Tappara puolusti Pelicansin nurin

Jere Karjalaisen osuma upotti Pelicansin. (Arkistokuva)
Pelicansin ja Tapparan lauantainen kohtaaminen päättyi tamperelaisjuhliin numeroin 0-1 maalivahtien noustessa ottelun kirkkaimmiksi tähdiksi. Joukkueiden kauden kolmatta kohtaamista väritti veskarien näytöksen lisäksi uhrautuva puolustuspelaaminen puolin ja toisin.

− Tänään oli loistavaa kamppailua, mitään ei tullut ilmaiseksi. Oltiin valmiita maksamaan se hinta, mitä voittaminen vaatii, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola pohti.

Isäntien Janne Juvonen ja vieraiden Dominik Hrachovina tarjosivat joukkueilleen avaimet voittoon viimeiseen summerinsoittoon saakka. Lahdessa tasaisen ottelun ratkaisumaaliksi jäi lopulta vieraiden Jere Karjalaisen tekemä osuma lahtelaismaalin yläpeltiin.

− Kyllä minä tyytyväinen olen siihen pelin tasoon, mitä meiltä löytyi tänään. Pettynyt olen tietysti siihen, ettei pystytty kairaamaan voittoa. Kaiken kaikkiaan pelillisesti hyvä esitys, kotijoukkueen päävalmentaja Petri Matikainen pyöritteli.

Kummatkin maalivahdit venyivät illan aikana mahtaviin venymisiin. Kirvesrintojen Hrachovina masensi torjunnoillaan Pelicansin leiristä etenkin kultakypärä Ryan Potulnyn, jolta jäi muutama todellinen huippupaikka HPK:ssakin käyneen torjujan varusteisiin.

− Paikkoja oli, mutta oltiin tehottomia. Turha hössöttää sitä, että voitettiin maalipaikat. Voitettiin ne, mutta se ei riitä, Matikainen murjaisi.

Toisaalta myös Pelicans-torjuja pitää nostaa tapetille, sillä isännät esimerkiksi selvittivät Kimi Koiviston ottaman tuplakakkosen avauserässä Juvosen venymisillä.

Kotijoukkue oli pienten marginaalien pelissä ehkä askeleen vieraitaan edellä hyökkäyspelissä. Pussinokilta etenkin nelosketjussa hyökännyt Taavi Vartiainen pelasi pirteän ottelun, kun hänen töötit ja takakarvaaminen aiheuttivat useaan kertaan ongelmia Tappara-pelaajille.

− Kiekon kanssa pelattiin ihan kohtuullisesti, eikä hätiköity. Siinä oli paljon hyvää, lahtelaiskäskijä sanoi.

Lopulta vieraat kuitenkin selvittivät lahtelaisten jokaisen paikan kairaten siis vierasvoiton yhden maalin turvin.

− Kolmas erä oli hyvä meiltä. Toisessa erässä tuli hetkiä, jolloin Pelicansilla oli huipputontteja. Hrachovina oli siinä erittäin hyvä, kirvesrintojen pääkäskijä kertoi.

− Hrachovina otti monta huippuseiviä. Totta kai tarvitaan hyvää maalivahtipeliä, kun halutaan voittaa, Tapola jatkoi.

Miehiä telakalle kummastakin leiristä

Tapparan koppiin tuli voitosta huolimatta jobinpostia. Avauserässä Pelicansin Juhani Tyrväisen jyrän alle jäänyt kirvesrintojen Nick Plastino ei palannut kaukaloon enää töötin jälkeen, myös Henrik Haapalan peli jäi kesken toisessa erässä.

Pelicans-leiristä leikin kesken puolestaan jättivät Tyrväinen ja Marko Pöyhönen.

− Katsotaan nyt, ketä tippui tänään pois. Näyttäisi siltä, et ne (Tyrväinen ja Pöyhönen) ovat ulkona koko ensi viikon, Matikainen valotti.

Liigassa viidentenä olevan tamperelaisjoukkueen kausi jatkuu torstaina Kärppien isäntänä. Yhdeksättä sijaa miehittävä Pelicans puolestaan pelaa samaan aikaa Sportin vieraana.