Kerman päästi SaiPan piinasta

Saimaan Pallo piti itsensä pudotuspeliviivan yläpuolella ottamalla tärkeän voiton Porin Ässistä. Vähämaalisen pelin ratkaisumaalin iski jatkoajalla SaiPan Kalle Kerman.

Joukkueet lähtivät otteluun täysin päinvastaisista lähtökohdista. Ässät pelasi vain kunniastaan, kun taas kotijoukkueella oli puolestaan pakkovoiton paikka. Tämä näkyikin lähes koko ottelun ajan, sillä saipalaiset halusivat voittoa vierailijoita enemmän, mutta lievä varovaisuus ja liika mailan puristaminen maalipaikoissa tekivät ottelusta tasaisen.

Ottelu alkoi varovaisesti SaiPan osalta ja Ässät hallitsivatkin kenttätapahtumia ensiminuuttien ajan. Vaaralliset maalipaikat olivat kuitenkin kortilla ja erä oli melko mitäänsanomatonta kiekkoilua. Kotijoukkueen vahvin osa ensimmäisessä erässä oli hyvin pelannut Mika Kauppisen johtama kolmoskenttä. Myös maalivahdit selvisivät melko helpolla, sillä laukauksia ei sadellut. Suurimmat suosionosoitukset tulivatkin, kun kuuluttaja kertoi Pelicansin johtavan Raumalla.

Langkow piti Ässät mukana

Heti toisen erän alusta asti sävelet olivat selvät. Erätauolla oli Petri Skriko saanut suojateiltaan ylimääräisen varovaisuuden ja puristamisen pois ja SaiPa painoi päälle Ässien keskittyessä vastahyökkäyksiin. Erä oli täyttä SaiPan hallintaa ja vain Scott Langkow’n hyvät torjunnat pitivät numerot siedettävinä.

Kerran joutui kuitenkin Langkow taipumaan. Langkow huitaisi Joni Yli-Torkkoa mailallaan maalin edustalla ja sai siitä rangaistuksen. Juuri jäähyn loputtua Yli-Torkko harhautti Ässä-puolustajan ja laukoi kohti alakulmaa. Sen Langkow vielä sai torjuttua, mutta Kauppinen nosti kiekon yli jäässä makaavan maalivahdin. Erä oli vanhentunut maalin syntyessä reilun kuusi minuuttia.

Kotijoukkue sai vielä yrittää ylivoimaa erässä pariin kertaan, mutta enempää maaleja ei saatu aikaan muutamasta hyvästä paikasta huolimatta. Toisessa päässä Tomas Duba olisi miltei voinut laittaa työttömyyskorvauspaperit vetämään, sillä Ässät ei saanut mitään koko erässä aikaiseksi. Erätaukotulokseksi jäi siis kotijohto 1-0.

Ässät tasoitti, Kerman ratkaisi

Niin kuin monta kertaa aikaisemminkin kun ei saa hyvistä paikoista maalia niin vastustaja rankaisee vuorostaan. Ja niin kävi nytkin. Erän alussa Kauppinen sai rangaistuksen ja juuri hänen päästyä kentälle iski Pasi Peltonen kovan maalinedushässäkän päätteeksi tasoituksen. Peltonen pääsi lämäämään täysin vapaasti b-pisteiden välistä kiekon ajauduttua suoraan hänen lapaansa. Duba ei maalillaan voinut mitään yläkulmaan uponneelle laukaukselle.

SaiPalle tarjottiin vielä voittoa varsinaisella peliajalla muutaman ylivoiman muodossa, mutta Ässät kesti hyvin eikä heillä suurempaa hätää ollut omalla alueellaan. Muutaman vaarallisen tilanteen saipalaiset saivat rakennettua, mutta laukaukset suuntautuivat ohi maalin. Aivan ottelun varsinaisen peliajan lopussa Ässien Steve Shirreffs’n maila osui Lubomir Vaicia kasvoihin ja hän sai rangaistuksen korkeasta mailasta. Maalia ei kuitenkaan keritty tehdä ja näin jatkoaika kutsui.

SaiPa pääsi aloittamaan Jatkoajan neljällä pelaajalla Ässien kolmea vastaan. Heti kun pakkopeli saatiin pyörimään vastustajan päätyyn, otti Skriko Duban pois maalilta ja viidennen kenttäpelaajan tilalle. Veto tuotti jälleen tulosta ja jatkoaikaa ennätettiin pelata vain 26 sekuntia ennen voittomaalia. Antti Bruunin ja Aki Uusikartanon syötöstä viivalla pelannut Kalle Kerman laukoi varmaan kauden kolmannen lämärinsä ja se upposi tolpan kautta sisään ohi maskissa olleen Langkow’n. Näin kaksi pistettä pysyivät Kisapuistossa ja porilaisetkin saivat yhden lohdutuspisteen matkalleen mukaan.