Liigan parhaat ylivoimat eivät parhaita Lahdessa

LIIGA / Raportti
Vahalahti piti Pelicansin kiireisenä.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Pelicans ja Lukko mittelöivät keskiviikkoiltana Lahdessa. Kaikki kauden kolme kohtaamista ovat menneet raumalaisten pistepottiin.

Pelicansilla oli takanaan tiukka ottelu JYPiä vastaan edellispäivänä, eikä hiki hatussa uurastaminen alivoimalla Lukkoa vastaan sopinut kuvaan. Raumalaiset pelasivat Lahdessa viikon ensimmäisen ottelunsa, joten ennakkoasetelma oli vieraiden puolella. Ottelu äityi kuitenkin hyvin tasaväkiseksi. 

Avauserän ensimmäinen puolisko eteni Lukon ihmetellessä mitä valuuttaa Lahdessa käytetään. Pelicans-vahti Niko Hovinen oli torjuntavuorossa Janne Juvosen päästettyä kuusi maalia edellisenä iltana, eikä hän joutunut käyttämään ammattitaitoaan kertaakaan ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin.

Raumalaiset päättelivät kuitenkin valuutan olevan Satakunnassakin käytettävä euro, minkä jälkeen puntit tasoittuivat taisteluparin välillä. Erätauolle lähdettiin hyvässä vireessä olevan Joonas Alanteen iskemällä avausmaalilla, johon Taavi Vartiainen teki kovasti esitöitä.

Toista erää oli ehtinyt pyörähtää neljä minuuttia, kun Ville Vahalahti oli totaalisen vapaana Pelicansin puolustusalueella. Maalinedustalla nähtiin Vahalahden, kiekon ja Niko Tuhkasen nopeuskilpailu, jossa kaksi viimeiseksi mainittua jäivät nuolemaan näppejään. Vahalahti pääsi pyörähtämään Hovisen eteen sähäkästi, missä kiekko meinasi lipsua raumalaisen lavasta. Liiga-konkari ei antanut kuitenkaan pelivälineen karata, vaan teki erän ainoan täysosuman.

Periodi päättyi tasatilanteeseen, mutta kaksi syöttöpistettä tehnyttä Sheldon Brookbankia jäi jokin pelitilanne painamaan. Hallin valot olivat jo ehtineet pimentyä, ja joukkueet olivat matkalla pukukoppeihinsa, kun kanadalaispuolustaja kävi vielä kähisemässä kotijoukkueelle. Lopputuloksena oli 10 minuutin käytösrangaistus.

Kokoonpanomuutokset esillä

Kumpikin joukkue joutui jälleen sopeutumaan poissaoloihin, sillä loukkaantumiset tai maajoukkuekomennukset veivät mukanaan joukkueiden tärkeitä avainhahmoja. Muun muassa Lukon Janne Niskala oli Suomen maajoukkuepaidassa Prahassa ja Pelicansin Sebastian Repo valmistautumassa nuorten MM-kisoihin.

Lukko pyöritti käytännössä kolmea ketjua koko ottelun ajan, ja Pelicanskin käytti tuttua peliittakorttia lainapelaajien muodossa.

Lukko ja Pelicans ovat Liigan ylivoimatilastossa kolmen parhaan joukossa, mutta toisiaan vastaan ne eivät olleet mitenkään ylivoimaisia. Vartiaisen ulosajo viimeisessä erässä jäi kuitenkin selkeästi ihmetyttämään turkoosimiehistöä, kun Vahalahti pääsi iskemään illan toisensa nukahtaneen kotijoukkueen ohi vain muutaman sekunnin ylivoiman jälkeen.

Vartiaisen ankaraa estämisjäähyä oli edeltänyt Vili Sopasen käsittämättömän kova tälli b-pisteen kaarelta. Salamannopea laukaus upposi tarkasti ylänurkkaan Ryan Zapolskin taakse. Vedosta olisi mennyt nopeustutkakin sekaisin.

Pelicans joutui lähinnä puolustamaan viimeisen erän, kun herkkä tuomarilinja sakotti lahtelaisjoukkuetta kovasti. Kotirivistö tarjosi vierailleen kahden miehen ylivoiman viimeisellä puoliskolla, minkä jälkitohinoissa Jesper Piitulainen ei erehtynyt. Ottelu päättyi vieraiden voittoon 2−3.

Pelicans aloitti keskiviikkona joululomansa, mutta Lukko jatkaa vieraskiertuettaan vielä Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo