Lahtelaisille pisteet ajokoirakiekosta

LIIGA / Raportti
Suikkanen piiskasi ensin joukkueensa kotivoittoon ja antoi sitten sanallisen ruoskansa laulaa.
Kuva © Jarno Hietanen
Lahdessa mentiin perjantai-iltana täydet kuusikymmentä minuuttia satalasissa päästä päähän. Kotijoukkue Pelicans kuitenkin nipisti pisteet tiukasta taistosta Bluesia vastaan. Ottelun tuomarilinja sai kovaa kritiikkiä Pelicansin Kai Suikkasen taholta.

Pelicans tuli otteluun kovalla liikkeellä. Lahtelaiset loivat hyviä tekopaikkoja, hakien suoraviivaisesti maaleja laukauksien ja kovan rebound-kiekoista taistelemisen myötä.

- Pelicans oli todella hyvä ottelun alussa. Mekään ei oltu huonoja, mutta Pelicans pääsi todella hyvin meidän paineen alta pois. Oli sellanen tosi hyvä pelivalmius kotijoukkueella, sai pari vaarallista vastaiskua ja sitä kautta me jouduttiin jäähylle. Siitä kautta tuli se ensimmäinen maali, vähän huolimattomasta hyökkäyspään jäähystä, vierailijoiden Lauri Marjamäki summasi avauserän menon.

Markus Seikola sai lohtua mustalle kaudelleen iskiessään ottelun avausosuman Lars Voldenin seläntaakse. Hyvän ylivoiman ratkaisevan poikittaissyötön maaliin antoi mainiosti ottelussa pelannut Jarkko Immonen.

Enemmän vauhtia kuin järkeä

''Vauhtia on kuin Monzassa'', totesi eräs maajoukkueen joukkueenjohtaja tv-kommentaattoriaikoinaan, ja jos jotain, niin vauhtia oli ainakin Lahden pienessä kaukalossa. Toista erää kuvasti hyvin se, että noin kymmeneen minuuttiin saivat joukkueet yhteensä perille viitisen kunnollista syöttöä, kun taas maalipaikkoja syntyi kamppailu- ja vääntötilanteiden kautta.

Vierailija Blues onnistui hyödyntämään maalipaikkansa toisessa erässä, kun Tomi Sallinen maalasi ylivoimaosuman Henri Laurilan ja Tommi Huhtalan syötöstä. Espoolaisille siunaantui useampi mainio paikka napata ottelussa johto, mutta Pelicansin maalilla Jere Myllyniemi torjui loistavasti, pitäen pussinokat pelissä mukana. Maalivahtipelinsä ansiosta Pelicans selvisi lopulta kahdesta spartalaisten ylivoimamyllystä kuivin jaloin.

Toisessa päässä parhaat paikat loi Immosen johtama ketju, jossa laidoilla viilettivät Vili Sopanen ja Janne Tavi. Kun muut ketjut loivat maalipaikkansa punnertamalla kohti maalia, onnistui Pelicansin kakkosketju luomaan ottelun toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla muutaman hyvän syöttömyllyn myötä mainion maalipaikan.

''Toinen oli katsomassa peliä ja toinen yritti viheltää''

Ottelun kolmas erä oli jäähyjen sävyttämä. Kaiken kaaoksen keskeltä kuitenkin voittajaksi selviytyivät turkoosipaidat. Danny Richmond onnistui lahtelaisten erän toisen ylivoiman lopussa nostamaan lopulta kiekon ohi Blues-vahti Voldenin.

Viimeisen erän pääpuheenaiheeksi nousi SM-liigassa niin tuttu aihe, tuomarit. Ihmetystä herättäviä jäähyjä nähtiin molemmissa päissä kenttää. Suurimmat hengenhaukkomiset aiheuttivat Pelicansin valmennusjohdon saama pieni joukkuehenkilön käytösrangaistus, sekä täysin käsittämätön Tommi Paakkolanvaaralle annettu jäähy, jonka voisi kuvata annetuksi pelkästä taklauksen suorittamisesta.

Varsinkin Kai Suikkanen kävi erittäin lämpimänä ottelun jälkeisessä lehditötilaisuudessa.

- Viime pelissä mä sanoin, että ainut positiivinen asia tuomareista on se, ettei ne voi tosta huonommaksi mennä. No kyllä ne pirulauta vaan voi. Ei sille voi vaan mittään. Kyllä ne oli vaan järkyttävän huonoja.

- Toinen oli kattomassa peliä ja toinen yritti viheltää sen minkä näkee, mutta kun ei näe mittään, Suikkanen tykitti illan päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle