Maalivahtien painajaismainen ilta

LIIGA / Raportti
Kisapuiston illassa maaleja ja ulosajoja.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Bluesin vierailusta Lappeenrantaan saattoi odottaa menneiden vuosien tapaan tiukkaa taistelupeliä, mutta henkilökohtaisten virheiden sävyttämässä ottelussa pääosaan nousivat haparoineet maalivahdit ja lukuisat helpot maalit. SaiPa vei maalintekokilpailun lukemin 8-5.

Huhut Bluesin ykkösvahdin Mikko Koskisen myynnistä Venäjälle saivat vahvistuksen aiemmin iltapäivällä. Espoolaisten maalille komennuksen sai norjalainen Lars Volden.

Voldenin illasta muodostui lopulta karmea. Edessä sekoillut Blues-pakisto ei pysynyt lappeenrantalaishyökkääjien perässä ja nuori vahti joutui liian kovaan paikkaan. Toisessa päädyssä paljoa paremmaksi ei laittanut myöskään Jussi Markkanen, joka tosin ei joutunut torjumaan aivan yhtä pahasti sekoilevan kenttäpelaajiston edessä.

Tehot 0+2 kerännyt SaiPa-pakki Lauri Taipalus oli syystäkin tyytyväinen voittoon, sillä sekavassa ottelussa kiekot olisivat voineet pomppia myös toisin päin.

- Numerot kertovat, ettei ollut puolustajien, valmentajien ja varmaan maalivahtienkaan mielestä mikään unelmapeli.

Ottelun käännekohdaksi muodostui toisen erän lopussa alkanut Bluesin musta viisiminuuttinen, jolloin sarjakärjessä Lappeenrantaan matkanneilla espoolaisilla ei onnistunut mikään. SaiPa puolestaan oli tehokas ja keltapaidat ilottelivat kolme osumaa.

Bluesin selkärangan jo päätöserän alussa katkaissut Patrick Davis viimeisteli muikeat 2+2 tehot. Volden sähläsi kiekon päätöserän aluksi maalin kulmalla odottaneelle yhdysvaltalaishyökkääjälle ja ottelun voittomaali oli tosiasia.

- Yleisölle kuitenkin paljon maaleja ja tärkeät kolme pistettä. Kyllä me otetaan ne kolme pinnaa ihan koska vain, Taipalus hymyili.

Sirkushuveja koko rahalla

Pelillisesti ottelusta ei jäänyt lapsille kerrottavaa ja etenkin ottelun avauspuoliskolla kotijoukkueen kiekollista pelaamista leimasi huolimattomuus. Taipalus ei ollut ottelun jälkeen ollenkaan huolissaan ja puolustaja uskoo vahvasti pelin kehittymiseen.

- Ei ehkä päästy alussa ihan toivotunlaiseen rynnistykseen, mutta katsotaan pelivideot ja palautteet, niin saadaan tuota omaa pelaamista paremmaksi heti alusta lähtien.

13 maalin lisäksi Kisapuistossa nähtiin myös pieni pystypaini, kun Bluesin Jani Honkanen kävi hakemassa jälleen maalinteossa onnistuneen Per Savilahti-Naganderin tappeluun. Veljellinen iskujenvaihto päättyi hyvässä hengessä linjatuomareiden väliintuloon.

Omaan peliinsä toista liigakauttaan pelaava Taipalus on syystäkin tyytyväinen, sillä Rony Ahosen puolustajaparina luutivan Taipaluksen vahva viime kauden lopetus on saanut jatkoa tänä syksynä.

- Olen saanut treenata terveenä ja on todella hyvältä tuntunut. Päässyt pelaamaan hyvin ja kyllähän se pelaaminen on mukavaa.

Bluesin maalivahtiosastolle saapuva ex-SaiPa Jani Nieminen saattaa tehdä debyyttinsä perjantaina, kun Blues pelaa seuraavan ottelunsa JYPiä vastaan kotonaan. Sarjakakkoseksi Blues-voitollaan noussut SaiPa puolestaan isännöi HPK:ta.

» Lähetä palautetta toimitukselle