Pelicansilla edelleen mahdollisuudet pudotuspeleihin

Jere Myllyniemen epävarmat otteet jatkuivat.
Pelicans käänsi 1-3-tappioaseman komeaksi 4-3-voitoksi, kun Jere Myllyniemen tilalle maalille vaihdettiin Janne Juvonen. Sankarina lahtelaisilla hääri Markus Seikola, joka sivalsi ranteella kaksi osumaa.

Pelicansilla on edelleen jalka playoffs-oven välissä. Kaksi kirvelevää tappiota JYPiä ja SaiPaa vastaan saivat tilanteen näyttämään synkältä. Lukko hävisi kuitenkin omassa ottelussaan Ilvekselle ja Pelicans ryösti pisteet KalPalta. Näin ollen molemmat joukkueet ovat pelanneet 58 ottelua ja Lukolla on kolme pistettä enemmän.

KalPalle paikka kuuden joukossa on jo lähes varma. Kärpät ovat seitsemäntenä viiden pisteen päässä. KalPan olisi siis hävittävä molemmat jäljellä olevat ottelut ja Kärppien puolestaan voitettava omansa. Kilpailu viidennestä sijasta on sen sijaan kovaa. Kuudentena oleva HPK on tasapisteissä kuopiolaisten kanssa.

Pelicansin takaa-ajo toi tulosta

KalPa hallitsi ottelun ensimmäisiä minuutteja ja karkasi nopeaan johtoon. Petri Lammassaari syötti kiekon pieneen kulmaan Jasse Ikoselle, jonka veto yllätti hieman helposti Jere Myllyniemen.

Pelicans paransi peliään ensimmäisen erän edetessä kotijoukkue otti kuskinpaikan. Tasoitus syntyi erän loppuun, kun Janne Kolehmainen joutui jäähylle kyynärpäätaklauksesta. Pelicansin suorahyökkäys päätyi Jesse Niinimäen hyvään syöttöön viivalle nousseelle Markus Seikolalle. Seikola heitti ranteella kauden 11 maalinsa.

Toisen erän alku oli Pelicansin ja Jere Myllyniemen kannalta synkkä. Ensin Adam Masuhr pommitti ylivoimalla KalPan 1-2-johtoon. Lämäri painui alakulmaan ja Myllyniemi olisi saanut sen varmasti hyvänä päivänä patjallaan kiinni.

Reilut kaksi minuuttia myöhemmin Kasperi Kapanen kaarteli komeasti Pelicans-alueella ja iski tarkalla laukauksellaan uransa neljännen osuman. Tämän helpohkon maalin jälkeen Pelicans-valmennus teki oikeat johtopäätökset ja käski maaliin nuoren Janne Juvosen.

- KalPa oli hyvä tänään erien aluissa. Etenkin ensimmäisen ja toisen erän alussa tuntui, ettei me pärjätä millään, Kai Suikkanen kommentoi.

Pelicans onnistui kaventamaan vielä toisen erän lopulla. Miikka Männikkö ajoi hyvällä vauhdilla maalille, käänsi rystylle ja nosti kiekon yli Mikko Koskisen. Hyvän syötön maaliin antoi Tyler Redenbach, jolle pisti oli Pelicans-paidassa kahdestoista.

Janne Juvonen kutsuttiin maaliin kylmänä, mutta nuori maalivahti todisti olevansa hyvässä iskussa. KalPa sai alivoimiensa aikana kaksi läpiajoa ja molemmat Jyri Junnilalle. Molemmilla kerroilla videotarkistusten jälkeen selvisi, että Juvonen oli ollut vahvempi.

Kolmanteen erään KalPa oli lähtenyt tukkimaan keskialuetta ja tappamaan tunnetta pelistä. Pelisuunnitelma toimi erän puoleen väliin saakka, kunnes kotijoukkue tasoitti pelin. Pekka Jormakka heitti kiekkoa maalille ja irtokiekko päätyi Timo Pärssiselle, jolla oli helppo työ viimeistellä.

- Ennen peliä puhuttiin joukkueen kanssa, että meidän pitää kiinnittää huomiota maalinedustapelaamiseen. JYPiä ja SaiPaa vastaan kaikki maalit meitä vastaan tehtiin maalin edestä. Tänään pakit ja sentterit hoitivat oman sota-alueen kuten taistelijat sen hoitavat, Suikkanen kertoi.

Erän lopussa Janne Kolehmaiselle tuomittiin toinen kaksiminuuttinen ja jälleen jäähy kostautui. Tyler Redenbach heitti Seikolalle pomppivan poikkisyötön, jonka Seikola sai hyvällä onnella haltuun. Seikola pääsi luistelemaan hyvään laukaisupaikkaan ja viimeisteli ranteella lukemiksi 4-3.

- Päästiin aika pienellä energialla 1-3-johtoon ja luultiin, että tästä tulisi helppo juttu, Jari Laukkanen arvioi.

KalPa pääsi hakemaan tosissaan tasoitusta, kun Vili Sopanen otti jäähyn väkivaltaisuudesta ottelua ollessa jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Paras paikka tasoitukseen tuli Adam Masuhrille, jonka hurjan lämärin Juvonen peitti tulemalla reilusti vastaan.

KalPan runkosarjan loppurutistus jatkuu kotiottelulla Tapparaa vastaan lauantaina. Pelicans pelaa kotonaan TPS:ää vastaan puolestaan sunnuntaina.