Pelicans ei saanut HPK:n voittoputkea poikki

Lahdessa Pelicans sai vastaansa kymmenen edellistä ottelua voittaneen HPK:n. Lopulliset lukemat 0-4 taululla vierasjoukkueen hyväksi eivät anna oikeaa kuvaa pelistä, sillä Pelicans antoi tänään hyvän vastuksen sarjajohtajalle. Kahden pisteen lisäksi Lahdesta lähti myös kapteeni Jari Kauppila, jonka siirtyminen perinteikkääseen Helsinkiläisseuraan julkistettiin ottelun jälkeen.

Toiveet pudotuspelipaikasta jo heittänyt Pelicans lähti otteluun ennakkoluulottomasti ja kaikkea muuta kuin peruutellen.

HPK oli unohtanut takinnappinsa auki, ja Pelicans vyöryi maalipaikkoihin tuon tuostakin ensimmäisessä erässä. Pelicansin kompastuskiveksi muodostui tänään kuitenkin huolimattomuus maalipaikoissa. Siinä missä voittoputkessa purjehtivan Kerhon pelaajat osuivat liki kaikkiin pomppukiekkohin tappiosta toiseen vaeltaneilla pelikaaneilla ei onnistunut mikään.

- Puurula pelasi ensimmäisen erän erittäin hyvin ja piti meitä pelissä mukana, tuumi lahtelaisyleisöltä tänään värikästä kommenttia saanut HPK:n päävalmentaja Jukka Jalonen. - Meillä on normaalisti viisitoista maalintekopaikkaa pelissä, Pelicansilla oli saman verran ensimmäisessä erässä.

Pelicans-painostuksesta huolimatta erätauolle mentiin vierasjohdossa. Kun erää oli enää neljännes jäljellä iski Jyrki Louhi kahdesti. Ensin yllättävästä paikasta terävällä vedolla kiekko yläriman kautta maaliin ja sitten vajaa minuutti myöhemmin Tero Lehterän ja Martin Strbakin syötöistä tilanteeksi 0-2. Jälkimmäinen tilanne sai alkunsa Oliver Setzingerin huolimattomasta ja tahdottomasta puolustuspelaamisesta. Sulavasti liikkuva isokokoinen puolustaja Strbak käytti myös kiekon kertaalleen tolpassa ensimmäisessä erässä.

Kerholla tilaisuus iskeä lopullinen niitti toisessa erässä

Toisessa erässä oli HPK:n vuoro mässäillä maalipaikoilla. Vaikka kotijoukkue saikin pelata kolmesti ylivoimalla parhaat paikat siunautuivat vieraille. Erän alkupuolella Louhi pelasi Tuukka Mäkelän avopaikkaan, mutta Mäkelä laukoi päin Pelicans-maalilla tänään pelannutta Mikko Rämöä. Louhi pääsi kokeilemaan itsekin pian, mutta kilautti kiekon tolppaan. Myös Eero Somervuori laukoi terävästi takatolppaan ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Pelicansin paras paikka toisessa erässä syntyi Joni Puurulan seikkailun jälkeen. Puurula ehti kuitenkin paikata virheensä ja liukui kiekon tielle lahtelaispelaajan yrittäessä laukoa kiekkoa tyhjään maaliin. Toinen erä oli lopulta maaliton.

Pelicans yritti kaikkensa, kunnes...

Kolmannen erän alkupuolella illan hahmo Jyrki Louhi pääsi kahdesti yrittämään hattutemppua, mutta Mikko Rämö kesti. Rämön torjunnat auttoivat Pelicansin kiriin ja pian lahtelaiset aiheuttivatkin kovaa mylläkkää HPK:n päädyssä. Painetta järjestivät kaikki ketjut ja maalipaikkoja syntyi, mutta jos kiekko ei pomppinut minne sattuu viimeisen syötön kohdalla niin se takuuvarmasti pomppi viimeistään laukaisupaikassa. Pelicans ei lopulta päässyt ylärimaa lähemmäs.

Ottelun ratkaisu syntyi aivan kolmannen erän lopussa. Pelicans pelasi ilman maalivahtia, kun muuten hyvin pelanneelle Henri Laurilalle sattui virhe hyökkäyssinisellä. Jyrki Louhi toimitti kiekon Tero Lehterälle joka lämäsi pelivälineen tyhjään maaliin. Pelicansin selkäranka sanoi poks ja joukkue lopetti pelaamisen. HPK käytti tilaisuuden hyväkseen ja merkkautti ykkösketjun miehille vielä yhdet tehopisteet.

- Ainoa pettymys oli oikeastaan viimeinen vaihto. Ei missään tapauksessa saa luovuttaa noin, saneli Pelicans-luotsi Petteri Hirvonen ja antoi ymmärtää, että pelaajien kanssa keskustellaan vielä asiasta.

Jyrki Louhi ja Joni Puurula saivat kehuja valmentajaltaan. Jalonen ei ollut kuitenkaan kokonaisuutena tyytyväinen tänään joukkueensa asenteeseen. - Seuraavaan otteluun pitää parantaa, jos meinataan voittaa. Pelin taso ei ollut meillä hyvä tänään.