HPK:lle liigan yhden kauden piste-ennätys

LIIGA / Raportti
HPK pelaa todellakin Hämeen parasta kiekkoa. Saattaa olla, että HPK on pelannut kauden päätyttyä jopa koko Suomen parasta kiekkoa. SaiPalle ei jäänyt sanansijaa, kun liigan yhden kauden piste-ennätyksen omiin nimiinsä ottanut HPK pyöritti peliä pyörremyrskyn lailla ja vei pisteet helposti mukanaan Hämeenlinnaan.

HPK aloitti ottelun todella vahvasti. Kun ottelu oli pelattu kaksi minuuttia, laittoi Jyrki Louhi nappisyötön Tero Lehterän lapaan ja kiekko poimittiin ensimmäisen kerran SaiPan maalista. Tästä reilu minuutti eteenpäin ja kiekko toimitettiin toistamiseen SaiPan Tomas Duban selän taakse. HPK:n 1-kenttä pyöritti SaiPan 1-kentän aivan sekaisin ja Eero Somervuori pääsi oikein namuttelemaan ja hassuttelemaan Duban kustannuksella ja pyöräytti kiekon jälleen verkon perukoille.

SaiPa ei missään vaiheessa ottelua oikein toipunut tästä tyrmäyksestä, vaikka ottelu hieman tämän jälkeen tasoittuikin.

SaiPakin sai kavennuksen aikaiseksi ennen ensimmäisen erän puoltaväliä, kun Ville Koho antoi loistavan syötön Lubomir Vaicille, joka puolestaan laittoi namun Teemu Riihijärven lapaan ja Teme uitti kiekon pienestä reiästä Hannu Toivosen selän taakse.

Ottelun ensimmäinen erä antoi hyvän kuvan tulevasta. SaiPan valmentaja Petri Skriko oli pettynyt omiinsa ja totesikin joukkueen tulleen otteluun ja valmiiksi hävinneenä. Kerhon Jukka Jalonen piti ottelu myöskin Kerhon helpoimpana otteluna SaiPaa vastaan pariin vuoteen.

Valmentajien kommentit kertonevat kaiken oleellisen pelistä?

Kerhon murskaava alivoima ratkaisee homman lopullisesti

HPK:n alivoima toisessa erässä oli murskaavaa. Olli Korkeavuoren istuessa kaksiminuuttista kiinnipitämisestä, rankaisi Kerhon SaiPan virheistä kahteen kertaan. Ensin Vladimir Machulda sössi hyökkäyssiniviivalla kiekon uskomattomasti Tero Lehterän lapaan ja Tertsi niittasi kiekon läpiajosta ohi Duban. SaiPa vaihtoi tässä kohtaa maalile Juha Kuokkasen, mutta mitään ei ollut pelastettavissa. Kuokkanen ei ollut ehtinyt torjua kertaakaan, kun maalivahti Hannu Toivonen ja Jaroslav Balastik vapauttivat pistepörssin johtajan Tomas Kucharcikin läpiajoon ja Kucharcik laittoi kiekon kylmän Kuokkasen selän taakse.

Todella surullinen ylivoima kotijoukkueen kannalta.

Kun Teemu Aalto vielä ylivoimalla niittasi kiekon viivalta ohi Kuokkasen ja Balastik tuuppasi lähietäisyydeltä kiekon täysin vapasti ohi Kuokkasen, oli Kerholla kasassa toisessa erässä jo neljä maalia.

SaiPakin oli välillä saanut yhden kavennuksen aikaiseksi, mutta kovassa vedossa olevan Ville Kohon kavennus jäi kovasti laihaksi lohduksi.

Viimeinen erä surffailua

Ottelun viimeiseen erään ei jäänyt juurikaan jännitettävää. SaiPan Pekka Tirkkosen korkeasta mailasta saatu rangaistus jäikin erän ainoaksi tilastomerkinnäksi.

Kerho varmisteli voittoaan eikä SaiPakaan jaksanut innostua minkäänlaiseen kiriin.

Viimeinen erä pelattiinkin veljellisesti ja rauhallisissa merkeissä. Kun ottelun voittaja oli jo tiedossa ja SaiPalaisten mielissä jo kauden päättäminen, olisikin ollut hieman kornia jos joku pelaaja olisi vielä loukkaantunut tällaisessa tilanteessa jonkin mitättömän jutun takia.

HPK:n Janne Laakkonen nimittäin taisi jättää pelin kesken saatuaan ensimmäisessä erässä SaiPan Antti Hulkkoselta kunnon "pusun" ja SaiPan Matti Hanalle tuli pienehkö polvivamma.

Huomioita pelaajista

SaiPa oli kasannut tähänkin otteluun ketjun Riihijärvi-Koho-Vaic. Tämä ketju leipoikin SaiPan molemmat maalit ja oli joukkueen paras ketju.

Maalivahtipeli ei SaiPalta tänäänkään onnistunut.

Vladimir Machulda oli unten mailla ja jotenkin vaikutti että Wallu odottelee kauden päättymistä ja...

Antti Hulkkonen oli kentällä neljän HPK-maalin aikana, mutta toisaalta myöskin molempien SaiPan maalien aikana.

HPK:n 1-ketju Miettinen-Santala-Somervuori on pelottavan kovassa vireessä. Joukkue ei kuitenkaan ole yhden ketjun varassa, kun kakkoseen on vielä varaa heittää nimet Balastik-Kucharcik-Pardavy. Pelottavan kova hyökkäys!

Marko Tuulola osoitti miksi miestä pidetään jopa koko liigan parhaimpana puolustajana.

Hannu Toivonen ei loistanut HPK:n maalilla, mutta ei häntä voi maaleistakaan syyttää.

Erkki Rajamäellä oli toisen erän alussa kovasti asiaa SaiPan Antti Hulkkoselle. Peliä ei meinattu millään saada käyntiin kun Ekin suu kävi "Hulk Hoganin" suuntaan puolisen minuuttia. Liekö Rajamäellä ollut asiaa Hulkkosen Laakkoseen kohdistuneesta taklauksesta?

Jatko

HPK on jo varmistanut runkosarjan voittonsa ja tänään tuli tilille liigan kaikkien aikojen yhden kauden piste-ennätys. Todella loistavaa työtä "pienen" kylän seuralta. Monella suuremmalla joukkueella olisi paljon opittavaa hämeenlinnalaisilta. Hämeenlinnassa todellakin on muutakin kuin naisvankila!

SaiPan kausi loppuu ensi sunnuntaina. Sitä ennen pitää kuitenkin käpistellä vielä ottelut Tapparaa ja Pelicanseja vastaan. Toivon mukaan SaiPa jaksaisi noissa otteluissa taistella.

» Lähetä palautetta toimitukselle