Pelicans ei voita varsinaisella peliajalla

LIIGA / Raportti
Jere Myllyniemi ei keskiviikkonakaan taipunut helpolla, vaikka omissa soikin kolmesti.
Kuva © Jarno Hietanen
Lahden Pelicans taipui keskiviikkona kotonaan Tapparalle lukemin 2−3. Tappio oli lahtelaisten pudotuspelien ensimmäinen kotona.

Jos ottelu on ratketakseen varsinaisella peliajalla, ei Pelicans sitä voita. Näin on ainakin ollut lahtelaisten tämän kevään pudotuspeliotteluissa, joista Pelicans ei ole kertaakaan napannut voittoa 60 minuutin rajoissa.

− Suoraan sanottuna paskat fiilikset jäi, Juha Leimu tylytti ottelun jälkeen.

Vaikka viemärin maku ei suusta ihan heti haihdukaan, ei Pelicans ollut illan ottelussa täysi heittopussi. Leimun avauserässä iskemä maali käänsi siihen asti Tapparan hallinnassa edenneen ottelun hetkeksi päälaelleen Pelicansin hypätessä kiinni ohjaksiin.

Tappara kuitenkin keräsi itsensä nopeasti ja pääsi toisessa erässä rankaisemaan tasoittaen ottelun. Jere Myllyniemen selän taakse napautettiin vielä toinenkin maali ennen ottelun puolta väliä, mikä antoi Tapparalle oivan tilaisuuden hyödyntää loistavaa keskialueenpuolustustaan.

− Ei oikein löydetty siihen sellaista selkeää sapluunaa. Sitä täytyy tuohon perjantaille hieman tutkia ja katsoa mitä siihen keksitään, mutta joku ratkaisu on löydettävä. Nyt jäi liikaa kiekkoja keskialueelle, Leimu kertoi.

Tappara jatkoi vielä kolmannessakin erässä liitoaan ja vielä viime kaudella turkoosia nuttua kantanut Pekka Jormakka rokotti vanhaa seuraansa iskemällä taululle lukemat 1−3. Sisukas Pelicans ei kuitenkaan luovuttanut.

Vaikka kahden maalin tappioasema kolmannen erän alussa ei ehkä ole kaikista ihanteellisin tilanne, kun on pudotuspelisarjassa muutenkin altavastaajana, ei Pelicansin henkinen selkäranka sanonut sopimusta irti.

Pekka Saarenheimon alivoimamaali oli omiaan nostamaan Pelicansin takaisin peliin ja lyömään lisää kapuloita Tapparan siihen asti mallikkaasti pyörineisiin rattaisiin.

− Maalin peli tänäänkin ja kyllä ihan loppuun asti piti puristaa. Hieno vastustaja meillä, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kommentoi ottelun jälkeen.

Ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla perjantaina Tampereella, kun Tapparalla on mahdollisuus lyödä viimeinen niitti Pelicansin arkkuun. Helpolla voitto ei kuitenkaan irtoa, sillä Pelicans ei ole vielä heittänyt hanskojaan keskiympyrään.

− Hengissä ollaan ja meillä on tällä hetkellä vielä yksi mahdollisuus voittaa Tappara Tampereella. Siinä on meillä ihan hyvä kiihoke, koska se tietää sitä, että silloin tullaan vielä lauantaina tänne ja sitä me lähdetään rakentamaan, Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle