Musta kaksiminuuttinen SaiPan turma

Päivän Hockey Night ottelussa kohtasivat liigan kärkipään joukkueet SaiPa ja HPK. Ensimmäisen erän puolen välin tehokkaan kaksiminuuttisensa ansiosta Kerho sai pelottavan etumatkan jonka se pystyi pitämään melko vaivattomasti loppuun saakka.

Maalijuhlaa televisiokameroiden edessä

Ottelun ensimmäinen erä oli todellista maalijuhlaa. Jo kahden minuutin kohdalla taululla olivat lukemat 1-1, kun molemmat maalivahdit oli kertaalle yllätetty helponoloisesti. Ensin HPK:n Tomas Kucharcik iski kiekon maalin takaa SaiPan maaliin maalivahti Juha Kuokkasen kautta. Toisessa päässä Kalle Kerman viipotti laidasta puolittain irti ja laukoi pienestä etukulmasta kiekon Kerho-vahti Hannu Toivosen selän taakse.

Tämän jälkeen kaukalossa potkittiin tasapäisesti noin kuusi ja puoli minuuttia, kunnes Kerho iski ison vaihteen silmään. Noin kahdessa minuutissa kolme maalia SaiPan verkkoon. Janne Laakkonen vanhanaikaisella ja Vladimir Sicak upealla lämärillä aivan yläkulmaan ja SaiPa oli valmis vaihtamaan maalivahtia. Kerhon kaksi ensimmäistä maalia voidaan oikeastaan laittaa SaiPan molari Kuokkasen piikkiin, mutta kolmanteen hänellä ei ollut mitään jakoa. Tomas Duba luisteli SaiPan maalille ja ehti olla siellä vain 38 sekuntia, kun Tommi Santala rankaisi. Taululla lukemat 1-4 ja kotikatsojille tuli ikävästi mieleen edelliset kotitappiota JYPiä ja Jokereita vastaan.

SaiPa sai vielä erän loppuun kehitettyä pientä "kiriä." Harri Tikkanen pommitti ylivoimalla kiekon vastustamattomasti Toivosen selän taakse ja Aigars Cipruss sohi Teemu Riihijärven maalin eteen viskaaman kiekon kauhean härdellin päätteeksi Kerhon verkkoon. Toiseen erään lähdettiin tilanteesta 3-4. Pelin taso ei ollut kummoista, mutta vähäinen kotiyleisö ja television ääressä peliä tarkkaillut porukka sai ainakin maaleja nähdäkseen.

Kerho jälleen hereillä heti alussa

HPK tuli toiseenkin erään todella vauhdikkaasti. Jo ensimmäisessä vaihdossa kiekko oli jälleen toimitettu SaiPan maaliin. Kerhon vauhdikas 1-vitja, Miettinen-Santala-Somervuori vispasi ja pyöritti, kunnes Miettiselle vapautui noin 900 dollarin paikka ja mies käytti sen hyväkseen.

Toinen erä taisikin olla kaikkiaan koko pelin vaisuin erä. Molemmat joukkueet kyllä kehittelivät hyökkäyksiään, mutta maaleja ei saatu aikaiseksi.

SaiPa joutuikin lähtemään kolmanteen erään kahden maalin takaa-ajoasemasta.

Takaa-ajo jää vajaaksi

SaiPa aloittikin kolmannen erän vauhdilla. Erätauolla MTV3:n haastateltavana ollut SaiPan 2-valmentaja Hannu Järvenpää toivoi, että erän alussa omat pelaajat olisivat antennit pystyssä ja hereillä, jotta kahden ensimmäisen erän katastrofit eivät toteutuisi.

SaiPalta kolmas erä olikin ottelun parasta antia. Kiekko liikkui vauhdilla ja HPK joutui tällä kertaa pakittelijan rooliin. Vladimir Machudakin sai nimensä tilastoihin, kun upotti kiekon Kerhon maaliin erän kolmannella minuutilla Aki Tuomisen nappisyötöstä.

SaiPa painoi ja väänsi, mutta tulosta ei tullut. Hannu Toivonen HPK:n maalissa tojui laukaukset taidolla ja tuurilla.

48 sekuntia ennen loppua Antti Miettinen sitten kaunistelikin lukemiksi 4-6 tyhjään maaliin, kun SaiPa oli ehtinyt kokeilla onneaan ilman maalivahtiaan kokonaiset 10 sekuntia. Omaan nilkkaan kopsahti ja ikävällä tavalla.

Kerho ansaitsi voittonsa

HPK näytti miksi se pelaa Hämeen Parasta Kiekkoa. Vauhdikasta peliä koko ajan ja melkein kaikilta ketjuilta. Vain Kerhon nelonen oli vaisulla tuulella eikä juurikaan saanut tilanteita luoduksi.

Maalivahti Hannu Toivoselle ei sattunut paras päivänsä, mutta onneksi muu joukkue oli hereillä.

SaiPan akilleen kantapää oli ensimmäisen erän musta kaksiminuuttinen sekä toisen erän ensimmäinen vaihto.

Vauhtiin ei päästy oikein millään ja takaa-ajajan asema ei antanut tällä kertaa mitään paineetonta olotilaa. Peli meni välillä väkinäisen näköiseksi.

Ottelun parhaimmistoon kuuluivat koko Kerhon nimekäs edellä mainittu 1-ketju, sekä kakkosen sentteri Kucharcik. Jan Pardavy oli kolmesta syöttöpisteestään huolimatta kohtuullisen näkymätön.

SaiPasta edukseen erottuivat pieni ja vikkelä Lubomir Vaic sekä tulokas Kalle Kerman. Myös Joni Yli-Torkko alkaa pääsemään vireeseen loukkaantumistensa jälkeen. Juha Kuokkanen maalilla saa oikeastaan ottaa Kerhon kaksi ensimmäistä maalia omiin nimiinsä, ikävä kyllä.

Myös SaiPan valmentaja Petri Skriko huomasi saman:

- Alku oli meillä huono eivätkä maalivahditkaan tänään onnistuneet. Kaksi edellistä peliä voitettiin maalivahdeilla, mutta...

- Santalan kenttä oli todella hyvä eikä saatu sitä oikein millään kiinni. Kotipeleissä on nyt jonkinlaista tuskaa, mutta nöyrällä puolustuspelillä vaan eteenpäin.

Skrikon virkaveli HPK:n puolelta, Jukka Jalonen kommentoi peliä myöskin:

- Värikäs ensimmäinen erä, sen jälkeen hyvä toinen erä ja sitten SaiPan vahva kolmas erä. Avitettiin kolmannessa SaiPaa pahoilla kiekonmenetyksillä. Vaikka voitto tuli, ei peli lopussa ollut sellaista jolla hyvä joukkue pelit voittaa. Toisessa erässä meillä oli paljon maalipaikkoja, mutta lauottiin ohi.