Pelicansille isot pisteet viime hetken maaleilla

LIIGA / Raportti
Pelicansin puolustus koki takaiskun, kun Joonas Hurri loukkaantui kolmannessa erässä.
Kuva © Janita Onnelainen
Pelicans venytti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi voittamalla Rauman Lukon lukemin 2−1. Lahdessa pelattu peli oli tiistai-illan ainoa varsinaisella peliajalla päättynyt ottelu.

− Pelicans ja Lukko olivat ennen tiistaita kohdanneet kolmesti. Kauden neljäs kohtaaminen noudatti käytännössä samaa kaavaa kuin edelliset, sillä Pelicans keräsi jälleen kerran pisteet raumalaisilta. Neljästä ottelusta Pelicansin tilille on kertynyt yhteensä yksitoista pistettä, Lukolle on puolestaan jäänyt laihaksi lohduksi vain yksi.

− Ovat olleet äärimmäisen tasaisia nämä Lukko-pelit ja meillä on ollut kyllä onni näissä, että ollaan kaikki voitettu. Jos jossain ottelusarjassa meillä on ollut onnea, niin se on tässä Lukko-sarjassa ehdottomasti, kotijoukkue Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta kertoi ottelun jälkeen.

Ensimmäinen erä oli selvästi kotijoukkueen heiniä. Joukkueen peli oli aktiivista ja hyvin puolustanut vierasjoukkue joutuikin toden teolla koetukselle. Myös Lukon ykkösvahti Ryan Zapolski joutui ensimmäisessä erässä hommiin ja miehen tilille kirjattiinkin neljätoista torjuntaa.

Kotijoukkueen ainoa radikaali virhe ensimmäisessä erässä oli Lukon 0−1-maali. Maalin eteen vapaaksi jäänyt Toni Koiviston viimeisteli osuman Lauri Tukosen syötöstä Jere Myllyniemen selän taakse.

Toiseen erään asetelma kääntyi toisin päin. Vaikka Pelicansin onnistui ensimmäisen erän viimeisillä sekunneilla tasoittaa peli, ei se kyennyt jatkamaan hyvää virettään enää toiseen erään. Toinen erä on lahtelaisille ollut muutenkin viime aikoina vaikea ja Lukko pääsi selvästi kuskin paikalle nollaten jopa kaksi perättäistä jäähyä.

− Oikein perinteinen toinen erä, en tiedä milloin opitaan sitä pelaamaan, Aravirta kertasi.

− Toinen erä oli meidän parasta aikaa. Taisteltiin hyvin alivoimat ja otettiin loppua kohden 5-5-peli hallintaan, Lukon päävalmentaja Risto Dufva kommentoi.

Tasainen kolmas erä ratkesi viimeisellä minuutilla kotijoukkueen voitoksi. Molemmat maalinsa niin sanotusti viime tipassa tehnyt Pelicans pääsi iskemään voittomaalin, kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää 55 sekuntia. Voittomaalista vastasi Joel Mustonen.

− Otteluitahan voi hävitä monella tavalla, mutta viimeisellä minuutilla ei pitäisi hävitä. Tänään taas hävittiin, Dufva harmitteli.

− Molemmissa maaleissa oli kyllä tähtimerkit kohdallaan, samanlaisia paikkoja oli pelin aikana varmaan kolmekymmentä, Aravirta summasi.

Molemmat joukkueet pelaavat kolmen ottelun viikkoa ja taistelevat seuraavan kerran pisteistä perjantaina. Lukko saa kotonaan vastaan Tapparan, kun Pelicans puolestaan matkustaa Kuopioon viikon ainoaan vierasotteluunsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle