Tappara tasoitti voitot kauden keskinäisissä kohtaamisissa

LIIGA / Raportti
Jan-Mikael Järvisen rystyvippi ratkaisi lisäpisteen kohtalon.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lukon ja Tapparan toinen kohtaaminen vuorokauden sisään oli hyvävauhtinen ja varsin tasokas kamppailu. Aina voittomaalikilpailuun asti edennyt taisto päättyi lopulta Tapparan vierasvoittoon.

Lukko oli voittanut kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta minisarjassa Tappara löi tilastot tasalukemiin hakemalla tärkeän voiton Lukon kotiluolasta.

Tasaisen ja hyvävauhtisen ottelun ratkaisua jouduttiin odottamaan aina viimeiseen mahdollisuuteen asti, kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua joukkueiden välille. Lukon kolmesta yrittäjästä vain yksi sai kiekon verkkoon, kun taas vierasjoukkueesta kaksi onnistui maalinteossa.

− Alku oli todella haastava. Lukko tuli kovaa päälle ja karkasi jo kahden maalin karkumatkalle. Oltiin kuitenkin kärsivällisiä ja muistettiin puolustaa tappiotilanteessakin. Uskottiin erikoistilanteisiin, jonka kautta sitten saatiinkin maaleja aikaiseksi. Tyytyväinen pitää olla näihin kahteen peliin, jotka Lukkoa vastaan taisteltiin, vierasjoukkueen päävalmentaja Jussi Tapola summasi illan koitosta.

− Tultiin peliin erittäin hyvin ja ensimmäinen erä oli parasta Lukkoa. Pelin edetessä sama kaava toistui kuin eilenkin Tampereella. Tapparan snaipperit tekivät kovalla prosentilla niitä maaleja. Päätöserään kaivettiin oikea taisteluhenki ja kova intensiivisyys näkyi otteissa, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva kertaili ottelun tapahtumia.

Kotijoukkue karkasi jo kahden maalin etumatkalle heti avauserän alkuhetkillä, eikä millään tuurimaaleilla. Komeiden osumien lisäksi kotijoukkueella oli muutama maukas paikka lisätä johtoaan, mutta pieni huolimattomuus tekopaikoissa esti lisäosumien synnyn.

Toinen erä alkoi kuten edellinen loppui. Kotijoukkue hallitsi ja pääsi heti myös ylivoimapelin turvin yrittämään lisäosumaa. Loistavia tekopaikkoja oli lähes jonoksi asti, mutta kiekko ei mennyt ohi Tappara-vahti Tomi Karhusen.

Ja vanha viisaus tuli taas esiin. Ellei itse tee, niin kaveri tekee. Lukko-vahti Ryan Zapolskilla ei ollut paras päivänsä torjuntavireen suhteen, ja Tappara tasoitti pelin helpon näköisillä osumilla.

Molemmat osuivat keskimmäisessä erässä vielä kertaalleen ylivoimapelin turvin, joten päätöserään lähdettiin tasatilanteessa.

Kumpikin joukkue pyrki koko päätöserän aktiivisesti hyökkäämään ja tämä teki pelinsä varsin viihdyttävän. Tilanteita tuli tasaiseen tahtiin kentän molempiin päihin, mutta verkkoon asti ei yksikään kiekko mennyt. Kotijoukkue tappoi onnistuneesti alivoimansa, joka vihellettiin päätöserän loppuhetkillä.

Jatkoajalla molempien yritys oli enemmänkin pelata varmasti kuin hakea voittomaalia hinnalla millä tahansa. Maalivahdit selvisivät ilman torjuntamerkintöjä, joka kuvastavat hyvin pelaajien varovaisuutta.

Lukko esitti pienen vastalauseen, kun päätuomari hyväksyi Tapparan voittomaalin. Asiassa ei kuitenkaan ollut mitään epäselvää, sillä kiekko osui maalin takarautaan Jan-Mikael Järvisen veivauksen ansiosta.

− Ei myyty nahkaamme halvalla. Näin kun jatketaan, niin kolme pistettä tulee varmasti, Dufva kehui omiensa taistelua.

Vierasjoukkueen hyökkääjä Jukka Peltola sai kiekon jalkaansa keskimmäisessä erässä, eikä miestä nähty sen jälkeen tositoimissa.

− Näitä sattuu ja hinta on maksettava, kun laitetaan kroppaa likoon. Ei ole vielä varmaa tietoa, mutta en usko mihinkään kovin vakavaan loukkaantumiseen, Tapola selvitti suojattinsa tilannetta.

Lukon osalta miniturneet jatkuvat, kun kolmas peräkkäinen sarja otellaan TPS:n kanssa. Turnee alkaa Raumalta tulevana perjantaina. Tappara kohtaa tuplaotteluissaan puolestaan Sportin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo