SaiPa tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan

LIIGA / Raportti
Helsingin IFK:n voittoputki tuli päätökseensä, kun liigan kuumin joukkue SaiPa pyöritteli selkeän voiton helsinkiläisistä. Jälleen laajalla rintamalla onnistunut kotijoukkue jatkoi omaa putkeaan ja nousi voitolla pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Viihdyttävän kiekkoillan ratkaisu nähtiin ottelun päätöserässä, kun IFK:lle tarjoiltiin kuin tarjottimella tasoituspaikkaa kahden miehen ylivoimalla. Uhrautuvasti puolustaja Per Savilahti-Naganderin johdolla alivoimansa tappanut SaiPa iski voittomaalin lähes heti tämän jälkeen.

Voittomaalin läväytti viimeisessä 13 ottelussa seitsemän kertaa osunut Jesse Mankinen, jonka suoraan syötöstä lähtenyt lämäri painui ohi pitkään vierailijoita pelissä mukana pitäneen Dennis Endrasin. IFK:n päävalmentaja Petri Matikainen harmitteli joukkueensa hampaattomuutta etsikkoaikanaan.

– Se ylivoima oli hidasta ja malttamatonta touhua. Aihioita annettiin tulla peliin mukaan, mutta esitys oli meiltä vaikea. Hyvä näpäytys meille, oli pitkä voittoputki alla, mutta ei saatu joukkuetta sellaiseen muottiin että oltaisiin pystytty kamppailemaan voitosta. SaiPa ansaitsi voiton ja oli selvästi parempi.

SaiPan pelaavan maalivahdin virkaa viime otteluissa loistavasti kantanut Richard Ullberg oli jälleen mies paikallaan, sillä IFK:n hakiessa kavennusta Helsingistä Lappeenrantaan siirtynyt maalivahti nollasi Mikael Granlundin läpiajon hyvällä torjunnallaan.


SaiPa oli jälleen herhiläisen lailla vastustajansa kiusana.
Turo Ulvinen - http://www.thudesign.com

– Fantastinen kiekkoilta ja upea vastustaja. Ei kunnioitettu heidän supertähtiä yhtään, pelattiin rehellinen ja hyvätempoinen matsi. Siinä oli läpiajoa ja muuta, nukahdettiin pahasti, mutta Ullberg otti kiinni. Voi olla, että muutoin tätä peliä pelattaisiin vielä, huokaisi SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

IFK:n hyvä alku ei kantanut loppuun saakka

Huimassa voittoputkessa Lappeenrantaan matkustanut IFK tuli otteluun ryminällä ja tekikin ottelun avausmaalin komealla tavalla. Paitsiolta haiskahtanut tilanne päättyi helsinkiläisten tuuletuksiin Eero Somervuoren naatiskeltua Granlundin syöttö takatolpilta tyhjiin.

– Meiltä ottelun parasta antia oli ensimmäinen kymppi, mutta ei saatu sen jälkeen jalkoja ja päätä millään auki tänään, Matikainen harmitteli.

Kauden ennätysyleisönsä edessä pelannut SaiPa vaikutti alussa hermostuneelta, mutta sai lisää virtaa vastoinkäymisistä. Kun vielä Juha Koivisto löi Juha Kiilholman laukoman paluukiekon maaliin ja tuomarivirheen seurauksena osuma hylättiin, oli SaiPa ärsytetty äärimmilleen.

Tämän jälkeen kentällä oli pitkään vain yksi joukkue. SaiPa luisteli, taklasi, voitti irtokiekot ja teki kaksi maalia väkisin maalinedustoilta. Ensin onnistui avauserässä kapteeni Ville Koho ja toisessa erässä Elmeri Kaksosen esityön päätti maaliin Antti Aarnio. Toisen erän torjuntalukemat 17-3 vierailijoille kertoivat ottelun kääntymisestä hyvin.

Päätöserässä IFK sai painetta kotijoukkueelle lähinnä Granlundin kentän voimin ja Markus Granlund onnistuikin kavennuksessa. SaiPa kuitenkin oli selvästi vahvempi ja ratkaisi pelin lopulta onnekkaalla Petri Koskisen osumalla. Kun vielä Pauli Levokari löi irtokiekon omalta alueelta kääntölaukauksella tyhjiin, oli kotiyleisöä hemmoteltu koko rahan edestä.

Tiistai-illan tanssit jäivät syntymättä

Kuumaksi ennustettu ottelu ei räjähtänyt liekkeihin todenteolla missään vaiheessa, mutta taklauksia ja kaksinkamppailuja peli tarjosi riittävästi. Ilari Melart passitettiin kymmenen minuutin käytösrangaistuksen myötä vielä ottelun lopussa suihkuun puolustajan haettua tanssikaveria turhan innokkaasti. Myös Daniel Fernholm kiukutteli itsensä suihkuun ennen aikojaan.

Ville Paalanen palasi pienen tauon jälkeen SaiPan kokoonpanoon Roberts Jekimovsin jäätyä kuumesairaana sivuun ja Paalanen muodostikin kotijoukkueen aggressiivisimman hyökkäyskolmikon yhdessä Markku Flinckin ja Tomi Leivon kanssa. Paalanen tönäisi avauserässä turhaan vierailijoiden Endrasia ja sai pientä erityiskohtelua Markus Kankaanperältä myöhemmin, mutta SaiPa selvisi tästä voittajana ylivoimapelin myötä.

Lappeenrantalaisittain kiinnostava seikka ottelussa oli Tyler Redenbachin paluu Kisapuistoon. Kanadalainen ei ollut tiistaina terävimmillään, mutta valmentaja Matikainen on ollut mielissään Redenbachin viime aikaisista otteista.

– Tyler on parantunut kokoajan pelaamistaan. Tuli hieman keskenkuntoisena, mutta hän on tuonut meille kolme vahvaa ketjua käyttöön. Olen ollut häneen tyytyväinen.

SaiPa lähtee hakemaan neljän ottelun voittoputkelleen jatkoa torstaina Lahdesta, jossa vastassa on levännyt Pelicans. IFK yrittää palata voittojen tielle vasta lauantaina Porissa, jossa se kohtaa kuumassa kärkikamppailussa Ässät.

» Lähetä palautetta toimitukselle