Putki poikki voittomaalikilpailussa

LIIGA / Raportti
Kimmo Koskenkorva iski ottelussa kauden avausmaalinsa.
Kuva © Janita Onnelainen
Lahden Pelicans katkaisi neljän ottelun tappioputkensa voittamalla Rauman Lukon voittomaalikilpailussa lukemin 3-2. Tiistai-illan ottelu oli joukkueiden kauden toinen kohtaaminen.

- Tietenkin jäi hyvät fiilikset. Kaksi pistettä, se nyt aina lämmittää, ottelun avausmaalin iskenyt hyökkääjä Kimmo Koskenkorva totesi ottelun jälkeen.

Omasta osumastaankin Koskenkorvalle jäi hyvät tunnelmat.

- Totta kai se on aina kiva onnistua. Pitkä kuiva kausi, siinä mielessä en ole sitä kauheasti miettinyt, mutta ainahan sitä on kiva onnistua.

Pelicans otti peliin napakan aloituksen ja meni ensimmäisessä erässä 2-0-johtoon. Maaleista huolimatta pelillinen suoritus ei ollut sitä, mitä joukkueelta toivottiin.

- Pelillisesti ei mitenkään ollut hääviä ja se nyt tavallaan huolestuttaa, ettei tuon parempaan pystytty, mutta se oli sellainen peli ja perjantaina sitten uusi taistelu. Parantaa meidän pitää paljon, Koskenkorva tuumasi.

Ylivoiman ongelmat avainasemassa

Alun kangerruksen jälkeen vierasjoukkue Rauman Lukko tuli kahteen viimeiseen erään kovaa ja onnistui lopulta tasoittamaan pelin lukemiin 2-2. Lukon maalintekijöiksi kirjattiin Jerry Ahtola ja Aki Kangasmäki.

- En tiedä mille instanssille tästä saisi valittaa. Olen syvästi huolissani, kun meille ilmoitettiin eri ottelun alkamisaika kuin vastustajalle. Meillä alkoi vasta siinä varttia vaille seitsemän ja pelihän näytti alkavan jo puolelta, Lukon päävalmentaja Risto Dufva kommentoi joukkueensa huonoa alkua.

- Toisen erän kaksi ensimmäistä vaihtoa, ne vielä tarvottiin suossa, mutta sen jälkeen ajettiin ihan hyvin takaa ja tällä kertaa päästiin rinnallekin.

Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta kuitenkin jaksoi joukkueensa pienoisesta nukahtamisesta ja vastustajan vahvasta noususta heittää hieman vitsiä, vaikka virheet olivatkin vähällä maksaa voiton.

- Huomattiin, että Lukko voimisti peliä, niin me ruvettiin pelaamaan arasti. Vaihdan nimen Kovaseksi seuraavana niin ei pelata arasti, Aravirta totesi.

- Vaikea oli pelata ja me vähän jäätiin telineisiin etenkin toisessa ja kolmannessa erässä. Ei oikein päästy pois omista, kun kaveri heitti kiekkoa päätyyn ja tuli kovaa päälle. Tietenkin pitäisi olla helppo purkaa, kun kaveri juoksee, mutta tänään oltiin aseettomia ja joku pikkujuttu meiltä puuttui, Koskenkorva harmitteli.

Se pikkujuttu saattoi hyvinkin olla lahtelaisten kehno ylivoima. Pelicansilta on totuttu tappioista huolimatta näkemään vahvaa ylivoimapelaamista, mutta Lukko onnistui tiistai-illan ottelussa nollaamaan pussinokkien kaikki neljä mahdollisuutta.

- Tietenkin jos ylivoimalla onnistuu yhden tai kaksi tekemään, niin kyllähän se helpottaa. Tänään, jos oltaisiin saatu maali, niin olisi varmaan ehkä riittänyt, Koskenkorva pohti.

Joukkueet pelaavat seuraavan kerran perjantaina, jolloin Lukkoa vastaan asettuu Tampereen Tappara. Pelicans puolestaan lähtee tavoittelemaan pisteitä Niiralasta. Koskenkorvan mukaan joukkue lähtee KalPaa vastaan pelattavaan otteluun hyvillä fiiliksillä, vaikka parantamisen varaa vielä on.

- Hyvillä fiiliksillä lähdetään. Siellä on taas tiukka peli tulossa ja iso kaukalo, niin tarvitaan liikettä huomattavasti enemmän kuin tänään, Koskenkorva päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle