Jokerit voittoon tasapaksulla esityksellä

LIIGA / Raportti
Tilastot antoivat odottaa tasaista ja jännittävää peliä. Kauden aiemmat kamppailut olivat päättyneet vuoroin Jokereille ja Pelicansille - aina maalin erolla. Tänään ei voittajasta ollut epäselvyyttä vieraiden päästyä kahden maalin johtoon. Lopulta Jokerit vei voiton numeroin 0-3(0-1,0-2,0-0).

Heti ottelun ensimmäisellä minuutilla Ville Peltonen tarjoili maalin takaa namupaikan Jukka Hentuselle, mutta Mikko Rämö Pelicans-maalissa torjui hienosti.

Pelicans pääsi pian ylivoimalle Jokereiden sekoillessa kentälle liikaa miehiä. Kotijoukkueen ylivoimapeli oli näyttävää ja vauhdikasta, mutta Kari Lehtonen Jokeri-maalissa kesti.

Avauserän ainoa maali syntyi vajaa parikymmentä sekuntia ennen erän loppua. Jokerit pelasi ylivoimaa ja Pelicansin Jani Keinänen murtautui vahvasti puolittaiseen läpiajoon. Pakin estelyistä huolimatta Keinänen pääsi ampumaan, mutta Lehtonen torjui hienosti. Vastahyökkäyksestä teki Jussi Pesonen varsin onnekkaasti ottelun avausmaalin.

Eränumerot 0-1 tekivät vääryyttä kotijoukkueen hyvälle peliesitykselle. Pelicans pystyi luomaan muutaman hienon maalintekopaikan, mutta laukaukset olivat onnettomia. Hyvissäkin paikoissa lauottiin ohi tai tyydyttiin vain puhdistamaan lumet kiekon päältä.

Jokerit lisää tempoa

Toinen erä mentiin vierasjoukkueen tahdissa. Ajassa 22.52 numerot olivat jo 0-2. Asialla oli taas Jussi Pesonen, joka siirsi päädystä kimmonneen kiekon pienestä kulmasta tyhjiin. Maalin saa ottaa kontolleen Pelicans-puolustaja Jussi-Antti Reimari, joka pelasi tilanteen todella löperösti.

Heti tämän jälkeen erotuomari Juha Repo kävi soittamassa videotuomarille. Hieno Pelicans-hyökkäys jäi kuitenkin tuloksettomaksi, kun vieraiden puolustus ennätti juuri ja juuri lakaisemaan kiekon maaliviivalta väljemmille vesille.

Kahden maalin tappioasemassa kotijoukkue alkoi turhautua ja peli meni tuskaisen päämäärättömäksi yksityisyritteliäisyydeksi.

Jokereilla oli pari herkkupaikkaa lisämaaleihin. Mikko Ruutu mm. laittoi kiekon rystyltä kahdesta metristä ohi tyhjän maalin. Viimein joukkueen kapteeni Ville Peltonen näytti mallia nuoremmilleen. Valelaukauksella pakki vaakatasoon ja kiertoon, lopuksi Rämö nakkarille ja rystyltä nätisti numeroiksi 0-3.

Kolmas erä kuritonta

Päätöserässä ei nähty jääkiekon riemujuhlaa. Sen sijaan nähtiin paljon kotijoukkueen virheitä, kaksi Jokereiden tolppalaukausta ja paljon keskialueen neppailua.

Erää ehdittiin pelata vain neljä minuuttia, kun Jokereiden maalille luisteli Markus Helanen. Lehtosen nivus kipeytyi ottelun aikana, eikä jatkon kannalta haluttu ottaa minkäänlaisia riskejä.

- Lehtonen ei pelaa tiistaina Lappeenrannassa, ilmoitti Raimo Summanen ottelun jälkeen.

Helasen tultua maaliin Pelicans yritti tosissaan rikkoa Jokereiden kuparista. Paras paikka siunaantui Jussi-Antti Reimarille, joka pääsi aivan yksin läpi ja päätti vetää ”silmätkiinni”-lämärin, kun Helanen on tullut kuusi metriä vastaan. Koko ottelu oli muutenkin Reimarille melko synkkä.

Viimeiset puolitoista minuuttia Pelicans yritti maalintekoa kuudella kenttäpelaajalla Rämön luisteltua vaihtoaitioon. Yleisöä hauskuutettiin, kun neljäkin eri Jokeri-pelaajaa pääsi kokeilemaan maalintekoa tyhjiin. Viisi sekuntia ennen loppua jo kaksi maalia tehnyt Jussi Pesonen pääsi yksin tyhjää maalia vastaan, mutta ampui ylimielisesti lämärin - ohi maalin. Ei kelvannut hattutemppu.

- Eipä tuosta paikasta olisi tainnut meikäläisetkään maaliin laittaa, nauratti Pelicans-valmentaja Petteri Hirvonen lehdistöä ottelun jälkeen.

Valmentajien kommentteja

Jokereiden Raimo Summanen oli tyytyväinen:

- Aina kun voittaa jääkiekkopelin, niin se on hyvä asia. Tiedettiin miten järkevästi Pelicans on viimeisiä otteluita pelannut. Tänäänkin tosi hyvin vielä vaihtoi rytmiä ollessaan kolme maalia häviöllä. Arvokkaat liigapisteet.

- Pieni huoli tuli, kun Kari Lehtonen loukkasi nivusensa. Tuntemuksia oli jo vähän ennen pelin alkua ja annoin ohjeet, että vaihtoon, jos siltä tuntuu. Riskejä ei tässä vaiheessa kautta saa ottaa. Kari ei pelaa tiistaina Lappeenrannassa.

- En tiedä alkoiko Pelicans karvaamaan ylempää vai mikä tuli. Joka tapauksessa kolmannen erän loppu oli Pelicansin.

- Tasakentällisin oltiin tänä vuonna 4-3 häviöllä Pelicansille ja lähdettiin kerrankin voittamaan 5-5 -peliä. Peli tasakentällisin kertoo kumpi on parempi ja Pelicans oli ollut tänä vuonna keskinäisissä peleissä meitä parempi, totesi Summanen kohteliaasti.

Kotijoukkueen Petteri Hirvonen oli tappiosta huolimatta hyväntuulinen:

- Ei saatu sitä, mitä tilattiin. Piti pystyä pitämään kiekollinen Jokerit punaviivan takana ja lyödä sitä punaista ovea kiinni, ettei ne pääse heittämään kiekkoa päätyyn. Oli tarkoitus pakottaa ne siitä vielä pelaamaan, että oltaisiin saatu irtokiekkoja, mutta ei tänään pystytty siihen.

- Tämä oli jo neljäs peli kuudella pakilla, eikä näköjään enää oikein jaksa jalka kulkea kuuttakymmentä minuuttia. Varovaista oli, eikä uskallettu olla aggressiivisia. Taistelua ilman sen kummempaa tulosta. Paikkojakin oli, mutta ei tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle