SaiPa nollasi HPK:n

Kisapuistossa kotijoukkue SaiPa karisti apinan selästään voittamalla HPK:n selvin lukemin 4-0. Voitto oli SaiPan ensimmäinen voitto Kerhosta sitten toissavuoden helmikuun, välissä ehdittiin pelaamaan kymmenen koitosta.

Kun vasta 17-vuotias Petteri Nokelainen vei SaiPan johtoon reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen Eetu Qvistin loistosyötöstä, niin harva uskoi maalin jäävän ottelun voittomaaliksi. Kiitos Jarmo Myllyksen sekä aneemisen Pallokerhon näin kuitenkin tapahtui ja Sputnikit juhlivat kahta pistettä ottelun jälkeen.

- SaiPa oli tänään hyvä ja he halusivat voittoa meitä enemmän. SaiPa taisteli ja heiltä löytyi sydäntä – kiekon eteen heittäydyttiin sekä uhrauduttiin voiton eteen. Me oltiin tänään huonolla asenteella mukana ja se näkyi, sanaili vierasjoukkueen valmentaja Jukka Jalonen.

Lappeenrannan halliremontti askeleen eteenpäin

Lisää aiheesta

Ilmeisesti päivällä tullut Lappeenrannan jäähallin korjausehdotus vaikutti positiivisesti myös kotijoukkueen pelaajiin. Taistelua ja yritystä todellakin löytyi jokaiselta pelaajalta. Laidat ryskyivät ja pelaaminen oli nöyrää, vaikka ei välttämättä kaikkein mukavinta taitokiekon kannalta.

- En ole koskaan aikaisemmin HPK:ta voittanut ja kiitos siitä kuuluu nyt koko joukkueelle, Petri Skriko aloitti.

- Tänään me taisteltiin todella hyvin. Tiedettiin, että HPK:lta löytyy käsiä ja jalkoja ja lähdettiin pelaamaan keskialueen sumppua. Onnistuttiin sumpussa ja ne virheet joita tehtiin Jamo hoiti maalillaan hyvin, tyytyväinen SaiPa-käskijä jatkoi.

HPK kontrolloi näennäisesti

Ottelu oli toista erää sekä kolmannen erän jälkimmäistä puoliskoa lukuun ottamatta näennäistä vierasjoukkueen hallintaa. Kiekkoa HPK piti enemmän ja pääsi laukomaan, mutta vaaratilanteita ei juuri tullut. Laukaukset olivat lähinnä helppoja heittoja siniviivalta tai muuten kaukaa. Loput ottelusta puolestaan oli selvästi isäntien kontrollissa eikä hätäpäivää ollut.

Vierailijoiden asenteen puutos näkyi selvästi, kaksinkamppailut laidoissa SaiPa vei lähes kaikki ja maalin edustalla ei ollut ketään tekemässä maskia tai hakkaamassa Myllyksen eteensä torjumia kiekkoja sisään. Myllys pomputteli kiekkoa torjuntojen jälkeen melko paljonkin, mutta kaikki sentään pysähtyivät häneen, joka taitaa silti olla pääasia.

Ennen erän puoliväliä kuitenkin Nokelainen iski voittomaalin vähän kuin puskista.

- Ensimmäinen SaiPan maali meni helposti, kun meidän puolustusasenne ei ollut kohdallaan, Jalonen tunnusti.

Maalia edelsi Marko Tuulolan todella huono kiekon purku sekä Tomas Kucharcikin lepsu miehen vartiointi.

Nokelaisen lisäksi maalinteossa onnistuivat Sami Kaartinen, Petri Kokko tyhjään maaliin sekä Joni Yli-Torkko. Kaartinen unohdettiin täysin yksin vaihtovirheen seurauksena maalin eteen, josta hän nosti varmasti kiekon yläpesään ohi hyvin pelanneen Rob Tallasin. Kokko ja Yli-Torkko kaunistelivat vielä lukemia kahden viimeisen minuutin aikana, mutta ne maalit olivat pelkkää kosmetiikkaa.

Pelimies Jalonen

Jalonen näytti pelimiehen merkkejä itsestään, kun Antti Bruun sai kahden minuutin jäähyn ajassa 53.36. Kiekko SaiPan alueelle ja maalivahti Tallas pois maalilta tehden tietä kuudennelle kenttäpelaajalle. Maali ei ollut lähelläkään kahden miehen ylivoimasta huolimatta, mutta silti pelimiehen temppu, kun noinkin paljon oli aikaa jäljellä.

Ihmetellä voi, miten noinkin kovista ammattilaisista koostuva porukka voi olla noin huonolla asenteella liikenteessä. Varsinkin kokenut kaarti – Tuulola, Kucharcik ja Tony Virta – olivat täysiä varjoja siitä, mitä he ovat parhaimmillaan. Tuulolalla sentään piti hermo Virran ja Kucharcikin keskittyessä jälkipeliin ja mussuttamiseen oikein urakalla.

SaiPa puolestaan oli kauttaaltaan hyvä ja onkin vaikea nostaa ketään muiden yläpuolelle. Myöskään heikointa lenkkiä ei ollut tänään.

Jalosella oli mielipide siitäkin mitä HPK:n tämänkaltaisella pelillä on odotettavissa jatkossa.

- Liiga on niin kova ja tasainen, että tällaisella asenteella ei voiteta ketään, totesi Jalonen.