Ässät parempi kahden heikon nyhjäyksessä

Pelicans ja Ässät kohtasivat Lauantaina Lahden jäähallissa. Jos joku lähti hallille odottaen viihdyttävää iltaa, sai hän karvaasti pettyä. Varsin unettava peli ratkesi porilaisille jo avauserässä, vaikka Pelicans kolmanteen erään hyvin tulikin.

Ottelun avauserää varjosti molempien joukkueiden heikko syöttö- ja avauspeli, mikä jatkui tosin myös toisessa ja kolmannessa erässä. Ensimmäinen jonkinnäköinen tekopaikka siunaantui Jussi-Mikko Makkoselle, jonka laukaus kuitenkin epäonnistui pahasti. Toisessa päässä Mikko Rämö joutui hetken kuluttua kovemmalle, kun Antti Boman pääsi yrittämään takatolpalta ja hetken päästä Rämö koppasi upeasti siniviivalta lähteneen Ässä-pelaajan kudin. Seuraavan aloituksen jälkitilanteesta kiekko saatiin jo Rämön selän taakse, muttei maaliin asti.

Olli Julkunen pääsi nousemaan pari kertaa vaarallisesti, mutta laukauksista puuttui viimeinen terä. Kun Pelicans ei pienellä hallintajaksollaan saanut maalia aikaan, päätti Ässät rankaista. Kristian Kuusela nousi Pelicansin alueelle ja menetti kiekon pelaajien jalkoihin. Kiekko ajautui kuitenkin ruuhkasta takaisin Kuuselalle, joka ampui tarkasti takakulmaan Ässien johdoksi 0-1.

Ässien Joose Lipposelle avautui unelmapaikka viedä joukkue kahden maalin johtoon Ossi-Petteri Grönholmin täydellisen harhasyötön seurauksena. Läpi päässyt Lipponen ei saanut kiekkoa kuitenkaan maaliin. Minuutti myöhemmin paljon parjattu Jari Korpisalo näytti, että vielä luistin kulkee ja taidot on tallella. Mies harhautti upeasti Pelicansin puolustajan ja maalivahti Mikko Rämön ja pisti kiekon suorituksensa jälkeen tyhjään maaliin. Ässät lähtivät erätauolle 2-0-johdossa ja Pelicans näytti tuossa vaiheessa aika hampaattomalta.

Maalirikasta

Toinen erä oli myös sekavaa peliä, mutta jos ensimmäinen erä oli hallinnaltaan lievästi kotijoukkueen, otti Ässät nyt komennon ja se näkyi myös maalien muodossa. 0-3 syntyi erän alkuminuuteilla, kun Timo Salonen pyöritteli kiekkoa Pelicansin maalin takana, syötti maalin eteen nousseelle Jarkko Gladille, jonka suora veto painui verkkoon. Seuraavaa osumaakaan ei tarvinnut kauaa odotella. Ässät pyöritteli kotijoukkueen alueella ja kiekko ajautui b-pisteelle Juha Kiilholmalle. Kiekko maaliin ja Ässät johti jo 0-4.

Vieraille taisi tulla pieni hyvänolon tunne, sillä Pelicans kavensi heti perään. Olli Julkusen syöttö tavoitti Tomi Hirvosen maalilta, Hirvonen katsoi ja nosti kiekon rystyltä ohi Antti Jokelan. Vain hetki myöhemmin ja Ässät oli taas neljän maalin johdossa, jälleen asialla Kiilholma. Tuomo Harjula pääsi läpiajoon, mutta hänen vetonsa sai Mikko Rämö torjuttua. Kiilholma luisteli paikalle ja pisti kiekon reppuun ohi kyljellään maanneen Rämön.

Erän loppupuolella Pelicans sai vielä helpohkon kavennuksen. Nuorisoketju hankki aloitusvoiton hyökkäyspäässä ja kiekko pelattiin viivalla odottaneelle Jussi-Antti Reimarille. Reimari ampui löysän rannelaukauksen, jonka Jokela suorastaan imuroi etukulmasta. Näin ennen viimeistä erää Ässät johti turvallisen tuntuisesti kolmella maalilla.

Ei elämää suurempaa

Kolmas erä oli taas Pelicansin. Joukkue syttyi tässä vaiheessa jopa hieman taistelemaan, mutta maalit eivät riittäneet pistämään Ässiä todelliselle koetukselle. Erän ainoa maali syntyi Pelicansin Reimarin mailasta. Ässät tuli juuri täysilukuiseksi ja Grigori Pantelejev veivasi kiekkoa oikeassa kulmassa. Hän siirsi kiekon maalin taakse Olli Julkuselle, jonka syöttö löysi maalin eteen nousseen Reimarin, joka pamautti ottelun toisen maalinsa.

Pelicansin loppuerä oli hyvää yrittämistä, mutta todellisia maalipaikkoja oli harvakseltaan. Ässät sai vielä muutaman paikan lisämaaliin, muttei ratkaisijoita löytynyt enää kummaltakaan. Näin porilaiset ottivat melko merkityksettömät pisteet maalein 3-5.

Pelicansin otteissa näkyi kokeneempien pelaajien poissaolo. Jani Keinäsen ketju pelasi ajoittain hyvin ja Olli Julkunen oli vahva, mutta muuten onnistujia oli vaikea löytää. Jussi-Antti Reimarin suorituksen plusmerkkiseksi tekee kaksi tehtyä maalia, muuten ei mitään ihmeellistä. Myös nuori Tuomas Santavuori pelasi pirteästi, minkä huomasi myös valmentaja Petteri Hirvonen.

Ässät oli otteiltaan lähes yhtä vaisu kuin Pelicans. Tehokkuus maalipaikoissa takasi Ässille kuitenkin kohtalaisen helpot pisteet, sillä avauserän jälkeen joukkue ei kovin koville Pelicansin kanssa joutunut, sen verran hyvin puolustus toimi. Jari Korpisalo väläytteli ajoittain ja Kiilholma teki hienosti kaksi maalia. Antti Jokela torjui maalilla kohtalaisesti, taidolla ja tuurilla, vaikka kiekot pomppivat hänen käsistään vaarallisen näköisesti.

Valmentajien kommentit

Ässien Mika Toivola oli kohtalaisen tyytyväinen omiensa otteisiin, erityisesti tietysti kahteen pisteeseen. Myös nuoret saivat kehuja.

- Ollaan tyytyväisiä, että voitettiin. Nuorisokaarti sai vastuuta ja kantoi vastuuta hyvin. Pelicans tuli hyvin kolmanteen erään, onneksi kestettiin.

Pelicansin valmentaja Petteri Hirvonen oli ainakin ulospäin kohtalaisen hyvällä tuulella tappioista huolimatta. Kausi on pian lopussa ja viimeiset pelit halutaan alta pois. Parempaankin olisi Hirvosen mukaan ollut mahdollisuus, jos paikoista olisi tehty maaleja kuten Ässät.

- Kaveri oli terävämpi maalitilanteissa. Paikkoja riitti. Alkaa jo näkymään, että nää on pakkopullaa nää loput pelit.

Pelicansilla on vielä kolme ottelua, kaksi vieraissa ja kauden päättää ensi sunnuntaina pelattava kotipeli SaiPaa vastaan. Ässillä on vielä kaksi kotipeliä jäljellä.