Kauppila kaappasi kultakypärän kutreilleen

LIIGA / Raportti
Pelicans näyttää toipuneen hetkellisestä tappioputkestaan hyvin. Toinen perättäinen ehjä esitys toi 4–2-voiton Jokereista, kun joukkueen konkarikaarti vertyi tekemään pisteitä. Ottelun tehokkain oli yhden maalin tehnyt ja kaksi syöttänyt Jari Kauppila.

Vaikka Pelicans on vaihtelevien peliesitystensä lomassa sekoitellut ketjuja moneen kertaan, yksi ketju on pysynyt kasassa lähes koko ajan. Jokereita vastaan Tommi Paakkolanvaaran, Marko Jantusen ja Jari Kauppilan muodostama kolmikko otti myös ratkaisuroolin itselleen.

Avauserässä Kauppila pohjusti Joonas Jalvannin 2–0-osuman lyöntilaukauksellaan, jonka Juuso Riksman torjui eteensä suoraan Jalvannin ulottuville. Päätöserässä 2–2-tilanteessa Kauppila lähetti ylivoimapelissä rohkean poikittaissyötön hyökkäysalueen halki, Jan Latvala laukoi, ja Jantunen ohjasi epäonnistuneen kudin sisään.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kuvio toistui hieman eri tavalla. Latvala laukoi viivasta, maskimies Kauppila sai mailansa väliin ilmassa, ja suuntaa muuttanut kiekko leijaili yläkulmaan.

– Itse asiassa noita on treenattu tällä viikolla aika paljon. Luulen, että ”Lade” oikein katsoi, mihin heittää kiekon, Kauppila paljasti.

Lähes koko uransa keskushyökkääjänä pelannut Kauppila on kotiutunut laitahyökkääjän tontille tällä kaudella hyvin. Koossa on nyt kahdeksan pelin jälkeen 4+3 pistettä, ja siitä hyvästä hän ottaa kultakypärän päähänsä seuraavaan otteluun.

– Ei siitä ehtinyt vielä kukaan ehtinyt kuitata, eikä asiaa ole itsekään tullut mietittyä, hän totesi viisi minuuttia päätössummerin jälkeen.

– Etenkin tässä iässä joukkueen pisteet lämmittävät enemmän kuin omat pisteet. Jokainen voitto maistuu makealta.

Uotilalta varmaotteinen debyytti

Pelicans sai otteluun todella lentävän lähdön. Toisella minuutilla Kari Sihvonen karkasi Sami Heleniuksen vartioinnista ja napautti kiekon näyttävästi yläkulmaan. Kamppailutilanne oli hauska sattuma, sillä viime viikolla Helenius oli lainassa Pelicansissa ja Sihvonen Jokereissa.

Joonas Jalvannin 2–0-osuma syntyi ajassa 2.33, mutta paniikkiin asti Jokerit ei vajonnut.

– Fläppitaululla ykkösaiheena oli saturday night fever, eli alkuhurmosta lähdimme hakemaan. Sitten tulikin kaksi maalia pienoisten sattumien kautta. En ottanut aikalisää, koska aistin, että joukkue oli ihan hyvin mukana, jokeriluotsi Hannu Aravirta selitti.

Jokerit kavensi kymmenen minuuttia myöhemmin ylivoimalla, kun nuori Teemu Pulkkinen laukoi paluukiekosta liigauransa ensimmäisen maalin. Toisen erän lopulla Janne Hauhtosen vihainen rannelaukaus toi tasoitusmaalin.

– Olen tästä ottelusta 50 minuuttiin tyytyväinen. Toisessa erässä oli kaksi viiden minuutin jaksoa, jolloin peli levähti ihan täysin, Pelicans-päävalmentaja Mika Toivola sanoi.

Toivola antoi toisella erätauolla palautetta etenkin Paakkolanvaaran ketjuille, joka oli luotsin mukaan lepsuiluvaiheessa joukkueen selvästi heikoin lenkki. Puhe tepsi. Voittomaalin laukoneelle Jantuselle osuma oli vasta kauden ensimmäinen.
Pelicansin riveissä debytoi puolustaja Juha Uotila. AHL-taustainen pakki luuti puolustavassa roolissa jäänviileästi ja sai kehut valmennusjohdolta.

– Olen tyytyväinen hänen peliinsä. Uusi kaveri SM-liigassa, ja pystyi pelaamaan erittäin varmaa ja fyysistä peliä, Toivola kiitteli.

Kiitosta Toivolalta sai myös maalivahti Niko Hovinen, joka pelasi kauden ensimmäisen 60-minuuttisensa. Tommi Nikkilän pienoisen jalkavamman tilannetta tarkkaillaan päivittäin.

”Teemun maali oli odotettavissa”

Jokereille tappio oli jo viides viimeiseen kuuteen otteluun. Aravirta ei silti suostunut näkemään peliä surkeana esityksenä.

– Olen tyytyväinen työilmeeseemme. Teimme riittävän määrän hommia, mutta maalit tulivat pitkälti omista virheistämme.

Pientä lohtua harmaaseen iltaan toi Teemu Pulkkisen kuparisen rikkoutuminen. 17-vuotias superlupaus tuuletti osumaansa erittäin vapautuneen oloisesti.

– Oli tämä ollut nähtävissä. Häneltä tulee paljon laukauksia, ja laukaus on vaarallinen. Tänään kuitenkin tuli merkkausvirheitä omassa päässä, eli Teemulla on pelissä kokonaisvaltaisesti edelleen paljon hiomista, Aravirta huomautti isällisen rauhallisesti.

Tämän viikonlopun jälkeen NHL-sirkus poistuu Suomesta ja Jokerit saa työmaalleen paremman rauhan. Aravirta ei kuitenkaan pistä joukkueen menestymättömyyttä poikkeusjärjestelyjen piikkiin.

– En minä osaisi mitään vaihtaa siitä, mitä olemme harjoituksissa tähän asti tehneet. Töitä on tehty joka päivä.

» Lähetä palautetta toimitukselle