Pelicansille megapotti Hodgmanin johdolla

Pelicans nappasi tiistaina kotikaukalossaan tärkeät pisteet, kun se kaatoi useista avainpelaajien poissaoloista kärsineen HIFK:n. Pussinokkien voiton kapellimestarina esiintyi Justin Hodgman.

Pelicansin ja HIFK:n välinen tuiki tärkeä runkosarjaottelu alkoi intensiivisenä ja kamppailun alkuminuuteista lähtien pelin tempo oli vauhdikasta. Kotijoukkueen suoraviivaiset hyökkäykset aiheuttivat ongelmia HIFK:lle heti ottelun alkuminuuteista lähtien.

Radek Smolenak vei Pelicansin johtoon, kun ottelua oli pelattu vasta hiukan alle minuutin verran. Avausosuma syntyi Denis Endrasin torjunnan jälkeisestä tilanteesta. HIFK:n puolustajat Juuso Salmi ja Markus Kankaanperä eivät onnistuneet siivoamaan kiekkoa pois maalin edestä, ja Smolenak pääsi nostamaan pelivälineen rystyltä maaliverkkoihin.

Helsinkiläiset olivat selvästi alakynnessä Pelicansin avausosuman jälkeen, mutta vierailijat tasoittivat yllättäen tilanteen 1-1:een, noin neljä minuuttia edellisen maalin jälkeen. Kilpipaitojen osuma syntyi vastahyökkäyksestä, jonka viimeisteli Tuomas Huhtanen, Tyler Redenbachin tarjoillessa tälle tarkan poikittaissyötön.

Valokeilassa ensimmäisessä erässä paistatteli Justin Hodgman, joka oli täysin dominoiva kentällä. Hodgman värkkäsi Pelicansille kaksi maalia, joista molemmat olivat todellisia highlight-osumia. Kanukkisentterin osumien johdosta lahtelaiset suuntasivat toiseen erään 3-1 johtotilanteesta.

Melart hölmöili

Takaa-ajoasemasta toiseen erään lähteneen HIFK:n keskittyminen alkoi pian lipsua. Valkopunaisten ongelmana toisella 20-minuuttisella olivat turhat rangaistukset. HIFK:n pelaajat istuivat jäähypenkillä toisen erän aikana yhteensä viisi kahden minuutin rangaistusta.

Jo ensimmäisessä erässä kierroksilla käynyt Ilari Melart oli jäähyaition vakiokasvo. Melart kärsi teoistaan jäähypenkillä yhteensä 16 minuuttia, joiden joukossa oli myös kymmenen minuutin käytösrangaistus tilanteesta, jossa Smolenak sai Melartin tiputtamaan toisen hanskansa, jään pintaan.

Torjuntavuorossa ollut Kuusela torjui Pelicansille merkittävän voiton.

HIFK:n jäähyilyn kautta Pelicans piti kiekkoa jatkuvasti ja loi näin enemmän maalintekopaikkoja kuin vierasjoukkue. Pelicansin sähäkästi toiminut hyökkäyspeli johti lopulta tuloksiin, ylivoimamaalin muodossa. Ryan Lasch neppasi pikkumustan ohi Endrasin maalin kulmalta, johon kiekko kimposi HIFK:n puolustaja Kankaanperän kautta.

Pelicans pysyi kuskin paikalla tiukasti, mutta hiljalleen lahtelaiset mukavoituivat hiukan johtoasemaansa, ja HIFK rokotti tästä heti. Mikko Kousan vahva nousu kohti Joonas Kuuselan vartioimaa maalia johti täysosumaan, kun Ville Peltonen oli sijoittunut hyvin maalin edustalle ja tuikkasi sieltä pelivälineen maaliverkkoihin.

HIFK:n ilta synkkeni

Vierasjoukkue vaikutti koko kolmannen erän ajan lyödyltä ja masentuneelta. Turkoosipaitainen kotijoukkue jäädytti HIFK:n lopullisesti tarkalla puolustuspelaamisella, kovalla hyökkäyspään painostuksella ja nopeatempoisella luistelulla.

Tommi Paakkolanvaara löi HIFK:n jään rakoon, kun pelikello näytti aikaa 43.09. Vahvasti HIFK:n kärkiketjuja vastaan pelanneen Paakkolanvaaran osuma syntyi, kun HIFK töppäili kiekon kanssa omassa päädyssään. Loppulukemat 6-2 valotaululle löi Jyri Marttinen, joka nosti kiekon tyhjään maalin Pelicansin puolustuspäästä.

Päätössummerin pärähdettyä ja taiston tauottua lehdistötilaisuuteen marssi kaksi hyvin erilaisessa tunnetilassa olevaa miestä. Kai Suikkanen hymyssä suin ja Petri Matikainen pettyneen näköisenä.

– Meillä oli jalat siirappia ottelun alussa, keskivaiheilla ja lopussa. Emme saaneet missään vaiheessa kaksinkamppailu- ja hyökkäyspeliämme käyntiin, kommentoi Matikainen joukkueensa otteita.

– Olen tyytyväinen siihen, että olemme pystyneet tekemään helvetin paljon maaleja kotipeleissä, totesi Suikkanen joukkueensa kotipelaamisesta.

– Katselimme HIFK:n tilannetta tuossa aamulla ja täytyy todeta, että he tulevat olemaan kova joukkue kevään peleissä. Heiltä oli tänäänkin poissa usea avainpelaaja, mutta he osoittivat silti vaarallisuutensa, kehui Suikkanen helsinkiläisjoukkuetta.