HIFK ratkaisi kolmannen erän lopussa: "Ilman Niko Hovista tämä olisi jo katkennut aikaisemmin"

LIIGA / Raportti
Maalien edessä käytiin pudotuspelihengen mukaista jälkipuintia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Pelicans oli ottelun alussa muutaman potkun vastustajaa jäljessä, mutta onnistui kuitenkin avausosumassa. HIFK taisteli läpi ottelun ja kolmannessa erässä vahva joukkue näytti voimansa. Ottelun voitto-osuma näki päivänvalon aivan kolmannen erän lopussa.

Pelicans joutui lähtemään kotiotteluun selkä seinää vasten, kun HIFK vei edellisen kohtaamisen kotonaan yhden maalin marginaalilla.

Pelicans teki edellisessä ottelussa virheitä vaihtotilanteissa ja sai useamman joukkuerangaistuksen liian monen kenttäpelaajan vuoksi. Näistä viimeisin lopulta myös kostautui, kun HIFK teki voittomaalin ylivoimalla Teemu Ramstedin toimesta.

Maanantai-illan ottelun aloitti vierasjoukkue väkevästi. Kaksi ensimmäistä minuuttia peli pyöri Pelicansin puolustusalueella ja tilanne näytti lähes HIFK:n ylivoimapyöritykseltä.

Pelicans pääsi pyörittämään peliä vastustajan päähän lähinnä HIFK:n pitkien kiekkojen myötä, mutta näistä tilanteista ei maalivahti Ville Hussolle liiemmin torjuntoja kertynyt.

HIFK:n Roope Hintz sai iskun käteensä maalin edessä ja poistui kaukalosta paikattavaksi. Tilanteen jälkeen joukkueen ketjuja jouduttiin järjestelemään uudelleen. Keskushyökkääjä palasi kuitenkin ottelutapahtumiin mukaan toisen erän alussa.

Pelicans-hyökkääjä Antti Erkinjuntti oli vierasjoukkueelle hankala pideltävä. Joukkue sai ensimmäisen ylivoimansakin Erkinjuntin karattua läpiajoon, jonka Matt Generous joutui katkaisemaan jäähyn arvoisesti. Kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt käyttämään ylivoimamahdollisuutta hyväksi.

HIFK sai kaksi hyvää paikkaa mennä ottelussa johtoon, kun Pelicans oli unohtanut vastustajan vapaaksi maalin eteen. Niko Hoviselle Pelicansin maalilla ei kuitenkaan vielä takaiskuja kirjattu.

HIFK sai loistavan tilaisuuden ottelun avausmaaliin, kun Jasse Ikonen kaadettiin läpiajon päätteeksi ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Hovinen oli kuitenkin maalillaan tilanteessa etevämpi ja ottelua jatkettiin tasanumeroin.

HIFK-luotsi Antti Törmänen oli laittanut vastustajan maalivahdin otteet merkille sarjan aikana.

− Hovinen torjui kyllä kaikin mahdollisin keinoin ja ilman häntä tämä ottelusarja olisi katkennut jo aikaisemmin. Hänellä oli elämänsä kevät menossa.

Ottelussa alkoi pelin edetessä tunteet kuumeta pudotuspeleille kuuluvalla tavalla. Pienet nujakat maalien edessä olivat kuitenkin siistejä pystypaineja ja tuomarit pitivät niissä pillit hiljaisina.

Ottelun puolivälissä peli kulki vuorotellen kaukalon päästä toiseen ja avausosuma nähtiin Pelicansin pelatessa ylivoimaa Tommi Taimen istuessa jäähyä estämisestä. Juhani Tyrväinen lakaisi maalintekotilanteessa kiekon maaliverkkoon takatolpalta.

Käytännössä ainoastaan ylivoimapeliin osallistuva Juha Leimu tienasi maalista jälleen syöttöpisteen ja toiseksi syöttäjäksi merkittiin Marko Pöyhönen.

Pelicans hallitsi maalin jälkeen ottelun toisen erän loppua ja Husso piti torjunnoillaan joukkueensa mukana pelissä. Mika Partanen ja Sebastian Repo olivat kuuman ottelun ensimmäiset pelaajat, jotka passitettiin jäähypenkille maalineduskahakan karattua painista nyrkkeilyn puolelle.

HIFK kaivaa tehot esiin kolmannessa erässä

Ikonen oli vierasjoukkueelta lähimpänä tasoitusta, kun pelaaja pääsi yrittämään ratkaisua aivan Hovisen nenän edestä. Kiekko kimposi torjunnasta kuitenkin maalin päälle ja Pelicans säästyi takaiskulta. Ottelun kolmas erä oli vauhdikasta kiekkoa, kun molemmat joukkueet hyökkäsivät innokkaasti.

HIFK:n tasoitus tuli lopulta kuin salama kirkkaalta taivaalta. Taimi pujotteli hyökkäysalueelle ja löi terävällä rannelaukauksella kiekon Hovisen selän taakse. Ottelun avauserässä kovia kokenut Hintz saalisti osumaan syöttöpisteen.

Tasoitusosuma avasi hyökkäyspeliä vielä lisää, vaikka Pelicans ei johtoasemassa ollutkaan keskittynyt ainoastaan puolustamiseen. Molemmat joukkueet tiesivät kuitenkin, että virhe voi kostautua maalin muodossa ja kiitosta ei hölmöilystä ole luvassa.

HIFK meni ottelussa johtoon, kun monta kertaa ottelussa ratkaisua yrittänyt Ikonen osui 12 sekuntia ennen kolmannen erän loppua. Pelicans ei osumaa pystynyt enää kuittaamaan, joten HIFK voitti ottelun ja sen myötä koko viihdyttäväksi muodostuneen ottelusarjan.

Törmänen antoi luottopelaajille tilaa lopun ratkaisuissa.

− Pelaajat loivat itse suunnitelman viimeiseen aloitukseen. Kyllä minä jotain sinne höngin väliin, mutta tuskin ne minua edes kuuntelivat.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo