HPK hyödynsi paikkansa

LIIGA / Raportti
Lahdessa veisattiin taas liiankin tutuksi tullutta virttä. Kotijoukkue Pelicansilla oli paikkansa, mutta kun vastustaja päästetään johtoon, voittoon on vaikea nousta.

Palkinto Pelicansin alun vahvasta rynnistyksestä ei olisi ollut suunnaton vääryys. Ensimmäiset vaaralliset tilanteet kuvastivat hyvin koko ottelua: ensin Pelicansin Jussi-Mikko Makkonen tuhrasi maalipaikkansa hätäilemällä päästyään nokikkain HPK-vahti Rob Tallasin kanssa, ja heti perään vastahyökkäyksestä Tuomas Eskelinen oli lähellä tehdä maalin toisessa päässä.

Tässä vaiheessa Pelicans otti selkeästi hallinnan itselleen ja onnistui hankkimaan nopeaan tahtiin kaksi ylivoimaa. Maalipaikoista ei ollut pulaa, mutta huono viimeistely ja Tallas estivät kotijoukkueen avausmaalin syntymisen.

- Varsinkin ensimmäisessä erässä Rob Tallas piti meitä pystyssä. Pari jäähyä, ja Pelicansilla oli erittäin hyvä ote ja hyviä maalipaikkoja. Se on aina raskasta kun maaleja ei tule, henkisesti pikkuisen lamaa joukkuetta, HPK:n luotsi Jukka Jalonen totesi ottelun jälkeen.

- Se oli meille onni, päästiin peliin mukaan ja pikkuhiljaa päästiin johtoon.

Vieraat sen sijaan rankaisivat heti ensimmäisellä ylivoimallaan. Daniel Widingin istuessa jäähyaitiossa Pelicansin alivoimapelaajat ajautuivat tiiviiseen sumppuun oman maalin eteen, jolloin Eskelinen sai nousta vapaasti viivamiehen tontilta. Kotijoukkueen maalivahti Mikko Rämo tuskin edes näki kiekkoa lihamuurin takaa ennen kuin se oli maalissa.

Pelicans ei lamaantunut täysin HPK:n maalista, mutta terävin särmä katosi hyökkäyspelistä.

- Pelin intensiteetti oli ihan hyvä. Sitten kun joudutaan takaa-ajoon, niin riski kasvaa. Niinä hetkinä Kerho pelasi aivan loistavaa kiekkoa, Pelicansin valmentaja Petteri Sihvonen sanoi.

Terävyys hukassa

Toinen erä ei ihmeitä tarjonnut. HPK hallitsi kenttätapahtumia ja teki yhden maalin, mikä kevensi heidän taakkaansa selvästi. Tomas Kucharcik ja Janne Laakkonen pelasivat Marko Tuulolalle loistopaikan, ja löysäkin laukaus riitti Mikko Rämön yllättämiseen.

- Yhden viisi vastaan viisi –maalin pääsi HPK tekemään, mikä käänsi paljon tätä peliä, Sihvonen harmitteli.

Vierailla oli maalinsa jälkeen muitakin hyviä maalipaikkoja, mutta Pelicansin puolustajatkin olivat maaliviivalla Rämön apuna pariin kertaan. Täysin hampaaton ei ollut kotijoukkuekaan. Kiekko liikkui paremmin kuin monessa muussa ottelussa tällä kaudella, mutta huippupaikkoihin ei päästy.

Vain hetki huumaa

Kolmanteen erään Pelicans tuli pirteästi. Paikkoja luotiin samaan malliin kuin ensimmäisessä erässä, vaikkei yhtään mahdollisuutta ylivoimaan tullutkaan tällä kertaa.

Yritys palkittiin erän puolivälissä. Martin Cech toimitti kiekon maalin taakse Jari Kauppilalle, joka siirsi sen välittömästi Toni Saariselle. Tämä kiersi maalin eteen ja lirutti kiekon Tallasin jalkojen välistä maaliin.

Iloa kesti kuitenkin vain hetken. Pelicansin jatkettua innokasta hyökkäämistä kiekonmenetys HPK:n päädyssä kostautui, kun Vladimir Sicakin hyvä avaus löysi laidalla viilettävän Hannu Väisäsen, joka lämäsi kiekon verkon perukoille nousunsa päätteeksi.

- 2-1-maali olisi voinut kääntää pelin, mutta me tehtiin tosi nopeasti 3-1:een, ja siinä mun mielestä vasta peli lopullisesti ratkesi, Jalonen tuumi.

Viimeistään jäähyt, joita Reijo Ringbom vihelteli kevyin perustein, pilasivat Pelicansin takaa-ajon. Liian innokas karvaus alivoimalla vapautti Vladimir Vujtekin iskemään lopullisen niitin. Tosin, varsinkin suhteutettuna Pelicansin saamiin jäähyhin, HPK riisti tilanteessa kiekon kyseenalaisin keinoin.

- Se on vaan otettava faktana, että myös tuomarit tietävät kuka on heikoin lenkki. Mutta ei siitä auta valittaa, me ollaan itse aiheutettu tämä ja me ollaan täällä alhaalla. Se on aika inhimillinen piirre tuomareilla, että jotenkin on vaikea olla sen heikoimman lenkin puolella, Petteri Sihvonen kommentoi tuomarityöskentelyä.

Jukka Jalonen oli erittäin tyytyväinen pisteisiin.

- 4-1-numerot ei ihan kuvaa kyllä pelin kulkua. Selvästi tiukempi ja tasaisempi peli oli. Kova iltapuhde jouduttiin vääntämään, vaikkei se varmaan mitään hienoa katseltavaa ollut.

Pelicansin tuska ei hellittänyt vieläkään, mutta pelillisesti ainakin edellisestä kotiottelusta oli selkeästi tultu eteenpäin. Maailmanloppua tappio ei merkinnyt Petteri Sihvosellekaan.

- Ei tässä nyt itkemään aleta. Kehittämisen kohde on ihan selvä: maalipaikkoja, jopa laadukkaita maalipaikkoja oli tänään, mutta niistä ei saatu sisään. Sitä täytyy harjoittelun kautta kehittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle