Pelicansille kotietu - Ässät kaatui väsymykseen

LIIGA / Raportti
Pelicans päätti runkosarjan tyylikkääseen kotivoittoon.
Kuva © Janita Onnelainen
Hallitseva Suomen mestari Porin Ässät päätti mollivoittoisen kautensa Lahdessa tappioon. Kotijoukkue Pelicans puolestaan jatkaa tukevan 6−2-voiton jälkeen kohti lauantaina alkavia pudotuspelejä.

Koko kauden jonkin sortin mestaruuskrapulasta kärsinyt Ässät koki kauden ensimmäisen tappionsa Pelicansia vastaan kevään viimeisessä ottelussaan. Vaikkei torstai-illan pelissä porilaisittain ollutkaan enää panosta, lähti vajaamiehinen Ässät silti hakemaan jämäkkää peliesitystä.

− Tarkoitus oli, että saadaan sellainen ryhdikäs esitys, mutta aletaan olla kaikki aika väsyneitä, kun ollaan pelattu pienellä kokoonpanolla nämä viimeiset pelit, joukkueen maalinsuuta kevätkaudella vartioinut Rasmus Rinne kertoi.

Väsymys ei kuitenkaan ollut mikään yllätys, sillä vierasjoukkue joutui lähtemään illan otteluun vain kolmella kentällisellä. Luukkuakin oli loukkaantuneen Juuso Riksmanin sijasta aukomassa A-nuorissa 19 ottelua pelannnut Eero Voipio.

− Ollaan viimeiset viisi tai kuusi peliä pelattu vajaalla kokoonpanolla. Tiedettiin, että väsy tulee varmasti jossain vaiheessa, mutta viimeinen peli niin kyllä siinä kaikki jaksoi antaa kaikkensa, Rinne kertasi.

Tappiosta ja kauden päättymisestä huolimatta porilaisjoukkueen ilmapiiri oli ottelun jälkeen yllättävän positiivinen. Vaikka 2−6-tappio ei olekaan ihan sitä, mitä kevään viimeisessä ottelussa haluaa kokea, saattoi vaikean kauden päätös olla omalla tavallaan pieni helpotus.

− Tämä oli tällainen viimeinen taistelu, että annetaan kaikki mitä on ja tulos oli tänään tuollainen. Ihan ylpeä olen kuitenkin kaikista, ettei tästä nyt ihan niin paha maku jäänyt suuhun kuin mitä tulos antaa ymmärtää, Rinne kehui joukkuettaan.

Vaikeuksien kautta voittoon

Omalta osaltaan värikkään kauden pelannut Pelicans sai runkosarjalle hienon päätöksen. Joulun aikoihin suossa tarponeet lahtelaiset nostivat itsensä pudotuspelisijoille ja nappasi torstai-illan voitolla itselleen kotiedun Villi kortti –kierrokselle.

− Joukkue teki sen mitä mielestäni tässä tilanteessa piti tehdä eli tuollaisen jämäkän perussuorituksen, Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta kehui ottelun jälkeen.

Runkosarjan päätös kulki käytännössä täydet 60 minuttia Pelicansin hallinnassa ja jo ennen ottelun avausmaalia lahtelaiset onnistuivat luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Ässien maalivahti Rinne pääsikin illan aikana tekemään ihan kunnolla töitä.

− Ihan hyvältä tietenkin tuntuu, että sai edes jotenkin pidettyä numerot siedettävinä, vaikka tavallaan siinä olisi ollut mahdollisuudet isompaankin maalimäärään. Meni siinä sellainen raja, ettei ihan voi olla tyytyväinen, muttei tarvitse päätä kuitenkaan puskaan työntää, Rinne kommentoi torjuntojaan.

Väsymys koitui kohtaloksi

Avausmaalin synnyttyä Pelicans pääsi kuitenkin selvästi niskan päälle ja hieman ottelun puolen välin jälkeen syntyneitä kahta maalia erottikin vain noin 30 sekuntia. Kotijoukkue onnistui maaleissa hyödyntämään pelinsä kadottaneen vierasjoukkueen hölmöilyt taidokkaasti.

− Usein maalien jälkeen tulee sellainen, että siinä on hetki vähän vaikeampaa eikä saatu sitä hoidettua. Siitä tuli sitten pari takaiskumaalia lisää ja siihen se peli lopulta ratkesi, Rinne harmitteli.

Vaikka Pelicansin kuudesta maalista vain kaksi syntyi ylivoimalla, oli voiton takana osittain myös vierasjoukkueen jäähyily. Väsynyt Ässät sortui viidesti kohtuullisen turhiin rikkeisiin ja Pelicans pääsi ylivoimalla väsyttämään porilaisia entisestään.

− Varmasti oli väsymystä. Ei niitä kukaan tahallaan ota, mutta siinä mennään vähän sääntöjen rajamailla, kun ei enää jaksa, Rinne summasi.

Ässien kausi päättyi illan otteluun, mutta Pelicans jatkaa otteluitaan heti lauantaina kotonaan Helsingin IFK:ta vastaan. Kotiedulla pelaava Pelicans pohjusti voittamalla tulevan koitoksen mallikkaasti, kun IFK puolestaan koki tappion Hämeenlinnan Pallokerholle.

− Tehtiin oma homma ja kiitos joukkueelle siitä. Runkosarja on takana ja saatiin tänään peluutettua muutamia pelaajia, jotka eivät ole vähään aikaan pelanneet. Ihan hyvillä mielin ollaan menossa eteenpäin, Aravirta päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle