Pelicans selvästi parempi – voitto odotutti itseään 77 minuuttia

LIIGA / Raportti
Molemmat Pelicansin maalit alustanut Ilkka Pikkarainen oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lahdessa nähtiin voitto-osuma vasta ensimmäisen jatkoerän loppupuolella, jolloin Pelicansin Janne Ritamäen kuti yllätti helpohkosti Tappara-vahti Juha Metsolan. Laukaus oli 39:s kohti Metsolan maalia, joten ei ollut ihme, että jossain vaiheessa pikkumusta upposi.

Puolivälierien toinen osaottelu Pelicansin ja Tapparan välillä sujui odottavissa tunnelmissa oikeastaan lopulliseen ratkaisuun saakka. Kuohahtelevaa tunnetta tai jälkipelejä ei juuri nähty. Peli oli varovaista ja hermostunutta. Matalat maalilukemat olivat sen mukaiset.

Kotijoukkue Pelicans oli hallitsevampi osapuoli, mutta senkin todelliset maalipaikat olivat rajallisia. Sen verran tarkasti ja laadukkaasti Tappara puolusti oman maalinsa edustan.

Yllättävämpää oli se, että suosikkina otteluun lähteneiden tamperelaisvieraiden oma kiekollinen peli jäi harvinaisen vaatimattomaksi. Pelicans-vahti Jere Myllyniemi selvisi varsinaisesti peliajasta vain kymmenellä torjunnalla. Niistäkin enemmistö oli helppoja.

- Voitto oli iso juttu kokonaisuuden kannalta. Pelataan helvetin sitoutuneesti ja joukkueelle niin pitkään kuin pelejä on. Tätä esitetään riippumatta siitä, miten ottelut päättyvät, lupasi Pelicans-päävalmentaja Hannu Aravirta työvoiton jälkeen.

Ilkka Pikkaraiselle tolppakuti, kaksi syöttöpistettä ja kehut

Hetkeksi ottelu heräsi eroon kolmannessa erässä, kun lahtelaisten hallinta tuotti lopulta johtomaalin. Siitä, kuten jatkoerän ratkaisumaalistakin, saa muuten kelpo pelin torjunut Juha Metsola ottaa hivenen omaan piikkiinsä.

Metsola seikkaili maalin takana ja Ilkka Pikkarainen toimitti kiekkoa maalille. Tommi Paakkolanvaaralla oli helppo työ iskeä 1-0-maali, kun hätiin ehtinyt Metsola teki lumienkelitorjuntansa kiekon vieressä eikä sen päällä.

Osumassa oli paljon yhtäläisyyksiä jatkoerän ratkaisuun. Siinäkin isossa roolissa oli elämänsä kevättä pelaava Pikkarainen, joka karvasi kiekon Pelicansille hyökkäyspäässä Teemu Aallolta.

- Ritamäki-Paakkolanvaara-Pikkarainen pelaa huikeaa kevättä. Heillä on ollut pitkä jakso yhdessä, ja se näkyy. Pikkarainen on nostanut tasoaan ihan käsittämättömästi, suitsutti Aravirta.

Vastaanottavana osapuolena oli kummassakin maalissa Tapparan Jan-Mikael Järvisen ketju. Sen hyökkäyspään ansiot olivat vaatimattomia, ja etenkin Paakkolanvaaran osumassa sitä olivat myös puolustuspään ansiot.

Yllätys, yllätys, tuomaripelistä puhuttiin – tällä kertaa kehujakin

Jatkoerään päädyttiin, sillä vaikka Pelicans puolusti mainiosti pois Tapparan mahdollisuudet suoriin hyökkäyksiin, tapahtui kolmannessa erässä pari uinahdusta. Yksi niistä oli liikaa.

Heti johtomaalinsa jälkeen isännät hyökkäsivät voimiensa tunnossa hanakasti alivoimalla. Tappara käänsi pelin ja iski neljällä kahta vastaan. Maalikuningas Olli Palolan supertykki puhui tasoituksen.

Siinä Jukka Rautakorven suojattien huippupaikat kutakuinkin olivatkin. Ottelun avauserä oli kyttäilyä molemmin puolin. Toisessa Pelicans sai otetta ja Tappara jäähyjä.

- Molemmat joukkueet panivat itsensä likoon. Toiseen erään meidän jäähymäärä oli huono. Kolme neljästä oli ehdottomasti outoja vihellyksiä, jotka eivät kuulu pudotuspeleihin. Se söi meitä, ja toinen erä meni meiltä ihan läpi, Tappara-luotsi Rautakorpi tuskaili.

Hannu Aravirta, joka oli tuskastunut vastustajan ronskiin mailapeliin, näki asian toisin.

- Toisellakin joukkueella eli tuomarijoukkueella oli kiitettävä ote pelistä. Kuumaa, tunteita ja taklauksia voi olla, ei se sitä sano, vaikka tuomarit ottavat jälkipelit ja pienet kriminaalit teot pois. Loistavaa pelin johtamista heiltä!

"Ohhoh, sieltä tuli maali"

Pelicansin ylivoimapeli oli heikkoa. Kutakuinkin parhaat tilanteet olivat Tyler Redenbachin vedot b-pisteen ulkokaaren tasalta kiekon alueelle tuonnin jälkeen. Ja nehän eivät huippupaikkoja olleet.

Lähinnä maalinteko oli ennen päätöserää, kun isäntien supermies Pikkarainen laukoi aloitusvoiton jälkeen tolppaan.

Varsinaisen peliajan lopun käänteiden jälkeen jatkoerässä Tapparakin aktivoitui. Silti hallinta ja parhaat tilanteet olivat yhä lahtelaisilla. Pelicansin kolme ensimmäistä ketjua loivat kaikki tilanteita. Etenkin Vili Sopanen erottui muutenkin kuin kultaisen kypäränsä ansiosta.

Tappara-vahti Metsola ehti pelastaa yhden huippupaikan, kunnes hieman halpa, mutta sitäkin paremmin ansaittu Ritamäen osuma tasoitti ottelusarjan 1-1:een.

- Jatkoerässä oltiin hyvin pelissä kiinni. Vähän niin kuin ohhoh tuli sieltä se maali, harmitteli Rautakorpi.

» Lähetä palautetta toimitukselle