Kuivalainen piti Jypin nollilla

LIIGA / Raportti
Ihan mukavaa tiistai-illan viihdettä tarjoilivat Pelicans ja Jyp ihailtavan runsaslukuiselle lahtelaisyleisölle. Paikallisessa marketissa oli jaettu ilmaislippuja, mutta silti arviolta 1500 katsojaa oli yllättävän paljon. On tainnut olla ihmisillä ikävä jääkiekkoa.

1. erä - Hidasta, niin hidasta

Avauserä oli tasainen, hidastempoinen ja varsin tylsä. Vaarallisimman tilanteen loi Jyp. Hieman ennen erän puoliväliä Jarkko Immonen pääsi täysin yksi läpi, mutta ampui epäonnekseen tolppaan.

Pelicans pääsi ajassa 15’58 pelaamaan melkein puolitoista minuuttia viidellä kolmea vastaan. Jani Keinäsen kenttä pyöritti näyttävästi, mutta laukaukset viipyivät liikaa ja Jypin maalissa Tero Leinonen torjui Martin Cechin hienon ohjauksen. Kyllä! Cech oli todellakin maalin edessä ohjaamassa viivasta tullutta laukausta.

2. erä - Kauden avausmaali Lahdessa

Kun toista erää oli pelattu 5’10, passasi Toni Saarinen Oliver Setzingerin maalintekoon. Setzinger nousi oikeaa laitaa ja ampui kauniin rannelaukauksen ohi Tero Leinosen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Setzinger istui jäähyllä korkeasta mailasta ja jäähyn loppuessa hänet syötettiin läpiajoon. Leinonen oli tällä kertaa tarkempi ja toinen maali jäi syntymättä.

Hetkeä myöhemmin jäähyllä istui Jypin Tuomas Pihlman. Martin Cech soosasi kiekon siniviivalla Jarkko Immoselle, joka pääsi jo toisen kerran ottelussa läpiajoon. Tulos oli yhtä laiha, kun ensimmäiselläkin kerralla.

Viisi minuuttia ennen erän loppua oli Jypin vuoro pelata yli minuutti viidellä kolmea vastaan. Jyväskyläläisten ylivoima oli kuitenkin kehnoa.

3. erä - Kauppilakin piristyy

Kaksi ensimmäistä erää näkymättömissä ollut Jari Kauppila tuli kolmanteen erään hyvällä asenteella. Putki kulki välillä entiseen malliin. Neljän minuutin kohdalla Kakella oli loistopaikka viedä Pelicans kahden maalin johtoon, mutta Leinonen torjui upeasti. Kauppila oli erän näkyvin Kaanipeluri yhdessä Pasi Kuivalaisen kanssa.

Erän puolivälissä Jypin ykkösketju järjesti melkoisen pyörityksen Pelicansin maalille. Jouni Kulonen oli Kuivalaisen kanssa kahden, muttei saanut kiekkoa maaliin. Minuutti ennen ottelun loppua Jyp pääsi kävelyvauhdilla kahdella yhtä vastaan, mutta Kuivalainen esti myös Tuomas Pihlmanin maalintekoyrityksen.

Tomi Hirvonen pääsi laukomaan kiekon tyhjään Jyp-maaliin ajassa 59’19. Syötön tähänkin Pelicans-maaliin antoi Toni Saarinen.

Kommentteja pelaajista

Pelicansin puolustaminen näytti tässä vaiheessa yllättävän valmiilta. Pari hasardia sattui, mutta niitä saa vielä sattuakin. Tero Paappasesta on lahtelaisille vielä paljon iloa. Paappanen - Latvala oli isäntien paras pakkipari. Huonosti ei pelannut yksikään puolustaja. Kahden viikon koeajalle Pelicansiin tullut slovakki Robert Fail oli ensimmäisessä pelissään turvallinen rivimies. Ei sankaritekoja, vaan ei isoja virheitäkään. Miehen kudistakaan ei saanut selvyyttä. Ainoa vetopaikka päättyi ranteella ammuttuun frisbeeseen.

Hyökkäyspelissä sen sijaan pitäisi tapahtua enemmän. Laitavääntö tuntui kiinnostavan vain Teemu Sainomaata. Näennäistä virtaa ja liikettä oli monella hyökkääjällä, mutta suoraviivaisuus ja haastaminen puuttuivat. Ketjut vaikuttivat yllättävän tasaisilta. Ihan hyvä asia tässä vaiheessa harjoituskautta.

Maalivahtipeli on tämän ottelun perusteella molemmilla joukkueilla kunnossa. Pasi Kuivalaisen taakse ei ole tällä kaudella mennyt vielä yhtäkään kiekkoa. Jypin Tero Leinonenkin oli oikein hyvässä tikissä.

Jyp pelasi seitsemällä pakilla ja parit vaihtuivat tiuhaan tahtiin. Valmentaja Matti Alatalo peluutti ykkös- ja kakkosketjujaan merkillisen paljon, joten kolmonen ja nelonen saivat varsin vähän peliaikaa. Tietysti osasyynä on lukuisat erikoistilanteet. Puolustuksen hahmo oli Jyri Marttinen. Myös raamikas Tuomo Kortelainen voi olla peliinsä tyytyväinen.
Hyökkäyksessä ykkösketju Pihlman-Immonen-Kulonen oli selvästi ahnain, vaikka maalit jäivätkin tekemättä. Tomas Chlubna olisi varmaankin halunnut olla jossain muualla. Siksi halutonta oli miehen peli.

Ketjut

Pelicans

Sainomaa - Kauppila - Jämsen
Paappanen - Latvala

T. Saarinen - Keinänen - Setzinger
Reimari - Cech

Väänänen - Hirvonen - Julkunen
Fail - Niskavaara

J. Saarinen - Sinkkonen - Makkonen
Saksinen - Grönholm

Jyp

Pihlman - Immonen - Kulonen

Virtanen - Hauhtonen - Chlubna

Jääskeläinen - Hauhtonen/Immonen - Mustonen

Kovanen - Hyyppä - Liimatainen

Pakit pelasivat melkoisen sikin sokin. Ehkä eniten näin:

Marttinen/Kortelainen - Virolainen

Marttinen - Korhonen

Huczkowski - Loikala/Poikolainen

» Lähetä palautetta toimitukselle