Pelicansin siivet eivät kantaneet Heinolassa

LIIGA / Raportti
Heinolan pakastearkkuun.. eh.. jäähalliin oli kerääntynyt varsin mukavasti kiekkoilun ystäviä naapurikaupungin ylpeyden Pelicansin ja Rapperswilin testatessa toistensa kesävirettä. Pelicansin kohdalla voitiin puhua epävireestä, joten Rapperswil kuittasi helpohkon voiton. Seuraavassa hajanaisia kommentteja ottelun tapahtumista.

Molemmat joukkueet ovat ehtineet pelata jo useamman harjoitusottelun, joten ennakkoon saatettiin odottaa jo suht toimivaa yhteispeliä. Pelicansilta tätä ei kuitenkaan nähty. Lahtelaiset kyllä aloittivat tehokkaan näköisesti, karvasivat innolla ja vyöryttivät kiekkoa Rapperswilin päätyyn, mutta pian kävi selväksi että kuvioissa ei juurikaan ollut tolkkua. Laukaukset ja syötöt suuntautuivat minne sattuu ja virheitä alkoi syntyä liukuhihnalta. Rapperswil kiitti, kumarsi ja meni menojaan.

Pelicansilla oli ottelussa hetkensä ja paremmalla onnella numerot olisivat voineet olla tasaisemmatkin. Lahtelaiset onnistuivat luomaan aina silloin tällöin varsin näyttäviä pyörityksiä vastustajan päätyyn, mutta kiekko harvemmin saatiin kulmista maalintekopaikkoihin. Siniviivalta haettiin laukauksia ja ohjauskiekkoja, mutta nämäkin suuntautuivat voittopuolisesti päätyplekseihin. Alkuvaikeuksien jälkeen Rapperswilin kyttäävä pelityyli alkoi purra. Ensimmäisen erän kolme maalia lamaannuttivat Pelicansin tehokkaasti. Allekirjoittaneen täytyy nyt tunnustaa, ettei ole varma aloittiko Pasi Kuivalainen Pelicansin maalissa vai pelasiko Mikko Rämö koko pelin. Tämä ei kuitenkaan liene oleellista, sillä maalivahdin piikkiin noita maaleja ei voi millään laittaa. Päinvastoin, Rämö pelasti komeilla torjunnoillaan useita läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä.

Rapperswililla kaksi kovaa ketjua

Rapperswilin suomalaiset olivat tänään tehokkaina. Joukkueen ykkösketjua johti Jarno Peltonen laidoillaan Daniel Giger ja Niki Siren. Tämä kolmikko tehtaili ottelun avausmaalin ja osui uudestaan kolmannen erän alussa.Vielä viime kaudella Pelicansissa pelannut Siren väläytteli komeita harhautuksia ja oli muutenkin pelipäällä.

Toinen Rapperswilin tehoketju oli Mikko Peltolan johtama kenttä, jossa laidoilta löytyi iso mutta kankea René Friedli ja sateentekijäksi ja pelastajaksi muinoin Lappeenrannan suunnalla tituleerattu Dale McTavish. Tämä kolmikko, kera pakkiparin Kari Martikainen – Michael Kamber, viimeisteli myös kaksi osumaa. Ensimmäinen näistä oli 0-3 osuma, jossa McTavish tuttuun tapaansa rymysi Pelicans-maalin edessä tehden maskia, ja Kamber iski Martikaisen poikkisyötöstä kiekon maaliin. Jälkimmäinen oli McTavishin käsialaa, 1-4 osuma syntyi kahden miehen ylivoimalla aivan maalin edestä.

McTavish luisteli koko pelin pintakaasulla, mutta väläytteli tuttua osaamistaan ja fyysisyyttään kun tarve vaati. Rapperswilin maalit syntyivät melkein kaikki tehokkaan ja nopean poikittaissyöttelyn tuloksena.

Pelicansilla onnistujat harvassa

Pelicansin pelaajista ei ikävä kyllä tänään noussut kovin montaa selvästi positiivista tapausta. Muutama sentään löytyy. Rämö venyi välillä uskomattomiin pelastuksiin ja kuten todettua Pelicans ei maalivahtipeliin kaatunut. Nuori Jussi-Mikko Makkonen erottui edukseen ennakkoluulotomalla pelaamisella. Pienikokoinen Makkonen täräytti pari mojovaa pommia ja kolmannessa erässä kikkaili itsensä maalintekopaikalle parin Rapperswil-pelaajan toimiessa pujottelukeppeinä. Setzinger väläytteli osaamistaan jälleen, mutta kunnostautui myös ottamalla kaksi turhaa jäähyä kolmannessa erässä. Toni Saarinen pelasi hyvällä asenteella koko pelin. Jari Kauppila kaivoi kikkavihkosestaan taas pari uutta temppua, mutta syötöt eivät löytäneet (vieläkään?) omia ketjukavereita. Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta varsin vaisu esitys lahtelaisilta.

Pelicansin ensimmäinen maali syntyi lyhyen painostusjakson päätteksi. Setzinger syötti Saariselle maalinkulmalle, joka livautti kiekon jäätä pitkin ohi hölmistyneen Rapperswil-vahdin. Kolmennen erän alussa Pelicans onnistui uudelleen, tällä kertaa kuvio oli hieman komeampi. Sainomaa ja Niskavaara pelasivat Hirvosen vapaaksi maalin eteen, joka uitti kiekon Bergerin alta maaliin. Tänään ei ollut Pelicansin päivä, mutta revanssia joukkue pääsee hakemaan jo perjantaina. Rapperswil on näet yksi Pelicansin isännöimässä Jazz-turnauksessa pelaavista joukkueista.

Ketjut näyttivät suunnilleen tällaisilta:

Pelicans:Nutikka (33 ?)– Kauppila – Jämsen

Saarinen – Keinänen – Setzinger

Sainomaa - Hirvonen – Julkunen

Saarinen - Sinkkonen – MakkonenLaurila – Reimari

Fail – Niskavaara

Cech – Lindström

GrönholmRämö (Kuivalainen)Myös Väänäsen olin näkevinäni kentällä. Rämö siis pelasi varmuudella kahdessä jälkimmäisessä erässä. Ensimmäisestä en tosiaan ole varma. Pahoittelen, puusilmä mikä puusilmä.Rapperswil:Giger – Peltonen – Siren

Friedli – Peltola - McTavish

Aeberli – Walser - Lüber

Heim – Morger – NüssliMartikainen-Kamber (49?)

Geyer – Capaul

Stephan - FazioBerger

» Lähetä palautetta toimitukselle