Latvala tiukan ottelun ratkaisijaksi

LIIGA / Raportti
Pelicansin ja Ilveksen illan kohtaaminen oli hankalaa jääkiekkoa. Kumpikaan joukkueista ei saanut pelistä otetta ja läpi ottelun nähtiin ympäripyöreää peliä, jossa kuitenkin nähtiin viihdyttävä toinen erä.

Ottelun lähtöpisteessä oli kaksi hyvin viime otteluissaan pelannutta joukkuetta. Pelicans oli osoittanut toipumisen merkkejä raskaasta ajanjaksostaan ja Ilves oli napannut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä voittoa.

Matsin alusta alkaen oli näkyvissä, että ottelusta tulee päästä päähän aaltoileva taisto. Kiekot karkailivat kummallakin joukkueella ja omasta päästä lähteminen teki kummallisen vaikeaa kummallekkin.

Pelicansilla oli mahdollisuutensa iskeä ottelun alkuun ylivoimalla, mutta päätyikin luomaan Ilvekselle hyvän alivoimapaikan. Laiskasti puolustaneella lahtelaisviisikolla kävi onni, ettei tupsukorvien puolittaisesta läpiajosta tullut maalia. Ensimmäinen erä päättyi näin maalittomana.

Toisen erän ilotulitus

Pelicansin maalilla oli vartiovuorossa Joonas Kuusela, kun lainamaalivahti Jere Myllyniemi lepuutteli itseään lauantaista KalPa peliä varten. Kuusela ei antanut itsestään ainakaan varman maalivahdin kuvaa tällä kertaa. Kiekot tippuivat jatkuvasti ja mies seikkaili maalinsa edessä uhkaavasti.

Myöskään miehen hyvänä tunnettu mailapeli ei toiminut ottelussa, jolloin pelikaanivahti aiheutti useita vaaranpaikkoja joukkueelleen rännipuruillaan.

Kun ottelun toista erää oli pelattu 3.31 minuuttia, alkoi koko lopun erän kestänyt päädystä päätyyn liikkuva ilotulitus. Pelicansin Janne Tavi avasi hienolla syötöllä Tommi Paakkolanvaaran läpiajoon, josta sentteri iski kiekon rystyllä Miika Wiikmanin selän taakse Ilves-reppuun.

Seuraavaksi Ilves tasoitti erän puolivälissä. Ryan Glennin viivakuti kimpoili aikansa pelaajalaumassa, osui lopulta Arttu Luttiseen, jonka olasta lähteneen kiekon Pelicans-vahti Kuusela lopulta imaisi verkon perukoille. Maali merkittiin lopulta Jaakko Pelliselle.

Pelicans iski vajaan minuutin sisään toisen maalinsa. Joonas Järvisen upea kaksi viivaa ylittänyt syöttö löysi hyökkäyssiniseltä Vili Sopasen, joka rannasi kiekon Wiikmanin kainalosta häkkiin.


Ilves ei antanut yhtään periksi Pelicansille

Mutta kuinka ollakkaan, Ilves nousi taas tasoihin vain 16 sekunnin kuluttua. Ville Korhonen livahti kiekon kanssa yksin maalille, ja käytti Pelicansin puolustuspään merkkausvirheen tyylikkäästi hyödykseen, lyöden laatan etukulmasta maalin.

Loppuerä olikin taas ensimmäisestä erästä tuttua hurlumheitä, joskin Ilves hallitsi ehkä hienoisesti, luoden muutamia hyviä tekopaikkoja.

Loppu kuin käsikirjoitettu

Viimeiseen erään mentiin taistelemaan. Läpi ottelun hieman läpi sormien rikkeitä katsoneet erotuomarikaksikko Antti Boman ja Petri Tuomisto antoivat suurimman osan joukkueiden koiruuksista mennä ohi, joka hieman kuumensi pelaajien tunteita. Kuitenkaan suunsoittoa pahempaa ei Lahden kaukalossa tällä kertaa nähty.

Kun kumpikaan joukkue ei onnistunut ratkaisemaan ottelua, oli edessä jatkoaika. Jatkoajalla Pelicans sai hyvän sykkeen päälle ja onnistui lopulta maalinteossa. Ottelun ratkaisijaksi nousi muutaman tekopaikan jälkeen illan juhlittu mies, Jan Latvala, joka sivusi ottelussa lahtelaisissa kiekkojoukkueissa pelatuiden liigaotteluiden ennätystä. Pelicans-ikoni veti kiekon hyökkäysalueen keskeltä tupsukorvien reppuun ja näin ottelu sai lähes käsikirjoitetun lopun.


Jan Latvala pääsi iskemään ottelun ratkaisumaalin

Suikkanen ylisti Ilvestä

Ottelun lehdistötilaisuudessa Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen ylisti vuolaasti Ilveksen esitystä.

- Mun mielestä Ilves oli tänään pirun hyvä. Yksi tämän hetken kuumimmista joukkueista sarjassa, ja voitot viimeisissä peleissä ovat tulleet liigan kärkipään joukkueista.

- Pirun hyvä vastustaja, koska mun mielestä me pelattiin hyvää jääkiekkoa, eikä se silti riittänyt kolmeen pisteeseen, Suikkanen tuumi.

Ilves-luotsi Seppo Hiitelä totesi joukkueensa pelanneen hyvän vieraspelin.

-Hyvä peli pelattiin, meillä oli huonoja hetkiä ja oli hyviä hetkiä. Tasapäisesti pystyttiin haastamaan Pelicansia.

-Peliesitykseen olen suhteellisen tyytyväinen, mutta meidän olisi pitänyt pysytellä vielä enemmän kiekossa kun oltiin hyökkäämässä Pelicans-päädyssä, Hiitelä kertoi.

Lauantaina kummallakin joukkueella on suuret ottelut edessään. Pelicans haastaa Kuopiossa sarjakärki KalPan ja Ilves kohtaa juhlaottelussaan kotonaan Helsingin IFK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle