Logoja, vääriä verkkoja ja erikoisia tilastoja Lahdessa

Janne Ritamäen osuma ei riittänyt kotivoittoon.
JYP otti ensimmäisen vierasvoittonsa Lahdessa Pelicansia vastaan maalein 1-4. Ottelu oli tilastojen näkökulmasta moninainen.

Molemmilla joukkueilla oli ollut vaikeuksia maalinteossa ennen illan ottelua. Pelicans ei onnistunut viime viikolla tekemään maaleja kahdessa ottelussa, JYP puolestaan on taistellut tehottomuuden kanssa nimenomaan vierasotteluissa koko kauden.

Jyväskyläläisvieraat löysivät maalivainunsa tehokkaammin kuin kotijoukkue, vaikka lopputulos ei kerro koko totuutta ottelusta. Tuomas Tarkille kertyi 43 torjuntaa, joten Pelicansillakin oli paikkansa.

− Kova lopputulos. Kaikki tilastot olivat kuitenkin meidän puolella, paitsi juuri ne tärkeimmät eli maalit. Ei voi olla tyytyväinen, totesi Pelicans-luotsi Tomi Lämsä illan ottelusta.

JYP-vahti Tarkki pelasi hyvän ottelun, mutta myös turkoosiviimeistely takkuili. Suuret numerot taululla selittyivät suurimmaksi osaksi sillä, että maalipaikkoja kotijoukkue ei onnistunut hyödyntämään. Lahtelaisilla oli runsaasti mahdollisuuksia.

− Kyllä mekin ammuimme paljon yli tai osuimme suoraan Tarkin logoon, pohti syöttöpisteen napannut Pelicans-puolustaja Juha-Pekka Pietilä.

Lahtelaiset pääsivät käyntiin nopeammin kuin vieraat. Avauserän muutamat ensimmäiset minuutit olivat vahvaa pelikaanihallintaa varsinkin neloskentän osalta. Syötöt lähtivät nopeasti, ja kotijoukkueella oli monia hyviä maalinedustan paikkoja.

Tilanne kuitenkin kääntyi hieman yllättäen tulleen JYPin 0−1-osuman jälkeen. Kiekko pääsi lipumaan omalle alueelle hyvästä Pelicans-tilanteesta, jonka jälkeen Mikko Viitanen oli sopivasti kärkkymässä. Juha-Pekka Pietilä oli tilanteessa aavistuksen myöhässä, tai Viitanen vain liian nopea. Suoraviivainen laukaus läpäisi maalia vartioineen Janne Juvosen ensimmäisen kerran.

− Siinä meidän pelaajamme vähän tuplasivat keskenään, ja pakki pääsi nousemaan. Itsekin jäin ehkä vähän ihmettelemään ja tein Juvoselle vaikeaksi sen torjua, totesi Pietilä.

Pelicans lähti heti kostoretkelle JYPin päätyyn, mutta reissulle osui muuttujia. Janne Ritamäki otti saman tien kaksiminuuttisen hyökkäyspäässä. Tuomari vihelsi pelin poikki juuri samaan aikaan, kun Hannes Björninen survoi kiekon maaliin. Junioripelikaani ei saanut merkkauttaa itselleen tästä maalia.

Ensimmäisessä erässä pelattiin kaksi erikoistilannetta. Kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan tuloksetta ylivoimaa. JYP-alivoiman päätyttyä vieraat pääsivät kuitenkin varkain iskemään johtonsa kahteen maaliin. Pelicans kokosi itsensä nopeasti, ja erän viimeisellä minuutilla pyöritys näytti jo samalta kuin ottelun alussa.

Toisessa erässä kotijoukkue haki vimmatusti tasoitusmaalia. Juonikkaiden maalitilanteiden vähyydestä ei voinut lahtelaisia syyttää, sillä JYP-vahti Tarkki sai kyllä hyvän hien pintaan.

Lahtelaisyleisö oli varma tasoitusmaalista, kun Pelicans pääsi ensimmäistä kertaa toisessa erässä ylivoimalle. Ilo ei kuitenkaan kestänyt kauan, kun Jan Latvala otti itselleen hyvin epätyypillisen jäähyn hyökkäystilanteessa. JYP pääsi nauttimaan lyhyestä ylivoimasta ja Petr Hubácekin 0−3-osumasta. Paikalla oli jo toistamiseen hääräämässä ja syöttämässä Eric Perrin kultakypäröineen.

− Erikoismieshän se Perrin on, totesi JYP-päävalmentaja Marko Virtanen ylpeästi suojattinsa otteista.

Kolmoserä lähti käyntiin höystettynä vimmatulla lahtelaisella tasoitustahdolla. Kaksi minuuttia oli vain ehtinyt kellossa kulua, kun Janne Ritamäki survoi kiekon maaliin Jesse Rohtlan ja Pietilän syöttäminä.

Pelicansin lupaavalta vaikuttanut loppukiri sai kuitenkin lopullisen niitin, kun JYPin Markus Hännikäinen löi taululle 1−4-lukemat. Kiekko lipui maaliin tilanteesta, joka hetken jo vaikutti Juvosen torjunnalta. Kotijoukkueen vauhti päättyi viimeiseen vieraiden osumaan, ja lahtelaisylivoimistakaan ei ollut kolmannessa erässä enää apua. JYP otti näin ollen ensimmäisen vierasvoittonsa tällä kaudella.

− Ei se ottelu ratkennut kuin siihen viimeiseen 1−4-osumaan, totesi Virtanen.