Vahalahti pääarkkitehtina TPS:n kaadossa

LIIGA / Raportti
Aaron Gagnon survoi väkisin Lukon avausmaalin.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Lukon ja TPS:n välinen taistelu sarjapisteistä jäi lopulta varsin valjuksi kamppailuksi. TPS:lle tappio oli jo seitsemäs peräkkäinen, eikä joukkueesta ollut haastamaan Lukkoa raumalaisten kotikaukalossa. Lukon voitto kirjattiin lopulta lukemin 6-2 (2-1,2-0,2-1).

Rauman tiistai-illan liigakamppailu sarjapisteistä oli tunteikas Lukko-hyökkääjä Ville Vahalahdelle. Liigassa vain TPS:ää edustanut pelimies otteli nyt ensimmäisen kerran kasvattajaseuraaansa vastaan. Eikä huonosti otellutkaan, vaan hyökkääjän johdolla Lukko kukisti turkulaiset selvin numeroin. Illan ykköshyökkääjä sai paljon peliaikaa normaalin viisikkopelaamisen lisäksi niin ali- kuin ylivoimallakin, ja saalisti siinä sivussa tehopisteet 1+2.

- Saatiin hyvä alku otteluun ja tehtiin ensimmäinen maalikin. Taisi olla vasta neljäs kerta tällä kaudella, kun näin kävi. Mutta sitten tuli pari ihmeellistä maalia Lukolle ja homma lähti kääntymään väärään suuntaan. Otettiin liikaa turhia ja tyhmiä jäähyjä. Vika ei ollut tuomariston, vaaan ihan itse aiheutettuja istuntoja ne olivat, vierasjoukkueen päävalmentaja Kai Suikkanen kertaili illan koitosta.

- Molemmilla oli tappioita takana viime viikolta. Se teki pelistä vaikeamman ja ainakin meillä oli tarkoitus ottaa tästä voitto hinnalla millä tahansa. Osittain hermostunutta peliä, mutta yritystä kyllä löytyi. Onneksi peli pysyi aika hyvin kasassa, eikä mennyt rikkonaiseksi. Ylivoimalla oltiin aika tehokkaita, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva muotoili illan ottelusta.

Peli ei muodostunut miksikään suureksi kiekkoviihteeksi, vaikka kaukalossa mentiin paljon päästä päähän. Suhteellisen siistissä kamppailussa tuomittiin varsin paljon jäähyjä, joista suurin osa oli harmittomia tilanteita. Kotijoukkue sai yrittää ylivoimaosumaa kahdeksan kertaa ja kolme kertaa punalamppu syttyi maalin merkiksi TPS-vahti Fredrik Norrenan selän takana.

Selvät lukemat

Vierasjoukkue sai yrittää ylivoimaosumaa neljästi, mutta kotijoukkueen alivoima hoiti kaikki tilanteet mallikkaasti.

- TPS hyökkäsi vaarallisesti läpi ottelun, mutta puolustuspelaamisemme toimi suhteellisen hyvin vaikeassa tilanteessa, jakoi Dufva tunnustusta vieraille.

- Toiseen erään tultiin asenteella, että homma hoidetaan kotiin. Äkkiä siinä luulot kuitenkin karisivat, ja Lukon voitto oli ansaittu, myönsi Suikkanen kotijoukkueen paremmuuden.

Kolmannen erän alkuun vierasjoukkue ei saanut mitään kiriä aikaiseksi, ja peli näyttikin varsin unettavalta aina erän puoliväliin asti. Sekavan tilanteen jälkeen Lukko-vahti Ryan Zapolski yllätettiin kuitenkin toisen kerran siniviivavedolla.

TPS:n orastava kiri katkesi kuitenkin nopeasti, kun illan sankari Vahalahti ohitti Norrenan hyökkäyspään aloituksen jälkeen.

Lopulta numerot venähtivät varsin suuriksi, eikä Suikkasella ollut selvää korjausliikettä joukkueen huonoihin peliesityksiin.

- Palavereja on pidetty niin että vihkot loppuvat Turusta. Lääkkeitä on haettu monin eri tavoin, mutta mitään taikasanaa tässä ei ole antaa. Harjoitusten ja onnistumisten kautta se voitto on vaan kaivettava, pohdikseli Suikkanen joukkueensa vaikeaa tilannetta.

Lukko-hyökkääjä Aaron Gagnon oli nyt ensimmäisen kerran tehokas myös tehopisteiden suhteen.

- Kyllä mies tietää miksi hänet tänne on hommattu, tulosta on myös tultava. Tehopisteet ovat jääneet aiemmin odottamaan, mutta työteliäs pelaaja Gagnon on ollut aiemminkin, Dufva kehui sentteriään.

- Vahalahdelle ilta oli tunteikas ja hienoa että onnistumisia tuli, kehui Dufva joukkueensa parasta pistemiestä.

Sarja jatkuu Lukon osalta tulevana lauantaina, kun Ässät saapuu Raumalle. TPS palaa kaukaloon jo tulevana torstaina KalPan saapuessa vieraaksi Turkuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle