Maaleja koko rahalla

Ensimmäisen erän jälkeen Lahden jäähallin tulostaulla komeili 0-4 vierasjohto, ja monet lahtelaiset olivat kypsiä kotimatkalle. Pelicans taisteli kuitenkin kolmannen erän alussa lukemiksi jo 4-5, kunnes idän jättiläinen SaiPa iski kuudennen maalinsa ja katkaisi kirin.

Ottelua päätuomaroinneelle Tero Toivolalle tiedot liigan uudesta tuomarilinjasta eivät ilmeisesti ole kantautuneet, sillä kahvaaminen ja estäminen olivat jälleen kovassa käytössä, eikä pilli soinut. Välillä rangaistuksia taas tuli mitä ihmeellisimmistä paikoista. SaiPa kiitti tästä, ja viimeisteli paikoitellen komeasti pyörineellä ylivoimallaan yhteensä neljä maalia.

Pasi Nurmista tai Jarmo Myllystä runsaista osumista on turha syyttää, pikemminkin kiitellä siitä, ettei niitä syntynyt enempää. Sitä vastoin varsinkin keltaisissa paidoissa pelanneen vierasjoukkueen puolustajat olivat välillä kovin epävarman näköisiä. Jussi Timosen johdolla SaiPa-pelaajat taisivatkin ensimmäisessä erässä tehdä epävirallisen kiekkojen katsomoonlaukomisennätyksen.

-Tosi hyvä jääkiekkopeli, kovaa taistelua läpi ottelun kummaltakin. Hyvä alku meiltä, josta seurasi varsinkin keskialueen pelissä pieni herpaantuminen. Välillä oltiin hädässä, mutta loppu kuitenkin meni hyvin, vaikka jäähyt tekivät ottelusta vielä trillerin. Olen erittäin tyytyväinen näihin pisteisiin, meillä on nyt ollu näitä tiukkoja pelejä tässä enemmänkin, jotka ovat sitten päättyneet huonosti, summasi SaiPan ykkösluotsi Heikki Mälkiä ottelua.

SaiPalta murskaava ensimmäinen erä

Kotijoukkue Pelicans aloitti ottelun mukavasti, sillä jo pelin alkupuolella Toni Koivunen, Antti Lamberg ja Sami Salonen uittivat haastotilanteissa SaiPa-puolustusta mitä hienoimmilla harhautuksilla. Vedot eivät kuitenkaan joko lähteneet ollenkaan, tai ne jäivät vierasmaalilla häärineen Myllyksen hyppysiin.

Ajassa 5.01 alkanut Toivola-show tuotti ottelun ensimmäisen maalin. Ensin Sami Salonen passitettiin oudosta tilanteesta jäähylle, ja ajassa 6.29 Santeri Heiskanen lähetettiin Salosen kaveriksi istunnolle. Syynä poikittainen maila oman maalin edessä.

Seurannutta vieraiden 5-3-ylivoimaa jäi yksi sekunti jäljelle, kun Petr
Sachl toimitti hänelle kimmonneen kiekon Nurmisen vartioiman maalin ylänurkkaan. Ylivoima rokotti toistamiseen vielä Heiskasen istunnon aikana, kun Justin Forrest sai Toni Saarisen heittäytymisestä kiekon suoraan lapaansa. Syöttö takatolpalle vapaaksi unohdetulle Eetu Qvistille, 0-2.

Forrest pääsi erän aikana itsekin vielä kahdesti maalin makuun. Ensin sekavasta tilanteesta 0-3, ja sitten ylivoimalla tarkka ranneveto alakulmaan. Nurminen oli tilanteessa pahasti maskissa, eikä voinut osumalle mitään, vaikka laukaus lähti siniviivalta. Vieraiden päävalmentaja Mälkiä kiittelikin juuri joukkueen maskipelaamista.

-Kauden parasta ylivoimapelaamista meiltä. Hyvät maskit meiltä, vaikka Nurminen oli aivan loistava.

Pelicansin käskyttäjä Petri Matikainen taas otti huonon alun omaan tiliinsä.

-Alku menee mun piikkiin, sillä en saanut tätä joukkuetta valmiiksi. Näkyi jo alkuveryttelyssä, että SaiPa haluaa tästä voittoa, enkä saanut valmistettua jätkiä tarpeeksi hyvin.

Pelicans pääsee leikkiin mukaan

Pelin kannalta toisen erän alku ei näyttänyt järin lupaavalta, sillä se mentiin lähes täysin lappeenrantalaisten komennossa. Ajassa 25.47 mustapaitojen Daniel Widing antoi kuitenkin hieman toivoa kotiyleisölle laukoen voitetun aloituksen päätteeksi kiekon tarkasti alakulmaan.

Sputnikit masensivat pienen toivonkipinän saaneen lahtelaisyleisön jälleen ylivoimalla. Maalin tuottanut jäähy oli tosin vaikeasti saavutettavissa, sillä Pelicansin Ville Varakas sai koukkia muutaman sekunnin ajan rauhassa Teemu Paakkarista. Koska Toivolan pilli ei kuitenkaan soinut, päätti Paakkarinen korostaa tilannetta filmaamalla. Tuloksena Varakkaalle kakkonen ja Paakkariselle kymppi.

Ajassa 28.06 syntynyt maali lähti superlupaus Petteri Nokelaisen mailasta, kun hän pääsi etenemään vapaasti oikeata kaistaa. Nurminen jäihin ja hieno nosto maalin kattoon. Tilannetta edelsi puolustaja Heiskasen typerä itsensä ulospelaaminen hyökkäyspäässä.

Erän viimeinen neljännes oli kuitenkin vahva osoitus Pelicans-joukkueen taistelutahdosta. Ensin ajassa 37.07 Toni Saarinen survoi Erik Kakon viivavedon sisään, ja alle minuutti tästä Heiskanen pääsi tälläämään Jesse Saarisen ja Ville Hirvosen upeasta esityöstä kiekon maalin edestä verkkoon.

Hitskokkia viimeiseen erään

Pelicansin luottopuolustaja Kakko loi ottelusta jännittävän viimestään kolmannen erän alussa laukomalla hirvittävällä lyöntilauksellaan kiekon Myllyksen maalin ylänurkkaan. Noin minuuttia aikaisemmin Kakko oli laukonut kiekon jo kertaalleen tolppaan.

Kavennuksen jälkeen ote siirtyi hetkiseksi takaisin vierailijoille, jotka saivat luotua muutaman hyvänkin maalipaikan. Nurminen kuitenkin hoiti tilanteet osin tuurilla ja osin taidolla. Tämän jälkeen alkoi vahva Pelicans-myllytys, jonka aikana Ville Hirvosella oli hyvä paikka siirtää ottelu tasoihin. Puolityhjän maalin sijasta kiekko löysi tiensä päätyplekseihin. Painostuksen katkaisi lopulta Mikko Niinikosken tyhmä sitomisjäähy ajassa 11.50.

Ajassa 57.51 Mika Skyttä ampui ottelulle lopullisen niitin. Hirvittävän Pelicans-sähläyksen jälkeen kiekko ajautui Ville Koholle, jota Kakko ei pystynyt pysäyttämään. Kohon tarjoili poikkisyötön Skytälle, joka ei erehtynyt vapaasta paikasta.

Ottelun viimeisillä minuuteilla Pelicans pääsi vielä hetken yrittämään 6-4- ja 5-3 -ylivoimia, niissä kuitenkaan onnistumatta

Nurmisen jäähyväiset

Ottelu jäi ainakin toistaiseksi Pasi Nurmisen viimeiseksi Pelicans-nutussa. Tulevaisuuden maalivahtikuviot ovatkin nyt kova puheenaihe Lahden seudulla.

-Ainakin näillä näkymin Suomalaisen Jaakko aloittaa seuraavassa pelissä, kertoi Matikainen.

Omasta sopimustilanteestaan Nurminen itse kommentoi lyhyesti.

-Ei mulla ole vielä sopimusta kirjoitettuna mihinkään, mutta onhan niitä virityksiä.

Valmentaja Matikainen lausui vielä sanoja, johon jokaisen lahtelaisen kiekkojännärin on varmasti helppo yhtyä.

-Haluisin vielä näin virallisesti kiittää Pasia, sillä hän on pitänyt meitä välillä pystyssä niin henkisesti kuin fyysisestikin. Hän on ollut meillä yksi valmentajista, ja olen itsekin opinnut häneltä paljon näinä aikoina. Harmittaa kyllä, ettei pystytty tarjoamaan parempaa läksiäislahjaa. Ansaitut pisteet kuitenkin SaiPalle.

Kun Nurminen jätti jäähyväisensä Pelicans-ryhmälle, liittyy muutaman pelin huilannut vauhtikone Jussi Saarinen takaisin vahvuuteen .

-Ensi viikolla olen taas mukana. Mulla on ollut kuumetta tiistaista asti, siksi olen nyt huilannut pelejä. Vihoitellut ranne on kuitenki täysin kunnossa, kertoi mies itse ottelun jälkeen.