Petr Tenkrat kaatoi Pelicansin

Oulussa saadaan olla onnellisia, kun Kärppäjoukkueessa huseeraa Petr Tenkratin kaltainen kultakimpale. Kärpät tarvitsi Tenkratin loistavaa viimeistelytaitoa sekä Pelicans-hyökkääjien tehottomuutta viedessään kaksi pistettä Ouluun numeroin 1-3(0-1,1-1,0-1). Tasainen peli jätti kotijoukkueelle jossiteltavaa.

Kauppilan ketju vyörytti alussa

Ottelun alku lupasi hyvää Pelicansille. Etenkin ykkösketju Jääskeläinen-Kauppila-Jämsen loi kolmessa ensimmäisessä vaihdossaan loistavat maalintekopaikat Markus Korhosen Kärppämaalille. Maestro Jari Kauppila järjesteli ja maalintekoa pääsivät vuorollaan yrittämään Lasse Jämsen, Joonas Jääskeläinen sekä Jan Latvala.

Kaikki avauserän Pelicans-tilanteet tuhrittiin kuitenkin joko ohilaukauksiin tai Markus Korhosen suojuksiin.

Kotijoukkueen virtaa, karvausta ja luistelua riitti ja peli näytti erittäinkin hyvältä, kunnes Tenkrat iski Kärpät johtoon ajassa 13.50. Edeltäneessä tilanteessa Kärppäpeluri liukui voimalla Pelicans-maaliin ja ilmeisesti pelaajat alkoivat odotella pelin katkaisua. Erotuomari Jari Levonen antoi kuitenkin pelin jatkua, koska Antti Aarnio pääsi verkosta omin avuin. Se riitti Tenkratille, joka nousi röyhkeästi maalin takaa ja iski kiekon tarkasti alanurkkaan.

Kärppien avausmaalin jälkeen kotijoukkueen peli hidastui ja ote siityi loppuerän ajaksi vieraille. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty.

Sekavaa jäähyilyä

Toisen erän aluksi Pelicans sai mahdollisuuden pelata 25 sekuntia viidellä kolmea vastaan, kun Topi Jaakola otti hölmön jäähyn laitataklauksesta. Pian Kärppien saatua neljännen pelaajan jäälle, otti Pelicansin Jussi-Antti Reimari jäähyn huitomisesta. Kärpät pyöritti ja Kaanien alkukauden perisynti, huono purkaminen, pisti taas silmään.

Ajassa 25.11 Jani Keinäsen kenttä puolusti todella löperösti ja Mika Pyörälä pääsi aivan vapaasti sutimaan kiekon verkkoon. 0-2 oli liikaa pelitapahtumiin nähden, mutta sitä saa mitä tilaa.

Kotijoukkueen kavennus tuli ajassa 30.24 maajoukkuepuolustaja Lasse Kukkosen jäähyn aikana. Jaako Niskavaara katkaisi upeasti purkukiekon ja vedon sijaan löysi etutolpalta Toni Saarisen. Tämä jatkoi takatolpalle nousevalle Jussi-Antti Reimarille, joka ampui komean maalin. Maali oli upea oivallus Niskavaaralta, joka olikin kotijoukkueen parhaimmistoa. Miehen kiekollinen peli oli ajoittain hienoa katseltavaa.

Pian kavennuksen jälkeen päätuomari Jari Levonen sekoili oikein urakalla ja antoi kaksi löperöintä Lahdessa tällä kaudella nähtyä jäähyä. Ensin Joonas Jääskeläiselle ja heti perään Mika Pyörälälle. Pyörälän jäähyn aikana Jan Latvala tykitti hirmuisen laakin ylärimaan.

Levonen varmasti kuuli näistä jäähyistä pelin jälkeen, sillä varsin kiivaasti piirsi erotuomaritarkkailija Juhani Jokelan kynä muistilehtiöön.

Toisen erän lopussa Pelicans ennätti vielä soosata puhtaan 3-1 -hyökkäyksen. Kauppila päätti ampua itse ja Korhonen torjui.

Kärpät puolusti hyvin päätöserässä

Karpät on useimmiten paha joukkue päästessään johtoasemaan, vaikka tällä kaudella nukahtamisiakin on sattunut. Tänään eivät oululaiset antaneet mitään ilmaiseksi. Ei ollut kyllä ottajiakaan.

Pelicans teki kovasti töitä ja rakensi muutaman mainion paikan, mutta tasoitusmaali jäi tekemättä. Paras paikka tarjottiin Olli Julkuselle, joka pääsi vetämään vapaasti takatolpalta. Korhonen sai kuitenkin jonkun ruumiinosan eteen.

Sitten tuli taas Tenkrat ja polki päättäväisesti maalintekoon puolustajien välistä ajassa 52.54. Hurjassa vauhdissa kiekko pysyi hienosti mukana ja tuloksena oli yksi kauden hienoimpia Lahdessa nähtyjä yksilösuorituksia.

Tekratin molempia maaleja yhdistää se, että niiden syöttäjät (Palsola ja Korhonen) eivät olisi syöttöpistettä ansainneet. Molemmat maalit olivat Lonely Rider -osastoa.

Kolmannen erän käsikirjoitus olisi saattanut muuttua, mikäli erotuomari Jari Levonen olisi tuntenut sääntökirjan kohdan mailanheitosta. 1-2 -tilanteessa Levonen päästi Kärppien Joni Pitkäsen kuin koira veräjästä, kun tämä löi jäällä lojuneen mailan kohti kiekkoa. Oikea rangaistus olisi ollut 5 minuuttia + prk. Tilanne oli aivan selvä ja Pelicans-pelaajien mussutus varsin ymmärrettävää.

Valmentajien kommentteja

Kärppien valmentaja Kari Heikkilä oli huojentunut omiensa esityksestä:

- Aikamoinen kysymysmerkki oli tämä tauonjälkeinen peli. Ilmeisesti oltiin kuitenkin tehty oikeita asioita, kun vire oli näinkin hyvä.

- Vähän jäi sekava kuva pelistä kokonaisuutena, mutta onneksi pystyttiin pitämään johtoasema. Tämä oli varmaan meiltä kauden paras kolmas erä vieraskentällä.

Kotijoukkueen Petteri Hirvoselle jäi jossiteltavaa:

- Peliä ei voi voittaa, jollei osaa tehdä maaleja. Kenttäpeli oli ihan kunnossa ja mahdollisuudet kahteen pisteeseen, mutta se viimeistely... Kateeksi käy katsella tuollaista Tenkratia, joka käy aina silloin tällöin napauttamassa maalin.

- Uskokin alkaa jo loppua, kun tuntuu, ettei mistään mene sisään, mutta kyllä me meinataan jatkaa pään iskemistä seinään. Täytyy tehdä töitä ja uskoa, että seinä vielä pettää. Niin kovapäisiä me ollaan.

Kotijoukkueen vahvuudesta puuttuivat aivotärähdyksen sunnuntain Tsekki-Venäjä -pelissä saanut Martin Cech sekä kuumesairas Jermu Pisto. Kärpiltä sairastuvalla olivat Andrei Potaichuk, Jari Viuhkola sekä Drew Bannister.