Pelicans ei suonut HPK:lle helpotusta

Lahden Pelicans voitti HPK:n luvuin 5-0. Harri Rindellin suojatit pelasivat päät painuksissa, eikä heistä ollut vastusta hyvin pelanneelle kotijoukkueelle.

HPK lähti otteluun hyvällä sykkeellä, ja hetken näytti, että ottelusta tulisi tiukka taisto. Arsi Piispasen ketju sai aikaan pitkän pyörityksen hyökkäyspäässä.

Pallokerhon hyvä alku kaatui kuitenkin kahteen jäähyyn. Ensin Alex Leavitt sai kiinnipitämisestä kaksiminuuttisen. Ensimmäisellä ylivoimallaan Pelicans ei saanut aikaan kuin yhden laadukkaan laukauksen, mutta kun HPK otti hetkeä myöhemmin joukkuerangaistuksen liian monesta pelaajasta kentällä, Pelicans pääsi avausmaalin makuun. Joonas Järvinen laukoi siniviivalta ja Max Wärn survoi kiekon reboundista maaliin.

Vaikka avausmaalia ei voinut kehua kauniiksi, se sytytti Pelicansin. Marko Tuulola joutui koukkimaan liukkaita Pelicans-pelaajia jäähyn arvoisesti. Ylivoimalla oli useita hyviä tilanteita, joista kaksi siunaantui Pekka Jormakalle. Ensin Justin Hodgman syötti maalin takaa maalin edessä kärkkyneelle Jormakalle, mutta Mika Järvinen onnistui torjumaan tämän laukauksen. Myöhemmin samalla ylivoimalla Jormakan edessä oli jo käytännössä tyhjä maali, mutta hän ei saanut kunnolla kiekkoa haltuunsa.

Kolmas hyvä tilanne samalla ylivoimalla tuottaa lopulta tulosta. Jarkko Immonen syöttää Janne Taville, jonka napakka rannelaukaus meni tolpan kautta maaliin. Tilastoja maaliin ei saatu millään oikein, joten maali merkittiin sähläämisen jälkeen Vili Sopasen nimiin.

HPK pääsee myös kokeilemaan ylivoimaansa. Kerho ei saa mitään mainittavaa aikaiseksi, ja lopulta ylivoima loppuu lyhyeen, kun Marko Tuulola kunnostautuu ottamalla kiinnipitämisjäähyn hyökkäysalueella.

Pelicans pääsi vielä hyvään maalintekopaikkaan, kun läpi ottelun hyvin esiintynyt Joonas Järvinen syötti Ryan Laschille, jonka edessä oli vain tyhjänä ammottava maali. HPK-pelaaja piti kuitenkin hyvin Laschin mailan, eikä jenkkitaituri päässyt syötöstä laukomaan.

HPK:n pelintaso tippuu huonosta surkeaksi

Toinen erä oli HPK:lle kylmää kyytiä. Pelicans oli siirtyä 3-0 johtoon, kun Hodgman tarjoili taas Jormakalle takatolpalle, mutta Jormakan viimeistely ei vieläkään onnistunut.

Pelicans pelasi pitkiä jaksoka erästä kuin olisi ollut ylivoimalla. Yhden jakson päätteeksi Joonas Järvinen vaihtoi päädyn kautta puolta. Kiekko meni Teemu Rinkiselle, joka jatkoi sen suoraan maalin edessä päivystäneelle Tommi Paakkolanvaaralle. Maali oli Paakkolanvaaralle kauden ensimmäinen.

Vain minuuttia myöhemmin HPK:lle oli tulossa jälleen rangaistus. Jäähyboksiin asti ei kenenkään tarvinnut mennä, sillä siirretyn rangaistuksen aikana Jarkko Immonen tarjoili Max Wärnille, joka pääsi pistämään kiekon tyhjään reppuun. Peli oli jo 4-0.

Max Wärn juhlii illan toista osumaansa joukkuetovereidensa kera

Pelicans sai jälleen todella pitkän pyörityksen HPK-päädyssä. Kerhon pelaajilta eivät onnistuneet purut tai syötöt, ja kun viimein Sm-liigan mainoskatko pelasti Kerhon pelaajat pienelle huilille, Harri Rindell ei ollut suojatteihinsa kovin tyytyväinen. Yleensä rauhallinen Rindell jakoi poikkeuksellisesti palautetta kovalla äänellä ja käsillään huitoen.

Kurinpalautuksesta ei ollut mitään hyötyä. Pelicans pääsi 2-1 -hyökkäykseen. Hodgman ei syöttänyt vierellään luistelevalle Jormakalle, vaan tarjoili Max Wärnille avaimet hattutemppuun. Mika Järvinen pystyi kuitenkin tilanteen selvittämään.

Hetken päästä Pelicans tulee hyökkäyspäätyyn tällä kertaa ykkösketjunsa voimin. Lasch syöttää Arttu Luttiselle, jonka laukaus painuu yli maalin. Tämäkin Pelicans-hyökkäys päätyy lopulta HPK:n jäähyyn. Tuukka Mäkelä ottaa alivoimalla vielä toisen kakkosen ryntäyksestä, ja näin kotijoukkueelle tarjoutuu mahdollisuus viidellä kolmea vastaan.

Yleisön odottama maali syntyy vasta Tuukka Mäkelän istuessa yksin jäähyaitiossa. Jan Latvala laukoo, ja Lasch sutii irtokiekon sisään.

Erän lopulla HPK pääsi ottelun toiselle ylivoimalleen. Luovuutta ylivoimasta ei löytynyt, vaan Kerho tyytyilaukomaan siniviivalta. Niko Hovinen ja Pelicans-puolustus selviytyivät näistä kudeista leikiten.

HPK oli hyvää alkua lukuunottamatta koko ajan askeleen jäljessä

Pelicans keskittyi kolmannessa erässä puolustamaan

Rindell koitti herätellä joukkuettaan vaihtamalla maalivahtia. Kolmanteen erään Järvisen tilalle luisteli Mikko Tolvanen.

Pelicans keskittyi totutusti kolmannessa erässä vain puolustamaan johtoaan. Tällä kertaa se myös onnistui, sillä HPK ei päässyt hyville maalintekopaikoille.

Yksi paikka Kerholle siunaantui. Latvala antoi syötön suoraan Niko Niemisen lapaan, ja tämä pääsi kokeilemaan loistavasta paikasta Hovisen yllättämistä. Niko Hovinen nappasi kiekon rutiininomaisesti.

Pelicansin paras paikka syntyi, kun Tero Koskiranta pääsi yksin läpi. Tolvanen oli tällä kertaa Koskirantaa parempi ja torjui yrityksen.

HPK:n näkyvin hahmo oli Marko Tuulola kolmella kakkosellaan

Kummaltakaan valmentajalta ei tullut kehuja vierasjoukkueelle

Harri Rindell oli lähettänyt lehdistötilaisuuteen aisaparinsa Petteri Hirvosen. Hirvosella ei paljoa positiivista sanottavaa pelistä ollut.

- Saimme hyvän lähdön peliin ja oltiin pelissä sisällä. Sitten otettiin pari tyhmää jäähyä ja kotijoukkue sai hurmostilan, Hirvonen kertaa ottelun alkutahteja.

-Sitten meidän pelaajat rupesivat toisessa erässä sooloilemaan ja lopputulos näkyy taululla.

Kai Suikkanen totesi komppaavansa Hirvosta täysin.

- Ei saatu heti konetta käyntiin, mutta se ensimmäinen maali sytytti, Suikkanen kertaa vuorostaan.

- Viimeiseen erään lähdettiin pelaamaan taas puolustuksen kautta. Me puolustettiin nöyrästi ja onnistuttiin pitämään nolla.

Pelicans kohtaa heti huomenna lauantaina Jokerit Helsingissä.

HPK saa vieraakseen lauantaina Ilveksen.