Ei ainesta klassikoksi

Pelicansin ja SaiPan kohtaaminen keskiviikkoiltana Lahdessa ei tarjonnut katsojille suurta nautintoa. Hidasvauhtisessa nyhjäyksessä SaiPa osui kahdesti ja se riitti. Täysi pistepotti matkasi Lappeenrantaan.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen Lappeenrannassa päättyi SaiPan 3-2 voittoon. Tiukka oli myös tämäkin ottelu, mutta vain numeroiden osalta. Pelicans hallitsi kenttätapahtumia ensimmäisen erän puolivälistä alkaen, mutta kotijoukkueen viimeistely oli tänään onnetonta. Oman värikkään osansa otteluun toi myös päätuomari Pakaslahti, joka vihelteli välillä sitä ja välillä tätä, muttei kuitenkaan tuota.

SaiPa aloitti vahvasti

Ensimmäisen erän alussa SaiPa oli paremmin hereillä kuin sunnuntaina edellisen ottelunsa pelannut Pelicans. Jo ennen kuin ensimmäinen peliminuutti ehti umpeutua, Aigars Cipruss iski kiekon siniviivalta ohi Pelicansin maalilla aloittaneen Pasi Kuivalaisen. Tilannetta edelsi lahtelaispelaajan laiska purkuyritys.

Erän puolessa välissä ottelun jäähykuningas Grigori Pantelejev istui kahden minuutin jäähyä ja SaiPan ylivoima pyöri tehokkaasti. Kiekko ajautui siniviivalle Antti Weckströmille, jonka laukauksen eteen Kuivalainen pystyi vielä venymään. Irtokiekkoon pääsi kuitenkin ensimmäisenä Aki Uusikartano, joka nosti kiekon kylmästi yli Pelicans-vahdin. Kuivalainen lähti tässä vaiheessa luukkumieheksi ja maalinsuulle luisteli Mikko Rämö.

Tähän SaiPan hyvä liike sitten lopahtikin. Tämän myönsi myös SaiPan päävalmentaja Petri Skriko.

- Päästiin kuin varkain 0-2 johtoon. Maalit syntyivät ikään kuin vahingossa. Sen jälkeen käytiin seisomaan.

Toisen erän puolivälistä lähtien kaukalossa hyökkäsi käytännössä vain yksi joukkue, Pelicans. SaiPa tyytyi peruuttelemaan ja kyttäämään mahdollisia vastaiskupaikkoja. Pelicans ja etenkin Kauppilan johtama ykkösketju pystyi luomaan lukuisia maalipaikkoja Juha Kuokkasen vartioimalle maalille, mutta Kuokkanen torjui taidolla ja onnellakin kaikki maalia kohti toimitetut kiekot.

Pelicansilla ruuti märkää

Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä jäätiin. Ikävä kyllä myös ottelun tempo pysyi yhtä hitaana. Kauppilan vitja teki SaiPan puolustusalueella melkein mitä tahtoi. Vain se maali jäi edelleenkin puuttumaan. Pelicansin päävalmentaja Petteri Hirvonen harmitteli joukkueensa ontuvaa viimeistelyä.

- Tekopaikkoja luotiin paljon, mutta ei pystytty pistämään kiekkoja sinne ylämummoon.

Toinen erä oli siistein myös jäähyminuuttien kannalta. Pelicans pääsi kokeilemaan ylivoimapeliä kertaalleen ja SaiPa kahdesti. Maalivahdit olivat kuitenkin sulkeneet jo ovet tältä päivältä.

Tunteet kuumenivat päätöserässä

Kolmas erä oli pelikatkoja pullollaan. Päätuomari Pakaslahti heitti miehiä rangaistusaitioon vasemmalta ja oikealta. Välillä syystä ja välillä... hmmm, jostain toisesta syystä. Levottoman linjan myötä myös pelaajien tunteet alkoivat kuumentua. Syynä toki oli myös Pelicansin edelleen hukassa ollut maalijyvä, turhautumiset alkoivat näkyä otteissa.

- Jos onnistumisia olisi tullut, nuo ottelun viime minuuttien temput olisivat ehkä jääneet tekemättä, tuumi Pelicans-valmentaja Hirvonen.

SaiPa pääsi heti erän alussa pelaamaan kahden miehen ylivoimalla vajaan minuutin, mutta hyökkäyspelistä ei tullut enää mitään. SaiPa tyytyikin vain purkamaan kiekkoja keskialueelle, ja onnistuikin siinä erittäin hyvin. Grigori Pantelevin korkeasta mailasta tuomittu viisiminuuttinen kuitenkin haittasi SaiPan peliä enemmän kuin auttoi. Pelicans pystyi luomaan painetta vajaamiehisenäkin ottelun lopussa, mutta se ei riittänyt. SaiPa vei pisteet liki raivonpartaalla olleen lahtelaisyleisön edessä.

Kahden liigapisteen lisäksi Lappeenrantaan matkasi myös uudenkarhea akkuporakone. Marko Koskinen, saipa.fi -sivuston ylläpitäjä, väläytti 'machuldamaista' sniperin taitoa toimittamalla erätaukokilpailussa kiekon komealla rannelaukauksella punaviivalta tasan tarkkaan päätyviivan päälle.