Pelicans levitti jääkiekon ilosanomaa Asikkalassa

LIIGA / Raportti
Pelicansin toinen harjoitusottelu pelattiin Asikkalan jäähallissa Kari Elorannan valmentamaa Rapperswiliä vastaan. Pelicans hallitsi ottelua, mutta maalinteko oli tervanjuontia. Vieraat olivat lopulta parempia luvuin 1-2 (0-1)(1-1)(0-0).

Avauserän ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin vieraitten komennossa osin jäähyjenkin vuoksi. Jälkipuoliskolla Pelicans hallitsi selkeästi, mutta laihoin tuloksin.

Kotijoukkue pääsi heti ottelun alussa yrittämään ylivoimalla, kun Rapperswilin Sandro Häberlin joutui koukkaamisesta jäähylle. Pelicansin Ossi Grönholm kuitenkin tasoitti puntit ja lopulta vieraiden ylivoiman aikana Axel Heim pääsi laukomaan maalin edestä vapaasti, mutta kiekko pomppi ja suuntautui yli maalin.

Pian jäähyaition ovi aukesi jälleen. Tällä kertaa koukkaamisesta lähti istumaan kotijoukkueen Radek Philipp. Tämän ylivoiman Rapperswil käytti hyväkseen ja vielä toissa kaudella Kaanipaitaa kantanut Niki Siren teki tyylikkään maalin klap-klap-kuvion päätteeksi. Pelicans-neliö pelasi tilanteessa aivan liian passiivisesti.

Maalin jälkeen ote alkoi siirtyä Kaanilaumalle. Jani Keinäsen johtama ykkönen pyöritti kertaalleen vieraat pyörryksiin, mutta maali jäi puuttumaan. Maalivahtien torjunnat menivät tasan Pelicansin Carl Grahn 10 - Rapperswilin Thomas Berger 10.

Nukahdus heti toisen erän alussa

Pelicans pääsi taas erän alkuun pelaamaan ylivoimaa, mutta omissa ropisi. Kaanivahti Carl Grahn ei ollut tilanteessa tarkkaavaisimmillaan. Maalin jälkeen Pelicans intoutui vauhdikkaaseen ja hyvään peliin.

Jussi-Mikko Makkonen otti ensin tyhmän jäähyn esittelemällä tyylipuhtaan painiotteen. Pian tämän jälkeen puolustaja Ossi Grönholm pelattiin alivoimalla puolittain yksin läpi ja jatkotilanteessa vieraiden puolustaja haali kiekon alleen maalivahdin alueella. Ajassa 23.46 seurasi siis rangaistuslaukaus, jota asettui ampumaan Shayne Toporowski. Mies nosti kuitenkin lepsusti rystyltä ohi, eikä kavennusta saatu.

Pelicansin neloskenttä Niinikoski - Makkonen - Mustonen pyöritti toisessa erässä kerta toisensa jälkeen näyttävästi. Muutama maalipaikka tuhraantui lähinnä Toni Mustosen aikailuun. Lupauksia antavaa peliä kuitenkin. Suoraviivaisuus tuo jatkossa maaleja.

Tyhmät jäähyt ja maalintekopaikat alivoimalla jatkuivat. Ensin Jani Keinänen otti jäähyn mailasta kiinnipitämisestä ja tämän aikana Olli Julkunen syötti Toni Mäkiahon puhtaaseen läpiajoon, mutta Rapperswilin maalivahti Thomas Berger torjui taitavasti.

Ajassa 32.59 saatiin kaivattu kavennus. Ansaittu se oli, mutta hieman halpa. Jussi Heikkinen ampui kaukaa keskialueelta ja Thomas Berger oli aivan nukuksissa. Mies suorastaan säikähti laukauksen tullessa.

Maalin jälkeen Pelicans esitti ottelun parasta osaamistaan. Radek Philipille rakennettiin avoin laukaisupaikka hienolla kuviolla. Painostus jatkui ja ajassa 37.15 Rapperswilin Patrizio Morger sai jäähyn estämisestä. Kotijoukkueen ylivoima oli kerrassaan näyttävää. Kiekko kulki mieheltä miehelle ja Asikkalan hallissa siihen asti hissukseen istuneet katsojat innostuivat ensimmäisiin kunnon aplodeihin. Laukaukset jäivät kuitenkin Kaanien ylivoimasta puuttumaan. Erän torjunnat Grahn 5 - Berger 16.

Oliver Setzingerin ja Juha Pajusen tuimat katseet

Pelicansin ensimmäisessä harjoitusottelussa Kalpaa vastaan Oliver Setzinger hiiltyi päätuomari Juha Pajusen tuomioista niin, että mussutti itsensä ennenaikaisesti suihkuun. Pajunen oli pillimiehenä taas ja samanlaiset pitkät vihaiset katseet nähtiin puolin ja toisin Asikkalassakin kolmannen erän alussa Setzingerin saatua kevyehkön jäähyn.

Setzinger kävi koko ottelun lopun melko lämpöisenä ja haki pariin otteeseen itselleen kaveria päähänlyöntikilpailuun. Ajassa 50.13 Setzinger oli taas jäähyboxissa. Mies antoi omalla puolustusalueella kammottavan harhasyötön ja joutui sitten itse huitomaan jäähyn arvoisesti. Muutoin Ollin esitys oli ihan Pelicansin parhaimmistoa. Toivottavasti NHL-viritykset eivät ole saaneet nuoren miehen luistimia irti jäästä. Nähdyn kaltainen kukkoilu Pelicansin kakkoskentän laiturilta tuntuu lähinnä huvittavalta.

Pelicans sai mahdollisuuden tasoittaa ottelu ajassa 54.53, kun vieraiden kapteeni Marco Capaul joutui jäähylle estämisestä. Ylivoima pyöri taas nätisti, mutta ylärimaa lähemmäs ei päästy. Jermu Pisto tykitti viivasta lujaa, mutta kehikon kautta katsomoon.

Ottelun lopun Pelicans teki Rapperswilille varsin helpoksi. Hyökkäyksiin lähdettiin epätoivoisen pitkillä syötöillä, jotka vieraiden puolustus katkoi Kari Martikaisen johdolla helposti. Yksi hyvä tasoituspaikka siunaantui vielä aivan ottelun lopussa, kun Carl Grahn oli jo otettu jäältä. Tero Paappanen veti viivasta ja maalille noussut Martin Cech ohjasi kiekon muikkuverkkoihin. Päätöserän torjunnat Grahn 6 - Berger 10.

Toporowski vielä kesäterässä

Pelicansin messiaaksi hankkima Shayne Toporowski on ollut vasta kolme päivää jäällä, mikä näkyi pelituntuman puutteena. Hyvin Topo on kuitenkin kesätreeninsä hoitanut, sillä fysiikka tuntuu olevan jo tässä vaiheessa ihan kohdillaan.

Tämän ottelun vaisuin Kaaniketju oli kuitenkin Olli Julkunen-Ville Hirvonen-Shayne Toporowski. Kovin paljoa paremmin eivät suoriutuneet Keinäsetkään. Daniel Widingin otteista ei saanut oikeastaan minkäänlaista kuvaa. Jani Keinänen ja Toni Saarinen olivat ajoittaan kerrassaan haluttoman tuntuisia.

Jo mainitun neloskentän lisäksi porukasta erottui positiivisesti kiukkupussi Oliver Setzinger, joka sai nopeudellaan aikaan hienoja nousuja vieraiden maalille. Myös Tommi Hannus pelasi hyvän pelin Setzingerin ja Mäkiahon sentterinä.

Pelicansin ainokaisen onnekkaasti laukonut Jussi Heikkinen tuntui saaneen rutkasti itseluottamusta. Sen sijaan pakkikaveri Teemu Kolehmainen oli tällä kertaa suurissa vaikeuksissa.

Petteri Hirvonen näki ottelun plusmerkkisenä

Pelicansin päävalmentaja Petteri Hirvonen oli ottelun jälkeen melko tyytyväinen näkemäänsä:

- Kokonaisilme oli ihan hyvä. 5-5 -pelissä me oltiin mun mielestä vahvempia. Ei vaan saatu maaleja aikaiseksi. Vieraiden maalivahdilla 36 torjuntaa. Jäähyt vaan pois, niin hyvä tulee.

Entä Setzingerin ja Pajusen huvittava tuijottelu? Taitaa miehillä olla lämpimät välit?

- Joo. Vaikuttaa siltä. Laittaisin Setzingerin lämpenemiset etelä-eurooppalaisten luonteenpiirteiden piikkiin. On kauheen kovat odotukset ja mies on hyvin harjoitellut... Kyllä se tästä tasaantuu. Ekat höyryt kun saa pihalle ja hölmöilyt hölmöiltyä, niin kyllä se tuosta rauhoittuu kun aletaan pisteistä pelaamaan, uskoi Hirvonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle