Olipa kerran kärppä, Kuokkanen ja kasa sulkia

LIIGA / Raportti
Kärpät ei joutunut monesti ahdinkoon.
Kuva © Pasi Lepola - http://www.pasilepola.com
Pelicans ja Kärpät ottelivat runkosarjan viimeisessä pelissä Lahdessa. Parivaljakon aiemmat kolme kohtaamista olivat päättyneet yhden maalin vierasvoittoihin, eikä kotijoukkueen häviö ollut poikkeus torstainakaan, vaikka maaliero oli jo suurempi.

Lahtelaisen ja oululaisten mittelö päättyi sulkien suhinaan mastokaupungissa, sillä vierasjoukkue niittasi isännät maalein 1−4. Kärpillä oli varaa antaa avainhenkilöilleen lepovuoroja, kun Pelicans taisteli pudotuspelien ensimmäisestä vastustajastaan tosissaan.

Vierasjoukkue vei isäntiään heti alusta alkaen. Täyden yrittämisen makua heiltä puuttui, mutta lahtelaisten kehnosta illasta kertoi omaa tarinaansa Kärppien Sami Rajaniemen pyöreät nolla torjuntaa ensimmäisessä erässä.

Sebastian Repo oli ainoita Pelicansin pelaajia, jotka pystyivät pistämään kampoihin ottelua hallinnutta oululaisrivistöä vastaan. Taistelun avausmaali ensimmäisessä erässä olikin nuoren lahtelaislupauksen yksilösuorituksen aikaansaannosta.

Toisessa erässä petokynnet saivatkin jo otteensa hyvin työllistetyn Janne Juvosen sulkiin, kun kotimiehistö hosui itselleen jäähyjä. Lopputuloksena oli peräti neljä täysosumaa.

Osa rangaistuksista oli osittain Pelicansin tuhmuusmaineen seurausta, mutta Kärpät ei miettinyt tuomioiden oikeudenmukaisuutta tai vääryyttä tilaisuuden tullen. Se hyödynsi ylivoimapaikkansa kahdesti. Oululaismiehistö oli muutenkin kaikilla osa-alueilla kotijoukkuetta parempi. Yhteenlaskettu virallinen 10 minuutin ylivoima näytti todellisuudessa melkein koko ottelun kestäneeltä erikoistilanteelta.

Liiga-debyyttinsä pelannut 17-vuotias Janne Kuokkanen ei olisi voinut toivoa parempaa alkua uralleen, sillä hän teki Kärppien neljästä maalista puolet - ja vain vajaan kymmenen minuutin sisään. Lopuista maaleista vastasivat Juho Keränen ja Markus Nutivaara

Kolmas erä ei tarjoillut kiekkokatsojille vaihtelua. Ottelu tulipäätökseensä tutulla roolijaolla, vaikkakin Pelicans pystyi luomaan vierasjoukkuetta enemmän maalipaikkoja. Viimeinen kolmannes ei kuitenkaan sisältänyt maalien tuulettamista. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo