Yhden maalin ilta

LIIGA / Raportti
Helsingin IFK teki onnistuneen ryöstöretken marraskuiseen Kisapuistoon. Tällä kertaa voittoon vaadittiin vain yksi maali. Daniel Fernholmin siniviivalaukaus sekä Mika Norjan nollapeli siivittivät petopaidat tärkeään vierasvoittoon.

Kotijoukkue SaiPa ja vierailija HIFK tarjosivat tasaisen ja viihdyttävän väännön molempien seurojen legendan Lalli Partisen juhlallisuuksien jälkeen. Toisen liigaottelunsa urallaan pelannut Mika Norja oli ylitsepääsemätön vastus maalinsuulla SaiPa-hyökkääjille. Vieraiden päävalmentaja Petri Matikainen oli syystäkin tyytyväinen lohjalaisvahdin otteisiin.

– Erityisen tyytyväinen olen hänen pelaamiseensa tänään. Meiltä tipahti ykkösvahti koko loppukaudeksi, mutta kaveri oli tänään kovassa tulessa ja pystyi henkisesti pelaamaan tämän päivän. Siitä iso kiitos Norjalle.

SaiPa aloitti ottelun varovaisesti yli 4200-päisen kotiyleisön edessä. HIFK karisti jaloistaan turhat jäykkyydet ja hankki ylivoimaa heti ottelun alkuun. Muutamaa maalipaikkaa lukuunottamatta isännät pitivät petopaidat kurissa.

Erän toisella puoliskolla SaiPan liike lisääntyi huomattavasti ja HIFK-pelaajat alkoivat vierailla Kisapuiston jäähypenkillä. Kahdesta ylivoimapyörityksestä ja hyvistä maalipaikoista huolimatta tauolle lähdettiin maalittomassa tasatuloksessa.

HIFK ei tullut tarjoilemaan yleisölle hienouksia, mutta kovaa taistelua ja vääntöä vierasjoukkueella riitti ottelun loppuun saakka.

– Tämän päivän ottelu ei tarjonnut kummaltakaan joukkueelta mitään kummempia hienouksia. Ehdottoman tyytyväisiä ollaan näihin kolmeen pisteeseen täältä Lappeenrannasta, koska täältä ei ole niitä helppoa koskaan hakea. SaiPa taistelee joka kerta ja kyykytti meidät viimeeksi Helsingissä, joten kalavelat on siinä mielessä nyt maksettu, Matikainen sanoi tyytyväisenä.

Kotijoukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli tyytyväinen kokonaisuutena otteluun, mutta harmitteli samalla joukkueen maalinteon vaikeutta.

– Pelihän oli pirun tasainen ja pystyttiin pelaamaan ehjä 60-minuuttinen ennen kaikkea. Mutta ei se auta mitään, sillä jotain jäi tänään tekemättä, että ei pystytty tasoittamaan ja voittamaan peliä. Seuraaviin otteluihin jää kaivettavaa sitten lisää voittaakseen pelejä.


Daniel Fernholm pyssytti liigauransa ensimmäisen maalin, joka jäi myös ottelun voitto-osumaksi.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Kaaripallo löytää tiensä maaliin

Toinen erä jatkoi ensimmäisen erän lopun tuttua kaavaa. SaiPa loi paikkoja ja HIFK joutui rikkomaan. Mikko Jokelan jäähyn aikana huippupaikat siunautuivat Per Savilahti-Naganderille sekä Anssi Löfmanille. Ruotsalaispuolustajan tolppalaukausta lähemmäksi isännät eivät kuitenkaan missään vaiheessa päässeet.

– Toisessa erässä meidän jalkatyö oli sen verran parempaa, että pystyttiin luomaan paikkoja ja otettiin otetta haltuun. Ne tärkeimmät eli maalit jäivät kuitenkin tekemättä. Tommoinen kaaripallo omiin niin se oli tässä vaiheessa aika ratkaiseva, Ari-Pekka Selin sanaili.

Kun et itse ratkaise paikoista niin kaveri kyllä ratkaisee. Näin kävi toisen erän lopulla, jolloin HIFK käytti eränsä ainoan kunnon maalipaikan tehokkaasti hyväkseen. Vierailijoiden ykköskenttä sai vahvan paineen SaiPa-päätyyn ja kiekko löysi tiensä maaliin kesken kauden hankitun Daniel Fernholmin lavasta. Avainasemassa maalin syntymisessä oli Mikael Granlundin tekemä loistelias maskipelaaminen maalinedustalla. Toisen erän torjunnat kertoivat karua kieltään pelin kuvasta. Norja huhki 15 torjunnan edestä, kun taas virkaveli Richard Ullberg SaiPan maalilla torjui vain kerran koko erässä.

Loppukiriä etsimässä

Viimeinen erä tarjosi jälleen ylivoimatilanteita molemmille joukkueille, mutta ylivoimamaaleja lähempänä olivat alivoimamaalit. Erän alkupuoliskolla Ville Peltonen ei saanut puolittaisesta läpiajostaan nostettua kiekkoa ohi Ullbergin, kun taas Ville Koho pääsi erän puolivälissä karkuun HIFK-puolustukselta epäonnistuessaan kuitenkin ratkaisuyrityksessään. Loppuerä tarjosi vielä yhden ylivoimatilanteen kotijoukkueelle, mutta parhaat ylivoimakuviot olivat jo käytetty aikaisemmin ottelun aikana.

SaiPan viimeinen rypistys aikalisän avustamana ei tarjonnut enää edes kunnon maalipaikkoja, joten kaikki kolme pistettä lähtivät bussikyydillä kohti Helsinkiä.

– Kokonaisuudessaan meidän tilanteeseen nähden, missä tässä on viime aikoina kelluttu niin kärsivällinen paketti, joka kesti tänään loppuun asti, Matikainen sanaili joukkueessa koettujen pelillisesti vaikeiden aikojen keskellä.

HIFK paranteli hiukan asemiaan pudotuspeliviivan paremmalla puolella, kun taas SaiPa ajautui tappiollaan jo tasapisteisiin sarjajumbo Ilveksen kanssa. SaiPa jatkaa urakkaansa viikonlopun tuplaotteluilla sarjaa johtavaa KalPaa vastaan, sen sijaan Helsingin IFK pelaa puolestaan peräkkäin viikonloppuottelut Pelicansia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle