Pelicans ja SaiPa harjoittelivat tasurin

Pelicansin ja SaiPan harjoituskauden toisesta kohtaamisesta muodostui varsinainen erikoistilanneharjoitus molemmille joukkueille. Päätuomari Juha Pajunen vihelsi ottelussa yhteensä 79 jäähyminuuttia, ja molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan vuorollaan ylivoima- sekä alivoimapelaamista. Sekava ottelu päättyi tasatulokseen 4-4.

Ottelun alku oli SaiPan hallintaa. Lappeenrantalaiset tulivat ensimmäiseen erään selvästi terävämpinä ja tulos oli sen mukaista. Pelicansin peli oli pahasti sekaisin ja erässä paremmin liikkuva SaiPa pystyi rakentamaan pahoja tilanteita vastustajan maalille. Päätuomari Pajusen pilli pysyi piilossa vielä tässä vaiheessa.

Painostuksesta huolimatta ensimmäisen maalin teki kotijoukkue. Illan tehopuolustaja Jan Latvala yllätti SaiPan maalia vartioineen Juha Kuokkasen siniviivalaukauksella. SaiPa ei maalista hätkähtänyt vaan tasoitti pelin heti seuraavan aloituksen jälkeen. Vladimir Machulda ja Mika Kauppinen syöttelivät Mika Skytän maalintekoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Bombicin avaus päätyi Machuldalle ja pian Kauppinen pääsi iskemään kiekon suoraan syötöstä ohi Kuivalaisen.

Erän loppupuolella nähtiin sitten ensimmäinen ottelun kahdesta huikeasta yksilösuorituksesta. SaiPan Joni Yli-Torkko harhautti komeasti Pelicans-puolustajan ja iski kiekon takuuvarmasti maalin oikeaan yläkulmaan.

Erikoistilanneharjoittelua, osa I

Toisen erä alussa SaiPa pääsi pelaamaan heti kahden miehen ylivoimalla, mutta tuloksetta. Pian tämän jälkeen oli kotijoukkueen vuoro kokeilla kaksi ylivoimaa putkeen. Myös Pelicansin ylivoima ontui ja päättyi ennen aikojaan puolustaja Ossi-Petteri Grönholmin joutuessa vuorostaan jäähyaitioon. Grönholmin rangaistuksen aikana SaiPa onnistui. Machulda pääsi iskemään kiekon liki tyhjään maaliin Aigars Ciprussin syötöstä.

Kun toista erää oli jäljellä viisi minuuttia Pelicansin Jussi-Mikko Makkonen päätti näyttää vieraille, että myös Lahdesta löytyy kikkakolmosta. Tilanne sai alkunsa Pelicansin maalin edestä, jossa Teemu Riihijärvi avopaikassa laukauksen sijaan siirsi kiekon vanhasta muistista Pelicans-pelaajalle. Makkonen polki täyteen vauhtiin, meni heittämällä ohi SaiPan puolustuksen ja pamautti kiekon maaliin komeasti maalirautoja kilauttaen. Ja tuuletukset olivat sen mukaiset.

Pelicans ei kuitenkaan onnistunut käyttämään hyväkseen Makkosen maalin tuomaa nostetta. Päätuomari Pajunen puhalsi kyseenalaisen jäähyn ja pian rangaistusaitiossa oli yksi jos toinenkin Pajusen ratkaisuja protestoinut Pelicans-pelaaja. Lisämaaleja erässä ei kuitenkaan enää nähty.

Erikoistilanneharjoittelua, osa II

Jos toisessa erässä oli teemana Pelicans-jäähyt, kolmannessa tilanne kääntyi päälaelleen. Kotijoukkueelle vihellettiin päätöserässä vain yksi rangaistus, kun vierasjoukkue pelasi liki puolet erästä vähintään yhden miehen alivoimalla. Ennen jäähysumaa Pelicans ehti iskeä yhden maalin. Ja maalintekijänä oli jälleen nuori hyökkääjä Makkonen. Pelicans paransi liikettään jo toisessa erässä, mutta kolmannessa kotijoukkue liikkui jo selvästi paremmin kuin vieraat.

Erän puolessa välissä alkoi Juha Pajusen näytös. Pilli vinkui ja keltamustaa vietiin aitioon kuin liukuhihnalla. Ensin Pelicans pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla Machuldan ja Skytän istuessa kaksiminuuttisia. Machuldan rangaistuksen päättyessä Antti Hulkkonen otti tyhmän jäähyn poikittaisesta mailasta ja Pelicans pääsi jatkamaan kahden pelaajan ylivoimaansa. SaiPa jaksoi taistella kolmella noin minuutin kunnes Jan Latvala ja Jari Kauppila juonivat Lasse Jämsenin avopaikkaan. Jämsen laukoi varmasti numerot tasoihin.

Pian tasoitusmaalin jälkeen SaiPan Vladimir Machulda sai tarpeekseen jatkuvasta roikkumisesta ja iski turhautuneena Pelicansin Martin Cechiä mailalla vatsaan. Seurauksena ansaittu viiden minuutin rangaistus keihästämisestä ja automaattinen pelirangaistus. Löysipä Pajunen tilanteesta vielä kahden minuutin huitomisrangaistuksenkin Machuldan tilille. SaiPa joutui pelaamaan siis erän loppuun alivoimalla, mutta Pajunen lisäsi vieraiden ahdinkoa viheltämällä vielä kaksi kaksiminuuttista. Pelicans haki tiukasti voittomaalia, mutta tolppaa lähemmäksi lahtelaiset eivät päässeet.

Harjoituspelejä myös tuomareille

Ottelun tuomarityöskentely puhutti kovasti hallin lehtereillä ja kieltämättä illan pelissä linja vaihteli erästä ja melkein tilanteestakin toiseen selvästi. Toisessa erässä jäähyllä istui lähinnä vain kotijoukkue ja kolmannessa tasoiteltiin jäähylukemia rankalla kädellä. On kuitenkin muistettava, että pelaajien lisäksi myös tuomarit ovat vielä kesäterässä. Tuntumaa haetaan harjoituspeleissä siis myös tällä saralla.

Ottelun parhaita pelaajia olivat selvästi Pelicansin Jussi-Mikko Makkonen ja SaiPan Joni Yli-Torkko. Nuoret hyökkääjät olivat tänään todella vallattomalla pelipäällä. Pelicansin ykkösketju Nutikka-Kauppila-Jämsen osoitti jälleen vaarallisuutensa ja viivatykki Jan Latvala oli totutun tehokas. SaiPalla Yli-Torkon lisäksi onnistujia löytyi laajalta rintamalta. Vladimir Machulda pelasi hienon ottelun, jota tosin varjosti ikävästi kolmannen erän turhautuminen. Ketju Cipruss-Uusikartano-Vaic järjesteli komeita pyörityksiä Pelicans päätyyn etenkin toisessa erässä.