SaiPa palasi kotivoittojen tielle

HIFK:n salama-alusta toivuttuaan SaiPa näytti jälleen alkukauden otteitaan ja piti pisteet Kisapuistossa selvällä 6-2-voitolla. Kotivoitto oli ensimmäinen SaiPalle lähes kahteen kuukauteen, sillä edellinen tapahtui Ässiä vastaan 14.11.

Kotijoukkue aloitti pelin todella varovaisesti ja HIFK puolestaan tuli päälle kovaa. Vierailijoiden alkurynnistys palkittiinkin jo parin minuutin jälkeen. SaiPan maalivahti Juha Kuokkanen lahjoitti avausmaalin lähes ilmaiseksi, sillä Turo Järvisen ei tarvinnut kuin siirtää kiekko tyhjään maaliin Kuokkasen harhasyötön jälkeen.

No, näitä sattuu ajateltiin ja katseet kirkkaina Sputnikit lähtivätkin taka-ajoon. Reilu minuutti eteenpäin ja taas kolisi Kuokkasen selän takana. Antti Hulkkonen sähläsi purun kanssa. Eetu Holma nappasi kiekon, syötti sen Arttu Luttiselle ja yht'äkkiä maalin edessä olikin 2-1-tilanne. Luttinen hämäsi puolustajan, siirsi kiekon Roman Vopatille ja Vopat teki helposti maalin lähes tyhjään maaliin. Tämä riitti SaiPa-käskijä Petri Skrikolle, joka vaihtoi maalille Tomas Duban.

Helppojen ja kyseenalaisten jäähyjen värittämässä loppuerässä harjoiteltiin lähinnä vain ylivoimapeliä ilman todellisia vaarapaikkoja. Pelaaminen oli aika vaisua Pajusen ottaessa pelin haltuunsa viheltelemällä linjattomasti.

Kauden parasta viihdettä

Jos oli ensimmäinen erä vähän väritöntä ja tylsää, niin toinen ei sitä todellakaan ollut. Erässä nähtiin maaleja, taklauksia, kuumia tunteita ja hienoja torjuntoja. Sellaista kun peli olisi aina, niin Kisapuistoonkin saataisiin reilusti yleisöä, oli vastassa kuka tahansa.

SaiPa aloitti erän todella vahvasti ja HIFK:n saatua jäähyn väärästä vaihdosta iski illan sankari Lubomir Vaic. Ensin hän karvasi kiekon IFK:n puolustajalta pois, siirsi kiekon Bombicille, joka laukoi ohi maalin. Kiekko pomppasi päätylaudoituksesta suoraan maalin eteen, josta Vaic siirsi sen tyhjään maaliin. Tästä eteenpäin vain 22 sekuntia ja oli Timo Laaksoharjun vuoro lahjoittaa maali. Laaksoharju ohjasi rännikiekon suoraan maalin eteen, josta Joni Yli-Torkko teki SaiPan tasoituksen.

Kun maalien makuun päästiin niin turha niiden tekoa on lopettaa. Vaic ja Vladimir Machulda pääsivät kaksin yhtä IFK:n puolustajaa vastaan ja kuten lähes aina, maalihan siitä tulee. Machulda syötti kiekon Vaicille, joka harhautti puolustajan pois ja syötti Machuldalle tyhjiin ja näin kultakypärän kuiva maalikausi päättyi.

Vaic iski vielä kerran toisessa erässä. Alivoimalla HIFK pääsi 2-1-ylivoimahyökkäykseen. Bombic katkaisi Joonas Vihkon syötön ja lähetti Vaicin yksin läpi, joka laukoi kotijoukkueen kahden maalin johtoon Laaksoharjun kainalosta.

Tunteetkin nousivat tässä erässä ja lähes jokaisen vihellyksen jälkeen nähtiin pientä nokkapokkaa ja tökkimistä. Varsinkin Bombic kävi todella kuumana, mutta ilmeisesti Alpo Suhosen tehostama, jäähypenkiltä ei otteluita voiteta -ideologia näkyi petopaidoista ja Bombic ei tappelukumppania löytänyt. Ainut pieni rähinänpoikanen nähtiin, kun Ilkka Pikkarainen tönäisi Duban nurin ja tästä saatiin pieni nokkapokka aikaan. Kerkesipä Pikkarainen tiputtaa hanskansakin, mutta painiksi kääntyi koko homma.

Näistä lukemista mentiin kuitenkin erätauolle.

SaiPa pitää johtonsa

Kolmanteen erään sai kotijoukkue jälleen lentävän lähdön. Vaic kruunasi iltansa tekemällä kypärätempun reilun minuutin pelin jälkeen. Mika Kauppisen laukauksen reboundista Vaic iski kiekon viidennen kerran ohi Laaksoharjun. Tähän käytännössä loppui ottelu, kun IFK alistui kohtaloonsa. Erän puolenvälin jälkeen Yli-Torkko teki ottelun toisen maalinsa ja sinetöi loppulukemat 6-2.

Vierailijat saivat vielä muutaman hyvän paikan lopussa, mutta Duba teti muutaman loistavan hanskakäden torjunnan. Tämä antoi runsaslukuiselle, äänekkäälle ja hyvin käyttäytyneelle IFK:n faniryhmälle syyn laulaa Tomas Duban nimeä ja näin hekin antoivat tunnustuksensa Duballe.

Kaiken kaikkiaan ottelu tarjosi loistavaa viihdettä alkaneelle vuodelle, illan kruunaten näin kotijoukkueen fanin näkökulmasta tullut voittokin.