Kerman jälleen jatkoaikasankari

Kalle Kermanin toinen jatkoaikamaali kahden viikon sisään ratkaisi pisteet SaiPalle Ässiä vastaan. SaiPa voitti sunnuntai-illan ainokaisessa ottelussa Ässät 5-4.

Ottelun ensi erä lupaili SaiPalle hyvää. Joukkue tuli huomattavasti Ässiä paremmalla sykkeellä peliin ja se näkyi otteissa sekä tuloksessa. SaiPa pyöritteli peliään välillä pitkiä tovia Patapaitojen alueella, eivätkä vierailijoiden puolustajat saaneet SaiPa-hyökkääjiä kuriin.

Avausmaalista vastasi kotijoukkueen Joni Yli-Torkko. Yli-Torkko, joka oli kuumeen kourissa koko alkuviikon ja pelasi nyt ensimmäisen pelinsä tällä viikolla, pääsi yrittämään kahdesti Scott Langkow’n torjuntojen jälkeen. Jälkimmäisellä kerralla kiekko löysikin tiensä verkon perukoille.

Tästä vain vajaa minuutti ja SaiPan ykkönen iski ja Kerman teki päivän ensimmäisen maalinsa aivan Langkow’n nenän edestä. Tänään Ässien tehopelaaja Marko Kivenmäki seurasi tilannetta aivan Kermanin vierestä, mutta mailan pitäminen unohtui.

Ässät kavensi vielä ennen erätaukoa. Ylivoimalla Pasi Peltonen odotti, että Jarmo Myllyksen eteen saatiin kunnon maski, jonka jälkeen hän tälläsi ranteella kiekon ohi Myllyksen. Erän viimeisestä maalista vastasi kuitenkin tänään Kermanin ohella kaksi maalia tehnyt Yli-Torkko, joka siirsi aivan Langkow’n edestä kiekon ylänurkkaan.

Toinen erä virheitä täynnä

SaiPa pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, kun Jari Korpisalo otti kaksiminuuttisen ensimmäisen erän lopussa. Erää ehti vanheta ainoastaan reilut neljäkymmentä sekuntia ennen kuin verkko heilui jälleen Langkow’n takana. Ottelun tehopelaaja Yli-Torkko syötti kiekon takakulmalle liukuneelle Aki Uusikartanolle, jolla oli helppo työ laukoa kiekko tyhjään maaliin. Toisen syöttöpisteen maalista sai tänään kahdennensadannen liiga-ottelunsa pelannut Vladimir Machulda.

Tässä vaiheessa moni ajatteli pelin olevan jo selvä, mutta Ässäpakka oli eri mieltä. Kahdessa ja puolessa minuutissa Ässät olikin tullut jo maalin päähän kotijoukkueesta. Ensin Marko Kivenmäki ohjasi Myllyksen edestä pomppivan kiekon maaliin ja vähän myöhemmin Samu Wesslin teki alivoimalla Myllyksen karkean virheen jälkeen Ässien kolmannen maalin.

- Peli oli meillä täysin kontrollissa, mutta sitten kaksi räikeää henkilökohtaista virhettä maksoi meille kaksi maalia. Tällaisia sattuu, kun pelaajat ovat väsyneitä, Petri Skriko tuumi lehdistötilaisuudessa.

Huolimatta kotijoukkueen monista maalipaikoista toiselle erätauolle mentiin SaiPan yhden maalin johdossa.

Ässät tulee rinnalle

Kolmannessa erässä alkoi molemmilla joukkueilla jo väsymys näkyä selvästi. Luistin ei liikkunut ja pelaajien päät eivät toimineet. Erä olikin melkoista mailaviidakkoa ja painia, ja Ässät hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia.

Tasoitusmaali tuli, kun ottelua oli jäljellä ainoastaan vajaat kaksi minuuttia. SaiPan siniviivan pinnassa oli hirveä sähellys, ja yhtäkkiä Peltonen tuli kiekon kanssa alueelle kenenkään estämättä. Peltonen pisti poikittaissyötön Kivenmäen lapaan ja hän tälläsi kiekon Myllyksen jalkojen välistä sisään. Varsinainen peliaika päättyi tasatulokseen ja seurauksena oli jatkoaika.

- Jatkoajalle lähdettiin sillä mielialalla, että ainakaan ei hävitä, Mika Toivola kertoi jatkoaikataktiikasta.

Taktiikka ei kuitenkaan toiminut, sillä jatkoaikaa ei ennätetty pelata kuin kaksikymmentä sekuntia ja ottelu päättyi. Ville Immonen kieputti Ässien pakit solmuun osin tuurilla, osin taidolla ja kovalla taistelulla. Kieppien jälkeen kiekon sai Petr Sachl, joka passasi sen takatolpalla olleelle Kermanille ja hän laukoi kiekon ohi Langkow’n ja SaiPan voittoon.

- Ylpeä olen kuitenkin tavasta, jolla taisteltiin kolmen maalin taka-ajoasemasta rinnalle. Vaikka maalit tulikin vähän onnella niin taistelua ei lopetettu missään vaiheessa. SaiPa oli kyllä parempi tänään, joten piste lämmittää, Toivola päätti.