Pelicansille ensimmäinen kolmen pisteen voitto

LIIGA / Raportti
Pekka Tuokkolan ilta oli kaksijakoinen. Hän päästi voittomaalin helpohkosti etukulmasta sisään, mutta toisaalta torjui myös useita vaikeita kiekkoja.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Pelicans otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa kaatamalla Tapparan kotonaan luvuin 6-3. Pelicansilla tehot jakautuivat tasaisesti, mutta Tapparan syömähampaana toimi Aleksander Barkovin johtama kakkosketju.

Pelicansin kiekollinen peli oli ottanut suuria harppauksia eteenpäin ja syöttöpeli alkoi jo muistuttaa viime kaudella nähtyä. Lahtelaisjoukkue on myös alkanut jo höllätä harjoittelun suhteen, mikä näkyikin sulavampana liikkeenä. Vain Tapparan kakkosketju pystyi todella haastamaan Pelicansin ja luomaan maalintekotilanteita. Tiukka ottelu kääntyi lopulta Pelicansille Tappara-vahti Pekka Tuokkolan töppäilyn seurauksena. Vierasjoukkueen jäähyt loppuminuuteilla estivät myös loppukirin yrittämisen.

Pelicans aloitti maalinteon jo ottelun kolmannella minuutilla. Jari Kauppila antoi lämärinsä laulaa suorasta hyökkäyksestä. Tuokkola torjui laukauksen suoraan Angelo Espositolle, joka malttoi ottaa kiekon rauhassa haltuun ensin laukomista. Maali oli kanukkisentterille kauden kolmas.

Pelicans pelasi lepsusti seuraavan aloituksen ja Ville Nieminen pääsi luistelemaan ohi löysästi puolustaneen Antti Ylösen. Tarkka ranneveto yläkulmaan oli liikaa Joonas Kuuselalle ja peli oli tasoitettu 36 sekunnissa.

Pelicansin puolustajaa Danny Richmondia kaavailtiin eri medioissa oman pään luudaksi, mutta Richmond osoitti jälleen mikä on miehiään. Liukkaasti liikkuva kiekollinen puolustaja nousi tukemaan useasti hyökkäyksiä. Kertaalleen hän oli lähellä maalintekoa rystyvedon jäädessä vain vähän vajaaksi.

Tappara pääsi ylivoimalle, kun Pelicansin Radek Smolenakille tuomittiin jäähy laitataklauksesta. Sami Venäläiselle pelattiin loistava vetopaikka neliön keskelle, mutta kiekko pysähtyi maaliviivalle. Pelicans onnistui purkamaan tilanteen ilman takaiskua.

Jan Latvalan tykki puhuu

Tapparan puolustus oli paikoitellen vaikeuksissa Pelicansin kovan karvauksen kanssa ottelun toisessa erässä. Kovalla paineella kotijoukkue onnistui pelaamaan viivalle useita vapaita vetopaikkoja. Näistä suurin osa siunaantui Markus Seikolalle, jonka lämärit painuivat joko ohi maalin tai päätyivät Tuokkolan hanskaan.

Pian Jan Latvalakin sai mahdollisuutensa viivalta. Tapparan purku napsahti suoraan Latvalalle viivalle. Konkarilla oli aikaa ja tilaa luistella B-pisteiden väliin. Hurja lämäri painui ohi Tuokkolan oman pelaajan tehdessä oivaa maskia.

Antti Jaatinen sai jäähyn poikittaisesta mailasta, eikä Tappara saanut ylivoimallaan mitään aikaan. Pelicans sen sijaan pääsi 3-2 -hyökkäykseen. Janne Tavi passasi vierelleen Seikolalle, jonka veto suuntautui suoraan päin Tuokkolaa.

Tuokkolan ote alkaa lipsua

Markus Seikolan otteet ovat olleet luokattomia verrattuna hyvään viime kauteen ja hän oli suuressa osassa Tapparan tasoituksessa. Hän päästi miehensä käsittämättömästi karkuun omalla siniviivalla ja pian Aleksander Barkov pääsi tuulettamaan maalia.

Vierasjoukkueelle tuli loistava tilaisuus siirtyä johtoon ylivoimalla. Juha Leimu pääsi laukomaan vapaasta paikasta, mutta painava veto jäi Joonas Kuuselan räpylään. Tappara sai myös hurjan myllytyksen, kun Teemu Aallolle pelattiin useita vetopaikkoja. Pelicans onnistui kuitenkin pitämään Tappara-hyökkääjät pois maalinedustalta hakkaamasta kiekkoja sisään.

Kolmannen erän puolessa välissä Seikola pääsi hyvittämään aiemmat töppäyksensä. Lämäri painui Tuokkolan hanskan kautta maaliin ja vapautuneista tuuletuksista päätellen Seikolan harteilla oli roikkunut aikamoinen gorilla.

Tappara tasoitti pelin jälleen heti seuraavalla minuutilla. Viheltämättä jäänyt kamppausjäähy sekoitti Pelicansin pasmoja ja Tappara luisteli maalintekoon. Jesse Jyrkkiö passasi Chris Connollylle. Maali oli jenkin kauden toinen.

11 sekuntia myöhemmin Janne Ritamäki polki vasenta laitaa hyökkäysalueelle. Ritamäki laukoi löysän vedon kohti maalia ja kiekko helähti maaliin etukulmasta. Ryan O'Marra kävi nappaamassa kiekon talteen, sillä osuma oli Ritamäen ensimmäinen liigamaali.

Onni ol myös Pelicansin puolella seuraavassa maalissa. Ilkka Pikkarainen yritti heittää kiekkoa Danny Richmondille takatolpalle, mutta kiekko kimposikin Tappara-puolustajan luistimesta omaan maaliin.

Tappara lähti hakemaan kavennusta hyökkäämällä ahnaasti, mutta pian liian optimistinen hyökkäyspelaaminen kostautui ja Pelicans pääsi 2-1 -hyökkäykseen. Ritamäki antoi Taville hyvän syötön ja Tavi viimeisteli numeroiksi 6-3.

- Kun Pelicans teki toisen maalin, tuntui että meidän peli alkoi siitä, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi linjasi.

- Sen jälkeen alkoi tulla pelirohkeutta. Luotiin monia paikkoja välittömästi heidän maalin jälkeen. Sitä pitää pyrkiä jatkamaan, että saadaan pidettyä pelin luonne tuollaisena.

Pelin ratkaisutapaan Rautakorpi ei ollut järin tyytyväinen.

- Kolmannessa erässä kaveri teki maalin ja tehtiin aika nopeasti tasoitus. Sitten tuli pari sellaista maalia, joita ammattilaissarjoissa harvoin näkee. Se tietenkin söi peliä ja tulosta.

Kai Suikkanen oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon.

- Tietenkin voitto tyydyttää tässä tilanteessa. Edellisissä peleissä ollaan oltu todella lähellä voittoa, mutta niitä ei ole tullut niin alkaa olemaan tuskaista tuo tekeminen. Uskotaan, että tämä voitto ja kuusi tehtyä maali auttaa siihen tilanteeseen aika paljon, Suikkanen veisteli.

- Pirun tyytyväinen olen joukkueen ilmeeseen. Me pelattiin vähän yksinkertaisemmin, kun ajateltiin sen toimivan ja niinhän se sitten toimikin. Olen tyytyväinen, että Ritamäki sai onnistumisia, samoin Pikkarainen joka on tuskaillut niin paljon, että on varmaan käsissä tikkuja siitä mailan varresta.

Tapparan pelit jatkuvat heti perjantaina kotiottelulla Ilvestä vastaan. Pelicans pelaa lauantaina Kuopiossa KalPaa vastaan, mutta lähtee reissuun jo perjantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle