Yllätysratkaisija Rekonen upotti JYPin - "Olen kahvit velkaa Byersille"

Juha-Pekka Pietilä ja Aleksi Rekonen olivat keskiviikkona Lahdessa kentän parhaimmistoa. (Arkistokuva)
Niko Hovisen vuorenvarma torjuntavire sekä Aleksi Rekosen voittomaaliksi jäänyt näyttävä osuma takasivat Pelicansille sen kauden ensimmäisen voiton JYPistä numeroin 2-1. Vierasjoukkue hallitsi kenttätapahtumia, muttei saanut palkintoa tylyn lahtelaislauman vieraana.

JYP oli vienyt kauden kolme aiempaa kohtaamista yhteispistein 7-2, mutta nyt Pelicansin fiksu ja kurinalainen puolustuspelaaminen riitti pienten marginaalien pelissä voittoon saakka.

− Nämä ovat tässä vaiheessa kautta todella tärkeitä. Eihän se hirveän kaunista ollut taaskaan, mutta oltiin tarpeeksi tehokkaita maalipaikoissa ja tapettiin vastustajan paikat. Ei istuttu tänään kauheasti boksissa, helpompi voittaa pelejä, illan ratkaisija Aleksi Rekonen viittasi Pelicans-lauman kahteen peräkkäiseen 2-1-voittoon.

Ratkaisumaalin toisen erän viidennellä peliminuutilla iskeneen hyökkääjän lisäksi Pelicansille osui kovalla lyöntilaukauksella Vili Sopanen, vieraiden maali oli puolestaan Mikko Salmion käsialaa. Illan voittomaalin tekijä sai osumaansa huikean poikkisyötön Dane Byersilta.

− Ei voi syöttö paljoa parempi olla. Henkka (Henri Heino) antoi ensiksi Danelle (Byers), ja Dane antoi koko poikkikentän syötön minulle. Olen kyllä kahvit velkaa Danelle, Rekonen virnisti.

Pienet asiat korostuvat kaukalossa ja sen ulkopuolella

Pelicans otti kotikaukalossaan jäähyjä vain neljän ja JYPkin ainoastaan kahdeksan minuutin edestä. Lahtelaisjoukkue puolusti siis erittäin fiksusti, vaikka Niko Hoviselle tulikin selkeästi enemmän töitä hänen virkaveljeensä Veini Vehviläiseen verrattuna. Pelicans-torjuja otti 31 koppia ja JYP-veskari 13 torjuntaa.

− Tämä oli hyvin samantyylinen peli kuin mitä ollaan viime aikoina pelattu. Onnistutaan maalintekopaikkoja luomaan ja jopa viemään peliä. Sama laulu, hankalaa on maalin tekeminen, JYP-käskijä Marko Virtanen totesi pelin jälkeen.

− Ensimmäisessä erässä ei saatu pelattua tarpeeksi tylysti, mutta kahdessa erässä ei päästetty kaveria hyökkäämään kiekon kanssa. Suoria hyökkäyksiä ei annettu, Rekonen sen sijaan pohti.

Jos joukkueiden kauden neljännessä keskinäisessä kamppailussa korostui pienet asiat, niin samaa voidaan tunnetusti sanoa myös kevään ja tosipelien lähestyessä. Rekosella on selkeät teesit siihen, mitkä asiat nousevat kevään aikana erityisesti valokiilaan.

− Jäähyltä ei ikinä voita, siinä meillä on tullut iso parannus nyt parissa pelissä. Joka jätkä tietää miten me halutaan pelata. Kentän ulkopuolella korostuu se, että palautellaan hyvin, ruokailut ovat kunnossa ja nukutaan hyvin. Nyt tulee pelejä tiiviiseen tahtiin, nämä ovat aika isoja asioita tässä vaiheessa kautta.

Liigassa yhdeksäntenä olevan ja vankasti kohti pudotuspelejä marssivan Pelicansin osalta kausi jatkuu perjantaina Ilveksen vieraana. Sarjanelonen JYP puolestaan isännöi samaan aikaa TPS:ää kärkipään koitoksessa.