SaiPalle maukas CHL-revanssi

LIIGA, CHL / Raportti
Kohon selkäuinti päättyi potkumaalituomioon.
SaiPa haki lauantaina hyvitystä ERC Ingolstadtilta, joka vei edellisen kohtaamisen nimiinsä luvuin 4–1. Tällä kertaa oli saksalaisjoukkueen vuoro kaatua, kun lappeenrantalaiset veivät ottelun 5–2.

SaiPa sai tehollisesti otteluun loistoalun, kun yhdeksän minuutin kohdalla Ilmari Pitkänen syötti kiekon maalin eteen ja Tomi Leivo ohjasi passin sisään. Puolitoista minuuttia myöhemmin Top Scorer -paitaan pukeutunut Dave Spina kasvatti johtoa Matti Järvisen syötöstä.

Ingolstadt tehtaili ensimmäisen erän loppuun 2–1-kavennuksen, joka kuumensi varsinkin SaiPa-vahti Jussi Markkasen tunteita. Maalinedushässäkässä kenttäpelaajan maila kolhaisi Markkasen kypärää, jonka jälkeen Brandon Buck huitoi kiekon maalin edustalta sisään. Markkanen kävi tilanteesta diskurssia tuomareiden kanssa vielä erän päätyttyäkin.

Ottelun voitto-osumaksi jäänyt maali nähtiin toisessa erässä, kun SaiPan kesän hankintoihin kuuluva David McIntyre kompuroi Ingolstadtin maalin edessä. Onnekseen hän ajoitti ylös nousemisensa hetkeen, jolloin saksalaisjoukkueen syöttö lähti maalin takaa, vei pelivälineen itselleen ja iski sen Timo Pielmeierin taakse.

Ingolstadt kavensi vielä kertaalleen, mutta Ville Hämäläisen ja Spinan osumat toivat 5–2-voiton Lappeenrantaan.

Puntit tasan

Ottelussa hylättiin myös kaksi osumaa. Ensimmäisen erän puolivälissä SaiPa oli kasvattamassa johtoaan lukemiin 3–0, kun kapteeni Ville Koho käytti hyökkäystilaa luovasti hyväkseen ja liukui selällään ohi maalin. Pelaajatungoksessa kiekko lipui maalivahdin taakse, mutta tuomittiin potkumaaliksi.

– Luulin sitä maaliksi, en tiedä miksei se ollut, totesi Ingolstadtin valmentaja Larry Huras.

Kolmannessa erässä Ingolstadtilta hylättiin 4–3-kavennus, Hurasin mielestä aiheesta.

– Hän löi sitä nyrkillä, en uskonutkaan sitä maaliksi, kun näin sen näytöltä.

Otteet parantuneet

Edellinen ottelu Inglostadtia vastaan ei alkanut SaiPan osalta ruusuisesti yhtä ruusuisesti, kun saksalaiset menivät 3–0-johtoon puolessatoista erässä. Hyökkääjä Sami Venäläisellä oli selvä näkemys siitä, miten ottelut erosivat SaiPan osalta toisistaan.

– Ingolstadt on vähän erityylinen joukkue kuin suurin osa CHL-joukkueista, Venäläinen pohti.

– He pelasivat vähän tämmöisellä pohjoisamerikkalaistyylisellä taktiikalla, että tulevat koko ajan kiinni. He ovat aika fyysinen joukkue, niin ehkä siellä ei oltu valmiita, mutta tänään olimme ja pelasimme hyvän pelin.

Sääntömuutosten tuomat sävyerot näkyivät Venäläisen mukaan enemmän vierasjoukkueen otteissa.

– Ainakin vastustaja yritti aika paljon käyttää hybridiä ja hakivat paljon kovia lämäreitä päätyyn, mutta tietysti olimme monesti ensimmäisenä niissä, joten se ei ainakaan vielä tuottanut tulosta heille.