Tappara väänsi rutiinivoiton Pelicansista

LIIGA / Raportti
Lukuihin 1-4 (1-1,0-1,0-2) päättynyt ottelu ei jättänyt sijaa selittelylle. Tarkasti ja kurinalaisesti pelannut Tappara oli selkeästi kotijoukkuetta vahvempi yhdistelmä. Pelicans sinnitteli, mutta joukkueiden tasoero oli selvä.

Kauppilan ketju onnistui kerran

Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä. Kolmen minuutin kohdalla Joonas Jääskeläinen pääsi yksin läpi, mutta Tapparan maalissa hyvän ottelun pelannut Mika Lehto venyi komeaan torjuntaan.

Erän puolivälissä kotijoukkueen ykkösketju värkkäsi avausmaalin. Kimmo Koskenkorva istui jäähyllä ja Pelicans siirtyi johtoon Joonas Jääskeläisen osumalla ajassa 10.58. Jari Kauppila vapautti oikealta laidalta Lasse Jämsenin. Tämä heitti lätyn takatolpalle ja Jääskeläinen ohjasi nätisti maalin kattoon. Hieno maali ja suoraviivainen hyökkäys kuin suoraan oppikirjasta.

Näin tulikin erän molemmat Pelicansin tilanteet käsiteltyä. Ensimmäisessä erässä Tappara painoi kerta toisensa jälkeen pelin kotijoukkueen päätyyn ja vain hyvä onni ja Pasi Kuivalaisen torjunnat pitivät numerot tasaisina. Etenkin Tapparan ylivoimapeli pyöri vaarallisesti ja laukauksia suorastaan sateli Pelicans-maalille.

Ansaittu tasoitus syntyi ajassa 16.42. Kauppilan kenttä puolusti löperösti ja väkivahva Jaakko Uhlbäck murjoi väkisin maalin edessä rystyltä kiekon ohi Kuivalaisen.

Erän lopussa Jani Keinänen sai vielä todella tyhjänpäiväisestä tilanteesta kakkosen, mutta Pelicans kesti ja erätauolle mentiin tasatilanteessa.

Tappara jatkoi hallintaansa toisessa erässä

Toisen erän parhaan ja ainoan Pelicans-mylläkän järjesti puolentoista minuutin kohdalla kolmoskenttä Sainomaa-Hirvonen-Julkunen. Minuuttia myöhemmin tapahtuikin sitten toisessa päässä.

Tappara siirtyi johtoon ajassa 22.47, kun puolustaja Jyrki Välivaara käveli siniviivalta maalille, ampui ja pääsi vielä laittamaan oman reboundinsa sisään. Tässäkin maalissa oli ottavana osapuolena Pelicansin ykköskenttä.

Erän puolivälissä nähtiin koominen tilanne Tappara-maalilla. Tuukka Mäntylä istui jäähyllä korkeasta mailasta ja kotijoukkue kyhäsi kasaan jonkinlaisen ylivoimakuvion. Molemmat Tapparapakit pitivät Pelicans-hyökkääjien mailoista kiinni ja vetivät heidät pois maalin edestä. Mika Lehdolla oli helppo työ poimia viivasta lähtenyt laukaus. Erotuomari Simo Saarinen tyytyi katselemaan tilannetta läheltä.

Kahden erän jälkeen Pasi Kuivalainen oli torjunut 28 ja Mika Lehto vaivaiset kuusi kertaa.

Kotijoukkue väsähti lopussa

Päätöserässä maalivahtien torjunnat olivat tasaisemmat, mutta missään vaiheessa ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.

Tappara teki vielä kaksi maalia. Jussi Tarvainen rankaisi löperöstä purkukiekosta syntyneestä tilanteesta ja Jaakko Uhlbäck teki toisen maalinsa alivoimalla Tuukka Mäntylän nappisyötöstä. Tilanteessa Jari Kauppila kompuroi hyökkäyssinisellä ja Tappara pääsi ylivoimahyökkäykseen.

Lauantaina Jyp-ottelussa +5-tehoilla loistanut Jari Kauppilan kenttä teki ylivoimalla Pelicansin ainokaisen, mutta otti vastaan kaikki neljä Tapparan osumaa. Saldoksi muodostui näin murheellinen -4.

- Rapatessa roiskuu, totesi Pelicans-valmentaja Petteri Hirvonen ykköskenttänsä esityksestä. - Viimeksi oli +5 ja nyt -4. Eihän tämmöisiä heilahteluja ikinä saisi tulla, mutta kaikkea sattuu.

- Täytyy tietty muistaa, että kovia pelimiehiä siellä oli vastassa koko ajan. Ja sitten muistetaan sekin, että Joonas Jääskeläisen nilkka taisi tänään viedä suuren osan miehen liikkeestä. Jokke ei päässyt lähellekään omaa tasoaan, muistutti Hirvonen.

Rautakorpi kiitteli kärsivällisyydestä

Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi oli tyytyväinen joukkueensa työntekoon.

- Joukkue on hienosti kasvamassa yhteen. Tämä oli samankaltainen ottelu kuin Raumalla sikäli, että meillä oli paljon maalintekopaikkoja, mutta tulosta tuli huonolla prosentilla. Silti kärsivällisyys ja nöyryys säilyi, eikä tuskastuttu.

- Tämä on se tie, jolla jääkiekkoa täytyy pelata. Jos kaveri tekee maalin, niin ei se saa vaikuttaa omaan tekemiseen. Tässä me tänään onnistuttiin jokaisen ketjun kohdalla. Peli oli meiltä ehjä 60-minuuttinen, iloitsi Rautakorpi.

Hirvonen: Oltiin tänään liian pehmeitä

Pelicansin Petteri Hirvonen tuskaili joukkueensa pehmeyttä. Joukkue vaikuttikin fyysisesti heikommalta kuin vastustaja.

- Ei se riitä, että ollaan lähellä miestä. Siinä täytyy olla kunnolla kiinni. Sillä konstilla olisi muutama maali jäänyt tulematta sinne omaan päähän.

- Liian paljon jäätiin kiekottomana kiinni kaverin blokkaamiseen. Kaverit ottaa syliin, eikä siitä edes haluta pois. Hyökkäykseen lähdöissä meidän takamiehet pelattiin järjestään pois milloin mitenkin, lähetti Hirvonen terveisiä erotuomari Simo Saariselle tätä kuitenkaan nimeltä mainitsematta.

- Liian kilttejä todennäköisesti ollaan. On se tietysti myös kaverin hyvyyttä. Tappara jaksaa jauhaa vaikka aamuun asti tota samaa peliä, myönsi Hirvonen Tapparan paremmuuden.

» Lähetä palautetta toimitukselle