Löfman ratkaisi jälleen

LIIGA / Raportti
SaiPa on kotikaukalossaan tällä hetkellä kovassa vireessä. Lauantaina tämän sai huomata Blues, joka oli ajoittain pahassa kotijoukkueen pyörityksessä. Anssi Löfman iski toisessa perättäisessä kotiottelussa voittomaalin.

Lappeenrantalaiset lähtivät otteluun tuoreilla jaloilla, sillä joukkue oli pelannut edellisen kerran viikko sitten lauantaina Lahdessa. Huili oli selvästi tehnyt hyvää SaiPalle ja isännät olivat lähes koko ottelun potkun Bluesia edellä. Espoolaiset karkasivat ottelun avauserässä hieman varkain kahden maalin johtoon, mutta vahvempi SaiPa tuli takaa ohi.

- Ei olla vielä pelattu tuollaista ottelua, jossa oltaisiin oltu kenttäpelissä noin paljon perässä. Aina kaivetaan syytä siitä, että ollaanko me huonoja, mutta kyllä SaiPa oli tänään erinomainen, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki antoi tunnustusta.

Voittomaali syntyi päätöserän alussa, kun jälleen vahvasti esiintyneet kakkosketjulaiset Roberts Jekimovs ja Anssi Löfman juonivat kiekon vierailijoiden maalia vartioineen Petri Koiviston selän taa. Löfman osui lopussa vielä toisen kerran, tällä kertaa tyhjiin ja joukkueen oma kasvatti on ampunut kauden aikana jo seitsemän liigamaalia.

Blues aloitti jäätävällä tehokkuudella

Ottelu alkoi, illan teemaa mukaillen, kotijoukkueen paineella. SaiPa ei hyödyntänyt muutamaa avopaikkaansa ja Blues iski kahdesta ensimmäisestä maalipaikastaan lähes identtiset osumat. Ensin onnistui siirretyn rangaistuksen aikana takatolpilta tyhjiin Aleksi Laakson syötöstä Joni Töykkälä ja hetkeä myöhemmin Ville Varakkaan tarjoilusta Tommi Huhtala.


Paalanen teki SaiPan avausmaalin.
Turo Ulvinen - http://www.thudesign.com

Osumista huolimatta SaiPa ei lannistunut, vaan jatkoi yrittämistään. Palkinto tuli yksilösuorituksen muodossa, kun hienosti kauden aloittanut Ville Paalanen purjehti laidalta maalille ja väänsi kiekon väkisin Koiviston patjan alta sisään. Valmistautuminen oli kotijoukkueella takaiskuista huolimatta kovaa luokkaa.

- Valmentajat ei sitä valmistautumista pysty tekemään, vaan jokainen pelaaja itse, että osallistuu tuohon jalkatyöhön ja kamppailuun pelin alusta lähtien ja siihen pystyttiin. Tosin, sitten numerot olivatkin 0-2, mutta se ei heilauttanut meidän tekemistä. Toisessa erässä jatkettiin tekemistä ja saatiin ansaittuja tuloksia, SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin totesi.

Toisessa erässä tasoitus syntyikin hetki ylivoiman päätyttyä, kun latvialainen Jekimovs laukoi Per Savilahti-Naganderin paluukiekon b-pisteen kaarelta maaliin. Laukaus epäonnistui, mutta sivuttaisliikkeeseen joutunut Koivisto oli maalillaan voimaton.

SaiPa laittoi homman pakettiin

SaiPalla oli jo toisen erän lopulla mahdollisuuksia johto-osumaan, mutta Koivisto otti torjuntoja taidolla ja välillä onnellakin kiinni. Simon Backman ja upean hyökkäyskuvion päättänyt Jesse Saarinen olivat lähimpinä, mutta vielä tässä vaiheessa kiekot kilisivät maalin tolpissa.

Lopulta palkinto yrittämisestä tuli päätöserän alussa, kun Jekimovs teki hienon esityön ja Löfman laukoi kiekon suoraan syötöstä vierailijoiden maalin kattoon.

- Eilen pelattiin erinomainen peli ja ajateltiin, että pakko pystyä neljällä täydellä kentällä pelaamaan, jos meinataan pysyä kyydissä, kun kaveri on viikon huilannut. Mutta se ei ollut se syy, vaan kaikki oli SaiPan hyvyyttä ja se, että me saatiin pari maalia tohon alkuun, piti meidät pelissä noin pitkään mukana. Lopussa toki vielä tarjottiin kolmea ylivoimaa, mutta ei enää pystytty kiristää tahtia. Turhat pulinat pois, SaiPa oli erinomainen ja ansaitsi voiton, Marjamäki päätti.

Lopussa Bluesin ylivoimilla SaiPa puolusti hyvin ja maalivahti Jere Myllyniemi torjui loput. Bluesin tasoitus oli lähellä, mutta tolppaa lähemmäksi vierailija ei päässyt. Lopullisen niitin iski Löfman illan toisellaan Bluesin hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia. SaiPa-luotsi Selin antoi tunnustusta myös vierailijoiden sitkeydelle.

- Blues oli sillassa, mutta ei silti hetkeäkään happea heiltä. Lopussa oli pari sellaista tilannetta, että peli olisi voinut olla 3-3, mutta kyllä me varmaan ansaittiin tämä voitto. Alivoimapelaaminen ei ole hirveän hyvää tällä kaudella ollut, mutta tänään oli. Oltiin opiskeltu Bluesin ylivoimaa ja pystyttiin peittämään ne pahimmat syöttölinjat.

SaiPan pelit jatkuvat tiistaina Lahdessa, kun joukkue kohtaa Pelicansin toistamiseen parin viikon sisällä. Blues saa vuorostaan huilivuoron, sillä joukkue pelaa vasta perjantaina TPS:aa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle