Maalivahdit pääosissa Raumalla

Keskiviikon ainoa SM-liigan ottelu pelattiin Rauman Äijänsuolla. Näkyvimmät roolit illan kiekkonäytelmässä esittivät joukkueiden maalivahdit. Kolmen pelin huilin jälkeen tolppien väliin palannut Lukon Petri Vehanen ja kauden ensimmäisen kokonaisen ottelunsa pelannut TPS:n Tuomo Karjalainen.

Jo ensimmäisten minuuttien jälkeen moni varmasti luuli, että ottelusta kehittyy varsinaiset maalikarkelot. Mutta toisin kävi. Tästä pitivät jatkossa huolen siis mainiot maalivahdit, Vehanen ja Karjalainen.

Kun pelikello alkoi lähestyä kolmea minuuttia, nousi Lukon Toni Koivisto keskeltä ja ampui terävästi. Kiekko kimposi Karjalaisen hanskatorjunnasta maalin kulmalle. Paikalle ennätti Lukko-pakki Janne Niskala, joka niittasi kiekon armottomasti verkon perukoille.

Vain reilu minuutti edellisestä, kun TPS kuittasi. Markku Paukkusen ampuma kiekko poukkoili Lukon pelaajien jaloista Marco Tuokolle. Hän sivalsi voimalla B-pisteen tuntumasta kiekon Vehasen hanskapuolen yläpesään.

Erän edetessä TPS sai painopisteen useasti Lukon päätyyn. Omat hetkensä oli kyllä Lukollakin, mutta tulosta ei vaan syntynyt. Erän loppupuolella TPS sai vielä hyvän tilaisuuden mennä johtoon, kun Lukon Mika Viinanen ja Teemu Kesä ottivat lähes peräkkäin kaksiminuuttiset mieheen. Kova pyöritys Vehasen nenän edessä jatkui, mutta tauolle lähdettiin siis tasalukemissa 1-1.

Ei maaleja, ei jäähyjä

Vaikka toinen erä oli maaliton ja jäähytön, se ei missään tapauksessa ollut vailla vauhdikkaita tilanteita ja tapahtumia. Erän alussa Markku Tähtisen johtama ketju pyöritti hurjaa kiekkorulettia TPS-päädyssä. Myöhemmin omat tekopaikkansa oli mm Teemu Normiolla, Ilkka Heikkisellä ja Mikko Luovilla, mutta Tuomo Karjalainen turkulaisten maalissa oli tänään iskussa. Petri Vehanen puolestaan torjui eleettömästi harvat TPS:n lähettämät kudit.

Erotuomari Markku Kruus antoi joukkueiden pelata reilua fyysistä peliä, eikä siis tuominnut erässä ainuttakaan jäähyminuuttia.

Kuin tenniksen peluuta

Kolmannen erän alkupuolella Lukko pääsi ylivoimalle, kun Kimmo Peltonen koukki puolittaisessa läpiajossa olleen Sami Torkin nurin. Sama kuvio toistui jälleen: Lukko jauhoi vimmatusti, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliverkoon, vaikka lähellä se kävi.

Kamppailu alkoi muistutta loppua kohti mentäessä tennisottelua. Sen verran tasaisesti ja nopeassa tahdissa peliväline kimpoili kenttäpäädystä toiseen. Lähimpänä maalintekoa oli TPS:n Kai Nurminen jonka tulinen veto kilahti aivan yläriman ja tolpan risteykseen.

Erän loppuminuuteilla Janne Niskala ja Niko Mikkola ottivat yhtäaikaiset jäähyt. Tasavajaalla pelatessa Lukon Mikko Luovi spurttasi vielä näyttävästi ylös, mutta yritys tyssäsi taas Karjalaiseen. Edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla molemmat joukkueet yrittivät aktiivisesti hakea voittomaalia, mutta illan sankarit, eli maalivahdit tekivät parhaansa. Lopputuloksena siis oikeutettu pistejako.

Valmentajat tyytyväisiä

Vaikka TPS ei vieläkään onnistunut voittamaan vieraskentällä, oli valmentaja Jukka Koivu tyytyväinen omiensa esitykseen:

-Piste tästä pelistä on hyvä saavutus. Lukon toisen erän hallinta oli niin selkeää että, pitää olla kiitollinen tasurin tuomasta pisteestä.

-Myös jäähyjen vähäisyys oli joukkueeltamme selvä askel eteenpäin.

Lukko koki kauden ensimmäisen pistemenetyksen kotiluolassan, mutta valmentaja Ismo Lehkosellekin kelpasi tasapeli:

-Hyvätasoinen peli. Puhdasta, kovaa, rehtiä yrittämistä. TPS:n maali oli meiltä karmea munaus. Onneksi Vehanen otti sen jälkeen monta tärkeää koppia.

-Nuori sentteri Jarkko Kauvosaari pelasi hienon liigadebyytin. Hän tulee saamaan jatkossakin lisää peliaikaa.