Pelicans heräsi liian myöhään - "Tehtiin se, mitä ei saisi tehdä"

LIIGA / Raportti
Joonas Raskilla ja Tomas Zaborskyllä riitti aihetta halailuun Lahden torstai-illassa.
Kuva © Pasi Lepola - http://www.pasilepola.com
Liigan piikkipaikalla marssiva HIFK kaatoi Pelicansin niskaan jääkylmää vettä torstaina Lahdessa. Kauden yhden heikoimmista otteluistaan pelannut pussinokkainen lauma jäi vieraiden jyrän alle lopputuloksen ollessa 2-5.

− Kokonaisuudessaan tämä oli hyvä ja vahva peli meiltä. Alkupuoliskolla ei juurikaan mitään annettu vastustajalle, ylivoimalla lopussa he saivat paikat. Hyvää pelaamista, HIFK:n Joonas Rask summasi.

HIFK ratkoi joukkueiden kauden kolmannen keskinäisen tekemällä todellisista paikoistaan voittoon riittäneet täysosumat. Pelikaanilaumalle maalintekeminen oli torstaina puolestaan tuskaisen vaikeaa vieraiden maalivahdin Ville Husson poimiessa pitkälle kolmanteen erään asti pahimmat paikat.

− Tehtiin se, mitä ei saisi tehdä. Päästettiin Liigan kärkiporukka ensinnäkin ylivoimalle noin paljon. Kyllä meillä on iso oppimisen paikka. Jos päästää tuollaisen joukkueen tuollaiseen johtoon, niin vaikeuksia tulee, Pelicansin Juha Leimu pohti.

Päätöserässä helsinkiläiset leikittelivät kaksi maalia Pelicansin osuessa myös kahdesti. Näiden maalien myötä lopputulos mastokaupungissa oli vieraiden eduksi siis 2-5.

− Kai me vähän parannettin. P***a maku jäi tällaisesta, todella huono peli meiltä, Leimu manasi.

HIFK:n parhaat pistemiehet olivat kahden maalin Tomas Zaborsky, tehot 1+1 iskenyt Rask, kahden syöttöpisteen Yohann Auvitu ja Tommi Taimi sekä kertaalleen reppuja venyttäneet Arttu Luttinen ja Mika Partanen.

− Pienestä se on joskus kiinni, luistin kulki tänään hyvin. Aika pitkään meni ilman maalia, juttelin meidän huippuhuoltajien kanssa ja ne löysivät pienen jujun tuohon pelaamiseen, Rask virnisti, ja jatkoi salamyhkäisenä:

− Pidetään salaisuus, toivotaan että loppukaudesta lähtee lentoon. Nyt kulki luistin hyvin, kiitosta huollon suuntaan, kakkosketjun oikeassa laidassa hyökännyt Rask suitsutti.

Pelicansilta nousujohteinen esitys - HIFK kyykytti monella osa-alueella

Turkoosipaitainen kotijoukkue oli torstaina kaukalossa liikkeellä kahden ensimmäisen erän ajan uskomattoman flegmaattisen ja virhealttiin oloisena. HIFK käytti isäntien koomailun surutta hyväkseen.

− Me aloitettiin tosi hyvin. Meillä oli vahva alku, toinenkin erä oli hyvä. Sitten otettiin muutama jäähy, vastustajalla on hyvä ylivoima ja he pääsivät kaksi maalia iskemään.

Tylyt numerot tulostauluun takonut HIFK voitti Lahdessa pelin lisäksi myös suurimman osan kaksinkamppailuista. Liigan kärjessä 97:n pisteen turvin porskuttava helsinkiläisjoukkue sai tukittua myös viime aikoina väkevästi toimineen Pelicansin ylivoiman, vaikka pussinokille tehot 1+1 iskeneet Leimu ja Juhani Tyrväinen päätöserässä ylivoimalla maalasivatkin.

Pelicansin kultakuuppa Leimun osuman jälkeen kotijoukkue sai ottelusta otetta luoden lukuisia potentiaalisia maalipaikkoja. HIFK:n toisen osuman toinen syöttäjä Ville Husso kuitenkin toimi viimeisenä lukkona pitäen päätöserässä kummallisesti piristyneet pelikaanit kurissa.

Tappiosta huolimatta Pelicans on menossa kohti pudotuspelejä, kun se miehittää tällä hetkellä sarjan yhdeksättä sijaa. Leimun mukaan lahtelaisjoukkue elää hetki kerrallaan, vaikka nyt tosipelit ovat jo ovella.

− Meidän on mentävä ihan tässä hetkessä. Tämä on hyvä opetus meille, ei pidä miettiä tulevia juttuja yhtään.

− Marginaalit pienenevät kevättä kohti, virheiden määrä putoaa. Meidän pitää olla tarkkana, ettemme anna syytä viheltää jäähyjä. Peliä pitäisi pystyä pelaamaan ehjästi, siinä meillä on oppimista, Leimu päätti kysyttäessä keväällä korostuvista asioista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo