Varmuus oli valttia

LIIGA / Raportti
Jere Myllyniemi pelasi lauantaina toisen nollapelinsä vuorokauden sisään.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Lahden Pelicans voitti kotonaan ensimmäistä kertaa sitten marraskuun. Turun Palloseura kaatui lukemin 4−0, kun Jere Myllyniemi pelasi toisen perättäisen nollapelinsä.

Fredrik Norrenalla on uransa aikana varmasti ollut lukuisia huomattavasti parempia iltoja kuin vuoden 2014 ensimmäinen vieraspeli. Neljä päästettyä maalia, käytösrangaistus ja lopuksi vielä pelirangaistus ei varmastikaan ollut sitä, mitä TPS ja Norrena itse lähtivät Lahdesta hakemaan.

Syyskautensa lähes täysin vihkoon pelannut Pelicans otti lauantaina kolmannen voittonsa putkeen. Ensimmäinen kotivoitto puoleentoista kuukauteen tuntui pelaajien lisäksi myös yleisöstä todella hyvältä. Summerin soitua lauantai-iltana peliä katsomaan tulleet 3702 katsojaa taputtivat seisaaltaan.

− Pitkä aika viimeisestä kotivoitosta, vaikka pari on tullut vieraissa. Kotiyleisön edessä täytyisi tulla voittoja vielä enemmän. Nyt tarvitsee pitää tämä tasaisuus ja jatkaa samalla lailla, kotijoukkueen puolustaja Juha Leimu totesi.

Joulutauon jälkeen Pelicansista on huokunut nimenomaan tasaisuus. Kolme voittoa ja kaksi nollapeliä kertoo vakaudesta kaikilla sektoreilla. Suurimman roolin on kuitenkin ottanut maalivahti Jere Myllyniemi, joka on tappioputken katkettua löytänyt taas itsevarmuutensa.

− Pelataan selkeämmin sellaiset asiat, mitä joukkueen kanssa on sovittu ja pelataan viisikkona tiiviimmin kasassa. Meillä oli jouluna hyvät palaverit ja päästiin harjoittelemaan tiettyjä asioita, Leimu kertoi.

Virheet maksoivat vierasvoiton

TPS ei yrityksestä huolimatta vieläkään saanut vieraista suoraa voittoa. Turkulaiset jäivät jo ensimmäisessä erässä pelillisesti jalkoihin, vaikka erätauolle lähdettiinkin kiikarilukemin.

Vaikka toinen erä alkoi turkulaisjoukkueen kannalta virkeämmin, kaatui hyvä yritys viiden minuutin alivoimaan Shaone Morrisonnin törttöiltyä itsensä pihalle. Pelicans siirtyi ylivoimalla 1−0-johtoon, kun Timo Pärssinen ohjasi kiekon maaliverkkoon.

− Ensimmäiseen erään ei ihan päästy peliin sisälle ja oltiin koko ajan potku perässä. Toinen erä aloitettiin sitten ihan eri mallilla. Tuli vain harmittava vitonen ja vaikka hyvin tapettiin, niin pääsivät yhden tekemään, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen summasi.

Edellisistä Pelicansin kotipeleistä poiketen yleisö pysyi paikoillaan loppuun asti. Voiton lisäksi kotiyleisölle oli tapahtumaa tarjolla kerrakseen, kun turkulaisleirissä alkoivat tunteet kuumentua. Eritoten maalivahti Fredrik Norrenalla oli pinna kireällä ja se kostautui ensin käytöskympillä ja lopuksi pelirangaistuksella.

− Monesti käy noin, kun peli ratkeaa tuohon loppuun ja turhautuu. Silloin tulee vähän ylilyöntejä, mutta noita sattuu aina välillä, Leimu kommentoi.

Seuraavan kerran joukkueet pelaavat keskiviikkona. TPS pelaa kotonaan SaiPaa vastaan, kun Pelicans puolestaan matkustaa Bluesin vieraaksi Espooseen.

− Nyt pitää jatkaa tästä eikä saa tuudittautua tähän kolmeen voittoon, Leimu päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle