TPS hyytyi Lukon käsittelyssä

Raumalla nähtiin perjantai-iltana useita komeita osumia. Voittomaalin iski kotijoukkueen Olli Palola upealla rannelaukauksella. Lukon nuoret olivat muutenkin vauhdissa, sillä toista otteluaan pelannut Eero Elo onnistui maalinteossa päätöserässä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet kiisivät kaukalossa kovalla vauhdilla. Vauhtia oli huomattavasti järkeä enemmän ja erän puolivälissä näyttikin siltä, että maaleja ei ensimmäiseen erään saada.
Turkulaiset onnistuivat kuitenkin maalinteossa ylivoimalla, kun juuri kehiin palannut Antti Halonen pääsi iskemään kiekon lähes tyhjään maaliin upean kuvion päätteeksi.

Lukko ei kuitenkaan lannistunut tappioasemasta, vaan iski tasoituksen vain reilua paria minuuttia myöhemmin. Jakub Petruzalek pääsi 2-1-ylivoimahyökkäykseen Elon kanssa. Petruzalek yritti syöttää toiseen laitaa Elolle, mutta kiekko kimposi TPS:n puolustajasta takaisin Petruzalekille, joka siirsi kiekon ohi hölmistyneen Atte Engrenin.

Toinen erä Lukon hallintaa

Toiseen erään kettupaidat tulivat ryminällä. Vaarallisia paikkoja luotiin Engrenin vartioimalle maalille. Yritys palkittiin ylivoimalla ennen erän puoltaväliä, kun Petruzalek sai hieman erikoisen tilanteen jälkeen siirrettyä tilanteeksi 2-1.

Maalia edelsi Harri Tikkasen kova laukaus viivalta, joka osui Lauri Tukosta kipeästi vartaloon. Tukonen pystyi kuitenkin kovasta tällistä huolimatta jatkamaan ottelua ja saipa Tukonen Petruzalekin maaliin vielä syöttöpisteenkin.
Erän lopussa Palola pääsi iskemään ottelun voittomaaliksi jääneen osuman. Palola hyödynsi turkulaisten sekoilun ja iski kiekon tarkalla rannelaukauksella ohi Engrenin.

TPS putoaa kyydistä

Jos oli toinen erä kotijoukkueen hallintaa, niin kolmannessa erässä TPS putosi täysin kettupaitojen kelkasta. Tästä kertoo kolmannen erän maalivahtien torjunnat: Mikael Tellqvist 1, Engren 12. Vierasjoukkue pääsi kuitenkin hyödyntämään erän alussa ylivoimansa, tekemällä 3-2-kavennuksen maaliviivalta.

Ilari Filppula laukoi tulisesti kohti loisto-ottelun pelannutta Tellqvistiä. Tellqvist ei kuitenkaan saanut kiekkoa haltuunsa ja Tomas Plihalilla oli helppo työ siirtää kiekko maaliviivalta reppuun.
Muutama minuutti myöhemmin nähtiin jo viitteitä tulevasta, sillä kotijoukkue sai kiekon kertaalleen ylärimaan.

4-2-maali nähtiin kuitenkin myöhemmin ylivoimalla. Tommi Kovanen antoi maalin eteen tarkan syötön Janne Keräselle, joka siirsi suoraan syötöstä kiekon verkon perukoille.

– Kokonaisuutena ihan hyvä peli, mutta mikään suhtkoht suoritus ei riitä Lukkoa vastaan. Otettiin tyhmä jäähy vastustajan maalin takana 3-2-tilanteessa ja sitten jäähyn lopussa yksi mies unohtuu maalin eteen ja peli oli sitten siinä, kommentoi ottelua palloseuran päävalmentaja Kai Suikkanen.

Lukko pääsi vielä kaunistelemaan numeroita toista otteluaan pelanneen Elon toimesta. Elo nousi pitkin vasenta laitaa ja aivan huikea rannari upposi vastuttamattomasti Engrenin hanskakäden puolelle yläpesään. Maali oli Elon ensimmäinen miesten peleissä ja päätellen laukauksen laadusta maaleja tullaan näkemään vielä lisääkin tämän nuoren miehen toimesta.

– Kotipeliin sain varmaan hiukan lisäenergiaa jännityksestä. Saan pelata kyllä todella hyvässä ketjussa Petruzalekin ja Nurmen (Teemu) kanssa. Hyvä, että oli tuttu veskari maalissa niin saa sitten jälkeenpäin kuittailla, kertoi Elo maalistaan.

– Koko joukkue pelasi hyvin, mutta ennen kaikkea nuoriso-osasto näytti osaamistaan. Tony Vidgren, Elo ja Palola pelasivat tänään hienosti. Nuoret tulevat eteenpäin ja se loistava asia. Honkaheimon Otto puuttui tänään kokoonpanosta, koska oli isyystehtävissä. Poika tuli, kertoi Lukon käskyttäjä Rauli Urama hienon uutisen.

Molemmat joukkueet saavat vain vähän lepoaikaa, sillä molempien urakka jatkuu jo huomenna lauantaina. Lukko matkustaa Espooseen Bluesin vieraaksi, kun TPS isännöi Turussa kovavireistä Kalpaa.