Kymppi rikki Lahdessa

LIIGA / Raportti
Janne Juvonen joutui illan ottelussa kovan paikan eteen, kun hänet vaihdettiin tolppien väliin Jokereiden ollessa jo kolmen maalin johtoasemassa.
Kuva © Pekka Rautiainen
Jokereiden kriisistä ei Lahden lauantai-illassa ollut tietoakaan, kun helsinkiläiset hakivat tyylipuhtaan 8-2-vierasvoiton. Loukkaantumisista kärsivä Pelicans puolestaan poistui jäältä harteillaan seitsemän ottelun tappioputki.

Ottelu alkoi Pelicansin Bluesia vastaan pelaamasta kotiottelusta tuttuun tapaan, kun vierasjoukkue siirtyi pelin ensimmäisellä kymmenminuuttisella 2–0-johtoon. Ensimmäisen maalin iski Jokereiden nuoriso-osaston edustaja Esa Lindell, jolle maali oli uran ensimmäinen. Toinen osuma kirjattiin Jani Ridan nimiin, vaikka todellisuudessa kiekko pomppi maaliin Jere Myllyniemen ja Tyler Redenbachin aikaansaannoksena.

Toinen erä alkoi Pelicansin kannalta kylmästi. Jokerit siirtyi erän ensimmäisen puolen minuutin aikana 3–0-johtoon, minkä jälkeen kotijoukkue vaihtoi maalin suulle Janne Juvosen. Lahtelaiset eivät kuitenkaan vielä luovuttaneet, vaan hyödynsivät jokeripuolustuksen hetkellisen uinahtamisen loistavasti. Pelicans tuli alle minuutissa vain maalin päähän, kun joukkueen ykköstykki Vili Sopanen sai kiekon Leland Irvingin selän taakse kahdesti.

– Meinasi vähän ruveta kylmäämään, kun mestari Sopanen innostui maalinteossa ja Pelicans tuli maalin päähän, vierasjoukkueen päävalmentaja Tomi Lämsä totesi.

– Tuli pikkuisen huono hetki, mutta se on hyvän joukkueen merkki, että pystyy siitä vielä kääntämään. Lopussa ei enää päästetty Pelicansia mukaan peliin, kaksi kuukautta sairastuvalla viettänyt Markus Hännikäinen kertasi pelin jälkeen.

Suvantovaiheen selätettyään Jokerit palasi maalikantaan ja pääsi erän lopussa juhlimaan vielä kahta osumaa. Toiselle erätauolle lähdettiin vierasjoukkueen viilettäessä kolmen maalin johtoasemassa.

– Kivahan niitä pisteitäkin on tehdä, mutta tärkeintä on että voitettiin, toisen erän kaksi viimeistä maalia syöttänyt Hännikäinen kommentoi.

Kolmas erä oli vierasjoukkueelle enää puhdasta maalijuhlaa. Käytännössä kolmella ketjulla pelanneesta kotijoukkueesta paistoi väsymys, ja Jokerit sai viimeisessä erässä upotettua kolme maalia lahtelaisten reppuun. Pelicans hävisi ottelun lopulta lukemin 2-8, joka on joukkueen kauden suurinumeroisin tappio.

– Pelicans oli vähän vaisu. Ei hirveästi sitä toisen erän alkua lukuun ottamatta päässyt peliin mukaan, Hännikäinen kertoi.

– Kuudes maali taittoi meidät lopullisesti. Tiedettiin ettei tankissa ole enää mitään, Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta harmitteli.

Jos joukkueet eivät kohtaa tasauskierroksella tai mahdollisissa pudotuspeleissa, jäi lauantai-illan ottelu Jokereiden viimeiseksi Lahdessa. Täysin viimeiseksi kohtaaminen ei kuitenkaan jäänyt, sillä kevätkaudella Pelicans matkustaa Jokereiden vieraaksi vielä kerran.

– Tämä on kiekkokaupunki ja taas oli halli melkein täynnä. Tunnelma oli hyvä ja täällä on aina kiva pelata, Hännikäinen pohti mahdollisesti viimeistä Lahdessa pelattua otteluaan jokeripaidassa.

Jokerit pelaavat seuraavan kerran sunnuntaina Espoossa Bluesin vieraana. Pelicans puolestaan avaa viimeisen ennen joulutaukoa pelattavan viikon tiistaina Tampereella, kun se matkustaa tällä hetkellä viiden ottelun tappioputkessa kyntävän Ilveksen vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle