joukkueen kohtaaminen tarjosi loppuun asti tiukkoja tilanteita. Lopulta Ilves vei voiton hyvin torjuneen maalivahtinsa Markus Korhosen johdolla.

SaiPa avasi ottelun todella väkevästi ja kotijoukkueen kanadalaiskolmikko oli iskeä maalin jo ensimmäisessä vaihdossaan. Maali jäi kuitenkin haaveeksi ja jollain tapaa heti alussa hukatut avopaikat antoivat suuntaa ottelulle.

Ilves joutui ensimmäisessä erässä täysin puolustuskannalle ja samalla myös rikkomaan. SaiPa pääsi pelaamaan kolme kertaa ylivoimalla, mutta hyvät maalipaikat onnistuttiin hukkaamaan kerta toisensa jälkeen. Leimallista SaiPan paikkojen hukkaamiselle oli se, että maalinteosta puuttui se viimeinen tahtoa ja raivo iskeä kiekko vastustajan maaliin. Asian huomioi myös SaiPan huolestuneen oloinen päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

- Meillä oli ylivoimaa siinä ensimmäisessä erässä ja se oli tehotonta ja pehmeetä. Se oli enemmän sitä että toivotaan että kiekko menisi maaliin, kuin että tehdään se maali.

Selin osui kommenteissaan asian ytimeen, sillä SaiPalla oli kyllä ensimmäisessä erässä paikkoja pistää kiekko reppuun. Aikailu ja laukausten viipyminen olivat suurimpia syyllisiä maalittomuuteen.

Ilves kipsaa SaiPan

Jääkiekon kirjoittamattomiin sääntöihin kuuluu se, että jos et itse käytä maalipaikkojasi hyväksi, niin vastustaja sen tekee. Tämän sai SaiPa kokea heti toisen erän alkuhetkillä. Erä alkoi vauhdikkaasti ja peli aaltoili päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli pari hyvää tilannetta, ennen kuin SM-liigan maalitilastoihin päästiin merkkaamaan täysin uusi nimi.

Antti Hulkkosen pystysyöttö tavoitti Matias Myttysen ja nuorukainen sai ujutettua kiekon maaliin Ville Hostikan jalkojen välistä. Maali oli siis Myttysen ensimmäinen liigassa ja kotiinviemisiksi tarttui maaliin livahtanut kiekko.

Ilveksen maalin jälkeen SaiPan peli kipsaantui täysin ja pelaajien kasvoilta pystyi lukemaan tuskan joka hiipi puseroon. Vaikka Ilves saikin SaiPan kipsiin ja ottelun hallinnan itselleen, niin ei vieraiden pelikään mitään häikäisevää ollut ja tämän mainitsi myös kotimaisemiinsa paluun tehnyt Ilveksen valmentaja Heikki Mälkiä.

- Kyllä tässä näkyi molemmilla joukkueilla, että panta puristaa päätä ja ainakin meillä on mentaaliväsymystä ollut.

- Kaksi viimeistä peliä on lähdetty hyvin yksinkertaisesti pelaamaan, kun sitä lentoa ei enää ole. Todella taistelemaan.

SaiPa saa kiittää jälleen hyvin torjunutta maalivahtiaan Ville Hostikkaa siitä, että se oli ylipäätään iskuetäisyydellä toisen erän jälkeen. Vierailla oli muutamista ylivoimahyökkäyksistä todellisia huippupaikkoja iskeä maaleja, mutta Hostikka torjui erinomaisesti.

- Mitä pidemmälle peli meni niin kyllä Ilveksellä enemmän oli sellaisia hyviä painostuskausia. Me ei päästy oikein vauhdilla hyökkäyksiin ja se meni kokovartalokipsiksi tuo pelaaminen, kommentoi Selin.

Loppuhetkien draamaa

Ilveksen mentyä kolmannen erän alkupuolella Masi Marjamäen maalilla kahden maalin karkumatkalle alkoi vierasvoitto näyttää varmalta. SaiPa ei saanut mitään aikaiseksi ja Ilves odotteli ottelun päättymistä.

Sitten Tyler Redenbach vapautti Shayne Toporowskin maalintekoon ja kuin salamaniskusta peli heräsi jälleen eloon. SaiPa oli noussut maalin päähän ja taistelu sarjapisteistä jatkui.

- Kyllä se tuossa lopussa näkyi se voittamisen vaikeus. Ei kyllä tehty yhtään niitä asioita kun piti, kun päästettiin SaiPa mukaan. SaiPa tuli lujaa ja olisi voinut tasoittaa pelin, kommentoi Mälkiä loppuhetkiä.

Ilves tarjosi SaiPalle todellista tasoitusmahdollisuutta, kun Mikko Kuukka otti jäähyn vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. SaiPa otti aikalisän ja Hostikka vaihdettiin kuudenteen kenttäpelaajaan. Kesken SaiPan pyörityksen iski kuitenkin irtokiekkoon päässyt Jarkko Kauvosaari, joka laukoi kaukaa kiekon tyhjään maaliin ja Ilveksen jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Vieraiden kolmannen maalin jälkeen alkoivat katsojat valua jo kohti uloskäyntejä, mutta jonot pysähtyivät äkisti, kun SaiPa kavensi vielä kertaalleen. Maalin iski jälleen Toporowski, joka tuntuu olevan tällä hetkellä ainut SaiPan hyökkääjistä, joka saa kiekon maaliin.

Loppuhetket kiekko pyöri Ilveksen maalin lähellä ja mahdollisuuksia tasoitukseen oli, mutta SaiPalle niin tutusti saldona oli jälleen maalin tappio.

SaiPan pelit jatkuvat vielä ennen sarjataukoa kotiottelulla HIFK:ta vastaan ja Selinin kommentti tulevasta oli varsin vaisu.

- Taas on kova työ löytää eväitä lauantaille.

Vieraiden valmentaja Mälkiä oli astetta iloisemmalla mielellä ja syystäkin. Ilves taisteli voiton väkisin ja peli oli juuri sitä, mitä Heikki Mälkiän joukkueilta on totuttu näkemään.

- Hyvä että saatiin kotiinviemisiä. Ilves on muistaakseni voittanut täällä viimeksi, kun minä valmensin SaiPaa, lopetti Mälkiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle