Vauhdikkaat helsinkiläiset voittoon Lahdessa

Täyteen pakkautuneen Lahden jäähallin yleisö joutui pettymään perjantai-illan ottelun antimiin. Pehmein ja hitain ottein pelannut Pelicans jäi Jokereiden jalkoihin lukemin 0-2. Helsingistä saapuneet vierailijat puolustivat tarkasti ja käyttivät maalipaikkansa tehokkaasti hyödykseen.

Ottelua edeltäneestä kovasta latauksesta ja herkullisista ennakkoasetelmista huolimatta ensimmäinen erä oli ankeaa ja kankeaa hyökkäyspelaamista molemmilta joukkueilta. Kummankin porukan syöttöpeli oli luokattoman huonoa ja maalipaikat jäivät molemmin puolin vähäisiksi. Ottelun alun jännite nousi esiin lähinnä taklauksina ja kovana karvauspelinä.

Heti ensimmäisen 20 minuutin aikana Jarkko Ruutu toi itsensä näkyvästi esille, kun tämä provosoi tutulla tyylillään vastapelaajiaan. Pussinokat olivat merkanneet Ruudun selvästi, eivätkä nämä väistelleet Jokereiden agitaattoria yhtään.

Rita upottaa Pelicansin

Jokereiden kannalta toinen erä sai loistavan alun. Helsingistä saapuneet vierailijat pääsivät koettamaan maalintekoa ylivoimalla heti erän alkuminuuteilla. Jokereiden yv-pelaaminen oli kuitenkin todella heikkoa, mutta juuri jäähyn päätyttyä maaliverkot heiluivat Pelicansin-päädyssä, kun Teemu Eronen laukoi Ilari Filppulan syötöstä ottelun avausosuman.

Ajassa 22.04 Pelicans sai mainion tilaisuuden tasoittaa numerot 1-1:een, kun ensin jatkuvasti esillä ollut Ruutu lähti istumaan kaksiminuuttista. Heti Ruudun jäähyn perään Tomi Mäki antoi lahtelaisjoukkueelle mahdollisuuden uudelleen ylivoimaosumaan, mutta Pelicans ei päässyt missään vaiheessa pyörittämään pakkopeliään kunnolla. Huonosta ylivoimapelaamisesta huolimatta Jan Latvala oli lähellä onnistua maalinteossa, kun hänen napakka rannelaukauksensa kilahti maalin ylärimaan.

Pelicansin tuskainen hyökkäyspelaaminen näkyi etenkin maalintekopaikoilla. Matias Lopin johtamalle kentälliselle siunaantui pari loistavaa tilaisuutta iskeä limppu verkkoon, mutta nämä yritykset päättyivät heikkoihin ratkaisuihin, ja Eero Kilpeläisen torjuntoihin.

Jokerit otti lyhyen ajan sisään toisen voittonsa Pelicansista.

Maalintekonsa kanssa tuskailleen kotijoukkueen niskaan kaadettiin sangollinen kylmää vettä Jani Ridan toimesta erän loppupuolella. Jokereiden ykköstykki Rita karkasi Markus Seikolalta ja Joonas Järviseltä puolittaiseen läpiajoon ja ujutti pelivälineen maaliin Niko Hovisen kainalosta. 0-2-osuma tuli Pelicansin kannalta mahdollisimman huonoon aikaan, aivan erän loppuun.

– Lähdimme tähän peliin sillä ajatuksella, että ensimmäisestä erästä pitää selvitä kuivin jaloin. Sen jälkeen emme vain saaneet kiekollista peliämme toimimaan toisessa erässä, Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen totesi.

Energisyys kateissa

Turkoosipaitaisen kotijoukkueen pelaaminen jatkui nihkeänä ottelun viimeisessä erässä, vaikka nämä pääsivät rakentelemaan useita hyökkäyksiä kiekonhallinnan kautta. Pääkaupungin punakeltaisten puolustuspaketti pysyi tiiviinä aina ottelun loppuun asti, ja maalivahti Kilpeläinen pääsi tuulettamaan nollapeliä loppusummerin soidessa.

Pelicans-valmentaja Suikkanen totesi pelin jälkeen syyt tappioon selvästi ja suorasanaisesti.

– Muutimme touhuamme hiukan parempaan suuntaan kolmannessa erässä, mutta jalan liike jäi pikkuisen liian hitaaksi ja energisyyttä ei löytynyt. En tiedä pitäisikö valmentajan katsoa tässä peiliin, kun meillä oli kevyt viikko alla ja Jokerit liikkuivat silti meitä paremmin.

Vierasjoukkueen valmentaja Tomi Lämsä antoi puolestaan vilpittömät kehut joukkueelleen.

– Lähdimme tähän peliin nuorilla pelaajilla, kun loukkaantumisia on vieläkin paljon. Meillä oli selkeä suunnitelma lähteä kamppailemaan ja pelaamaan kärsivällistä hyökkäyspeliä. Pelasimme tänään tehokkaasti ja Kilpeläisen nollapeli varmisti meille pisteet.